...

Мишел Мерсие

Мишел Мерсие

Легендарната френска актриса Мишел Мирър вече не е едно десетилетие е идол и икона на стила за стотици хиляди мода по света. За дългата си кариера тя въплъща във филма петдесет герои, но по световната слава и не затихването до този ден с популярността на актрисата е длъжна от ролята на Ангелика в скрининга на Анна Романов и Серж Голон. Спомнете си най-зрелищните образи на „ангелите Маркиз“ и открийте някои тайни на безупречния стил на Мерсие.

Мишел МерсиеМишел МерсиеМишел Мерсие

Биография

Имаше бъдеща кинодива в Ница. Това се случи в много трудно време – 1 януари 1939 г. – малко преди да бъде убит вторият свят. Баща й беше французин и майка – италиански. Семейството се занимава с фармацевтично, това е най-често срещаната двойка, далеч от Бохемия. Двойката искаше много момче, родителите на Мерсие бяха почти уверени, че първородният им ще бъде наследникът и наследникът на семейството. Но тя е родена ..

Мишел Мерсие

Родители, наречени момиче Йоселин. Тя стана много сладка, очарователна, изискана – истинска дама. Но от младата възраст бъдещата Анджелика беше дълбоко нещастна. Малко след раждането на първата дъщеря, Cheta Mercier придоби друго дете, а Йосел се появи по-младата сестра Мишел – скоро тя стана основен фаворит на родителите си.

Мишел Мерсие

В хармоничното семейство Мерсие беше верен на фармакарския случай: радостта на мама и баща, младият Мишел се интересуваше от семейния бизнес. И само Joselin не оправдава родителските надежди. Тя мечтаеше за творческа професия, признание и слава. Особено категорично на стремежите на най-голямата дъщеря, лекувала майката – тя вярваше, че кариера, която сънува Йосел, – извадка от разбивка и нечестност на жена.

Мишел Мерсие

Актриса в младежта

По пътя към славата и успеха, френският Кинодив е преодолял много препятствия. Завладяване на света на художественото изкуство Йънг Йоселин започна като балерина. Танца бъдеща звезда страстно обичайте детството. И така, на 17-годишна възраст тя напусна бащината къща, където не спират да се противопоставят на мечтите и плановете си за живота.

Мишел МерсиеМишел Мерсие

Момичето отиде в Париж и започна да се движи към слава. Тя успя да получи танцьорка в анхидзе до Роланд Пети – признат класика сред хореографите на балета XX век. И проявяването на талантите си преди банерите на балетен случай, Mercier стана скоро до известния балет Айфеловата кула.

По време на работа в Париж Йоселин придоби много полезни запознанства. Една от най-значимите са нейната среща с Чарли Чаплин. Той даде на Mercier два безценни съвета: Научете английски и се опитайте като филмова актриса.

Така че, Йоселн реши да следва военноморския сил на киното на Matra. Между другото, освен родния френски, както и италиански, които актрисите знаеха, защото родният език на майка му, заедно с английски, тя реши да овладее в съвършенство и немски език. Такива богати знания помогнаха на френската актриса впоследствие да получи много роли в чуждестранни и международни филми.

Сериозният импулс към развитието на киното за Мерсие беше разпадането на двете трупа, в която танцуваше. Йоселин отиде в Лондон, където актьорските умения усвоиха. Но преди кариерата във филма все още беше далеч, и в кръстопътя, момичето се върна в известно време вкъщи, в Ница.

Филми

Към кариерата на филмовите актриси, Мерсие беше внимателно подготвен. След като е усвоил няколко чужди езика, монтирайки актьорски реклами, момичето решително е настроено да вземе нападението на тази крепост. Но жизнените обстоятелства принудиха Йосел, за да изчакат липсата на работа по киното в къщата. Колкото и да е странно, но в Него момичето получи билет за първия си филм.

Това се случи, че отец Мерсиер е запознат с директора на Denis de la Lasteller. Веднъж на посещение в своя приятел, патличът се срещна с дъщеря си и й предложи да премине проби на новата си снимка. Merce издържа този тест. Така дебютът й се превърна в „обръщането на дръжката“.

Мишел МерсиеМишел Мерсие

Но името Йосел в кредитите не се появи – производителите изглеждаха разпространени. Тогава момичето реши да вземе творчески псевдоним, който е подредил всички – Мишел Меркер. Така тя увековечаваше името на по-малката му сестра, което по това време почина от сериозна неизлечима болест.

Мишел МерсиеМишел Мерсие

На първия филм веднага следват нови роли в киното, включително в чуждестранни и международни картини. Година след началото на действащите дейности, Mercier падна в театъра – първата фаза с нейното участие е изпълнението на 1958 г. „и тук е брюнетка!“.

Мишел МерсиеМишел МерсиеМишел МерсиеМишел Мерсие

Мерсиер се премести от място на място – работи във Великобритания, а след това в Италия. Роли през цялото време са: детектив и комедия, романтични или дори в трилъри, но всички те носят вторичен и дори епизодичен характер. Истинската слава дойде в актриса, след като прие предложението на директора Бернар Генерал, за да изпълни основната роля в псевдо-историческия филм на романите на Анна и Сержов, Голон „Ангелика“.

