...

Сбогом, легенда: Isabelle Toledo умря – дизайнер, който създаде изображението Мишел Обама

Един велик човек в света на световната мода е по-малко – Извън живота дизайнерски дрехи Исабел Толедо. Тя почина на 59 години от рак на гърдата.

Толедо е роден в Куба през 1961 година. Тя успя да се премести в Ню Йорк, където започва да учи в технологичния институт по мода и училищна школа на дизайнерите. Първата от нейната модна колекция видя светлината през 1985 година. През 2006 г. Изабела стана творчески директор на къщата на High Fashion Anne Klein. Огромните й достойнства в формирането на световна мода бяха отбелязани от награждаването на наградения Couture Count за артистичност на модата.

Сбогом, легенда: Isabelle Toledo умря - дизайнер, който създаде изображението Мишел Обама

Широка слава за талантлива жена и уникален професионалист дойде след създаването на рокли за Мишел Обама, първата дама на САЩ. Outfit от Толедо Мишел избра да участва в откриването на съпругата му Барак Обама.

След това дизайнерът стана много популярен – тя започна да поръчва очертания на актрисата Деми Мур, Дебра Мазар.

Сбогом, легенда: Isabelle Toledo умря - дизайнер, който създаде изображението Мишел Обама

Изабел живее щастлив личен живот. Съпругът й беше нейният колега. Дизайнерите Изабел и Рубен Толедо бяха Една от най-забележителните двойки в модната индустрия. В брак те са живели повече от три десетилетия. Те имаха много общо – и двете – емигранти от Куба, и двете изследвани в едно и също училище. И тяхната любов се чувстваше на пръв поглед. Те бяха партньори в бизнеса, в творчеството и в живота.

Когато те изпълняват в събития и модерни презентации, всеки имал чувство, че не казват двама души и един.

Сбогом, легенда: Isabelle Toledo умря - дизайнер, който създаде изображението Мишел Обама

Изабел до последното перфектно изглеждаше и никога не се оплакваше от ужасна диагноза, която не спазваше лекарите си. Тя умря тихо, в кръг от близки.

Цялата слава, тя винаги е по-ниска от съпруга си без ненужни спорове, той нарича и скромния – „шев“. Толедо стана известен със своя „езотеричен“ подход към модата. Тя винаги обичаше да пее в техните неща елегантна женска пластмаса. Голяма любов към иновациите беше причината, поради която тя се нарича „Баришня-Хулиган“. Неговата визитна картичка е строга и ясна рязане и геометрични форми.

Сбогом, легенда: Isabelle Toledo умря - дизайнер, който създаде изображението Мишел ОбамаСбогом, легенда: Isabelle Toledo умря - дизайнер, който създаде изображението Мишел ОбамаСбогом, легенда: Isabelle Toledo умря - дизайнер, който създаде изображението Мишел Обама

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 1
  1. Tanya Petrova

    Моля, кажете ми повече информация за Изабел Толедо. Каква е била нейната роля в създаването на изображението на Мишел Обама и какви са нейните най-известни дизайнерски постижения? Колко години е работила в индустрията и как е повлияла тя на модния свят?

    Отговор
Добавяне на коментари