...

Той видял света: Модният фотограф Петър Линдберг умря

Човекът, който създаде магически изображения на супер-моделите. Той стоеше от другата страна на камерата и затова знаеше няколко за него, но в света на модата името му означаваше много. На 74-годишна възраст умря Немски фотограф Петър Линдберг. Това се съобщава от медиите във връзка с страницата „Фотограф“ в социалната мрежа. Причините за смъртта на Петър не са докладвани.

Той е любим фотограф Наоми Кембъл, Линда Еваггелистите, Кейт Мос и Наталия Водянова. И всичко, защото никой като него не знае как да вижда изображенията на жените толкова невероятни и нестандартни.

Той видял света: Модният фотограф Петър Линдберг умря

Поканете Петър да работи по проекта, считан за голяма чест на такива модни дизайнери като Карл Лагерфелд и Георгио Армани.

Петър е роден в Полша през 1944 г., израснал в Германия. От детството се простира до красивото – обичани уроци по рисуване и посещава училище. Любовта към снимката се събуди в нея през 1971 г., а след това той реши да опита ръката си на модерната тогава професия – рекламен фотограф.

Съдбата заповяда, че през 1978 г. той е бил принуден да се премести в Париж, а столицата на модата не е оставила избор – той е затегнат с модния свят. Той премахна Настася Кински и Христос Тарлингтън, Синди Крауфорд и Стефани Сеймур, Татяна Сорокко и Изабела Роселини. Една от най-успешните му сесии работи с руския Олга Родионова за снимките на музея Пушкин.

Той видял света: Модният фотограф Петър Линдберг умряТой видял света: Модният фотограф Петър Линдберг умряТой видял света: Модният фотограф Петър Линдберг умря

Неговите снимки бяха публикувани в най-добрите списания в света – базар на Харпър, мода, панаир на суета, ролков камък.

Модните експерти са уверени, че Питър се образува през деветдесетте години Феноменът на „супермоделите“. Преди своите снимки моделът беше обикновен служители и гледката му през обектива ги насочи към иконите на стила.

В живота на Петър беше различен – той прекара нощта по улиците, пътувал от авостоп в Европа, обичаше наркотиците. По-късно той призна, че този период на живота му го принуждава да преразгледа много, да се чувства като друг човек.

Той видял света: Модният фотограф Петър Линдберг умря

До края на дните му Петър разгледа дълга си представляват красотата на това, което е, Без треви. Той беше поддръжник на реализма. Но на първо място не съм поставял външни данни, но духовността и индивидуалността на всяка жена, която се оказа пред обектива си.

Той видял света: Модният фотограф Петър Линдберг умря

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 4
  1. Velcho

    За съжаление, чухте ли природата на смъртта на Петър Линдберг и какъв е наследството, което той оставя във фотографията?

    Отговор
    1. Krasimir

      Петър Линдберг беше изключителен фотограф, известен със своя уникален стил и естетика. Неговата смърт остана голям удар за света на изкуството и модата. Наследството, което той оставя във фотографията си е колосално – неговите работи преоткриват красотата и истината на хората и природата, като всяка снимка разказва история и пренася усещане за истинско и чисто изкуство. Линдберг ще остане в сърцата и мислите на всички, които обичат фотографията и се вълнуват от нейната магия.

      Отговор
  2. Maria Petrova

    За съжаление, тази новина е много тъжна. Какви са били най-известните и значими фотографии, направени от Петър Линдберг? Има ли негови работи, които са вдъхновение за млади фотографи днес?

    Отговор
    1. Hristo

      Петър Линдберг е създал някои от най-емблематичните и влиятелни фотографии в модната индустрия. Неговите работи са били известни с това, че придават естественост и истинност на моделите си, като ги представят по един уникален начин. Някои от неговите най-известни снимки включват кампаниите за Calvin Klein, Vogue и много други. Неговото творчество винаги е било вдъхновение за млади фотографи, които се стремят към автентичност и естетика в своите работи. Трагичната му загуба оставя в модния свят празота, но наследството му ще продължи да вдъхновява следващите поколения фотографи.

      Отговор
Добавяне на коментари