Мишел МерсиеМишел МерсиеМишел МерсиеМишел МерсиеМишел МерсиеМишел МерсиеМишел МерсиеМишел МерсиеМишел МерсиеМишел МерсиеМишел МерсиеМишел Мерсие

За ролята на Ангелика, такива известни красавици, като Бедо, Катрин Денев, Джейн Фонда, Моника Вити, Анет Стройберг. След няколко тестови обиколки една актриса вече беше одобрена – Марина Влад. Но съдбата доведе създателите на филма до Мерсие.

Мишел МерсиеМишел МерсиеМишел МерсиеМишел МерсиеМишел МерсиеМишел МерсиеМишел МерсиеМишел МерсиеМишел МерсиеМишел МерсиеМишел МерсиеМишел Мерсие

Тази роля е станала звездна за Мерсие, но за съжаление единственият толкова успешен. Пет филма бяха пуснати за това как героинята е момиче от жестокия XVII век – битки за правото на щастие от всички налични средства. Тази работа донесе Мишел в световен мащаб: днес общият брой на зрителите, които наблюдаваха мини-серията за Angelica за съществуването на картината (в кино или по телевизията), е приблизително 1 милиард души.

Мишел МерсиеМишел МерсиеМишел МерсиеМишел МерсиеМишел Мерсие

За първи път получих централна роля във филма, Мерсиер напълно се втурна на работа, забравяйки за театъра, за балета. Огромна помощ тя имаше колега за стрелба – Жак Тодда, който изпълни ролята на крал Луис XIV във филма. Тъй като актрисата каза на актрисата, този по-опитен актьор й помогна от самото начало във всичко, те ги научиха и репетираха ролите, благодарение на това, което Mercie направи всичко.

Мишел МерсиеМишел МерсиеМишел Мерсие

Дори и в съветската преса от 60-те години, филмът, изпълнен с еротични сцени, получили много сдържани ревюта: „Ангела – не изпълнение на сексуална похот и изразена чувственост …“.

Мишел Мерсие

Изненадващо е Мишел да получи ролята, защото е горяща брюнетка, а Анжелика – собственик на руса къдрици. Да работи, Мерсиер в първата снимка е направен от няколко десетки руса перуки и впоследствие актрисата трябваше да облекчи косата си.

Мишел Мерсие

Когато последният филм беше изваден от тази серия, Мерсие започна нов начин – търсене на други роли и отчаяни опити да се измъкне от ролята, с която тя е свързана с много досега. Продължавайки да премахнете почти досега, Mercier никога не е успял да постигне значителен успех на актьорското поле.

Мишел МерсиеМишел МерсиеМишел Мерсие

„Хората винаги казват за мен като ангелска, въпреки че играех петдесет различни жени. Опитах се в продължение на много години, за да забравя за нея, но сега ми се струва малка сестра, която винаги е готова да ме подкрепи. Научих се да живея с нея наблизо „. Мишел Мерсие

Мишел МерсиеМишел МерсиеМишел Мерсие

Любима филмография

  • 1957 – „Включване на дръжката на вратата“ – първата роля на Мишел Меркер към киното, изиграл момиче на име Жана
  • 1959 – „Нощи на Лукретия на Борджия“ – в италианската френска снимка, Мишел изигра едно момиче в любовен триъгълник (Диана де Алв).
  • 1963 – „кукла“ – въплъщава образ на каската.
  • 1964 – „Angelica – Angelov’s Marquis“
  • 1965 – „Ангелица в гняв“
  • 1966 – „Ангелица и крал“
  • 1967 – най-старата професия в света – Бри (една от първите, но, за съжаление, далеч от последните роли на Мерсие в същата роля след Angelica).
  • 1967 – „Некорозивна ангелска“
  • 1968 – „Ангелица и султан“
  • 1968 – „Любителите на лейди Хамилтън: пътят към най-високата светлина“ – Ема Хамилтън
  • 2011 – „Тези, които обичат Ричард Вагнер“ играе Бригит, това е последната роля на Мишел Мерс във филма.

Мишел МерсиеМишел МерсиеМишел МерсиеМишел МерсиеМишел МерсиеМишел МерсиеМишел МерсиеМишел Мерсие

Milly Cinema / Ossene

Основната роля на целия живот доведе до Мерсиер не само от световната слава, но и верен приятел и другарю за стрелба. Робърт Осоен е нейният партньор не само в пет филма за Ангелица, но и в други картини – „Втората истина“, „Гръмово небе“, „Гробище без кръстове“. Фактът, че актьорите често са изобразявали любовта на филма, през цялото време, когато нахвърлят феновете на мислите за факта, че има нещо в живота между Мерсие и Озеин, но никога не е било вярно. Никога през всичките години на съвместното заснемане между тях нищо не мига. Тъй като самата актриса е признала за това, Робърт Осейн „категорично не харесва“.

Мишел Мерсие

Личен живот

В нещо съдба Мишел е подобен на проблемите на нейната ангелска. Семейството се фокусира, за да построи, тя не успява до днес. Няма деца и съпруг, минавайки през живота й, замествайки един друг, всеки път, когато оставиха мидосърд с разбито сърце.

Мишел МерсиеМишел Мерсие

Първа любов Кинодийов – актьор Jani Esposito. След дългосрочни романтични отношения двойката се раздели на религиозни причини – убежденията им започнаха да се разпръскват, а други отношения са невъзможни.

Мишел Мерсие

По-късно Мишел се срещна с Андре Сумаги – помощник-директор. Той стана първият й съпруг. Бракът се оказа крехък и следователно за краткосрочна последователност върху работата, в която двамата съпрузи са довели до развода.

Мишел МерсиеМишел Мерсие

Вторият съпруг на Мерсие – Клод Дрило – Rontail и фармацевт непълно работно време. Той беше безумно влюбен в Мишел много преди развода с първия съпруг и веднага щом беше свободна, той започна активно да търси ръце и сърца. Но се оказа, че Клод е много ревнив и ненужно жесток на тази основа на жена си. Следователно този брак е кратък.

Мишел Мерсие

Последният брак за Мишел Мерсие стана съюз с Анри Рено – политик. Той избухна, когато актрисата улови съпруг в предателство.

Мишел МерсиеМишел Мерсие

Между тези малки острови на семейството ежедневието от Мишел, разбира се, все още имаше романи. Те бяха след това, но в крайна сметка актрисата осъзна, че вече няма да постави печат в паспорт.

Мишел Мерсие

„Колкото и да е трудно за всеки живот, е необходимо да се вземе до края. Сигурен съм някъде там, далеч зад облаците, винаги криейки слънцето … “ Мишел Мерсие

Ангелица сега

След целия опит Мишел Мерсие не губи. Ако попадне в лещите на досадни камери на режисьори или светски събития, винаги искри и усмивки. Днес, когато тя живее в солидна епоха (през 2017 г., Мерсиер навърши на 78 години), трудно е да се каже за това „актриса в старост“.

Мишел Мерсие

Тя издаде две биографични книги: „Аз не съм Ангелица“ и „ангели Маркиз, или счупеното сърце Ангелица“. Там Мишел описва подробно много важни събития от живота ви. Самият Мерсие многократно говори и казва досега, че е щастлива и доволна от съдбата си. И нейните красиви таланти бяха отбелязани – през 2006 г. несравнима Мишел Мерсие получи благодарност от правителството на родната си страна по реда на изкуствата и литературата.

Мишел МерсиеМишел Мерсие

Тайните за красота

Има няколко прости компонента, които са ключът към безупречен вид за всяка жена. Мишел Мерсие винаги е имал референтни обеми: до 90-те години актрисата е поставена в 92-60-90. Когато височината в областта на 170 cm винаги е имала тегло 50-52 кг. Разбира се, днес Мишел има няколко други параметъра на фигурата, но остава сияйна и очарователна. И всички благодарение на простите, но много ефективни правила, които неустоим Ангелика винаги се придържа към:

Мишел МерсиеМишел МерсиеМишел Мерсие

  • Здравословен начин на живот. Няма лоши навици, а след това кожата, косата, ноктите – цялото тяло ще спаси младостта и здравето.

Мишел МерсиеМишел Мерсие

  • Правилно хранене. Невъзможно е да се гладувате или да се мъчите с диети. Само балансирано хранене и компетентен избор на продукти.

Мишел МерсиеМишел МерсиеМишел Мерсие

  • Физическа дейност. Това не е непременно посещение на фитнес центъра. Дългосрочен туризъм – достъпен за всички, не по-малко ефективно.

Мишел МерсиеМишел МерсиеМишел Мерсие

  • Поддържане на естествена красота. Мишел – природен поддръжник на грим. Тя съветва да използва декоративна козметика най-малко и повече сили и време, за да харчат за правилната грижа за кожата, да поддържате здравето си и следователно – красота.
  • Гардероб. Michelle Mercier правилно може да назове иконата на класическия женски стил в дрехите. Тя винаги се придържаше към женствеността в дрехите си, както на екрана, така и в живота.

Невероятни дрехи Мишел Мисър

Сребърна пенлива рокля точно повтаря всички завои на луксозното тяло на Мерсие, подчертавайки предимствата на точната фигура. Елегантно деколте и колесването на раменете Scarfik – изображението е много светло, но в същото време не причинява, построено на ръба на коктерията и скромност.

Много подходящ днес изображение – Widelabie шапка, прозрачни тъкани, геометрични модели. Луксозен костюм за истинска дама, той ще бъде подходящ във всеки светски рутове.

И отново геометрия и полупрозрачни тъкани. Този път роклята е направена в бяла и допълнена от приглушени нюанси на модерни и ярки цветове – лилаво, смарагд, лавандула, тюркоаз.

Друг отличен пример, който потвърждава, че модата винаги се връща. В такъв костюм на плажа ще бъде доста подходящо да се появи на плажа в сезона за къпане!

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 1
  1. Rumiana Georgieva

    Какъв е точният ви професионален опит и какъв е вашето образование?

    Отговор
Добавяне на коментари