...

Навици, които дават на човек с ниско самочувствие

За съжаление, ниско самочувствие – качеството на много хора. Всеки не отговаря на нещо само по себе си, причината за това е сравнение. Сравнявайки се с някой, който е по-добър от нас, ние ставаме нещастни със себе си.

Но някой успява да скрие ниското си самочувствие и някой дори не може да анализира поведението им. Ще ви помогнем.

Навици, които дават на човек с ниско самочувствие

Търсене на мига в други

Ако забележите в други недостатъци като: „Тя има крибция на нос“, „този човек е интелигентен, като дете,“ и така нататък, се потвърждава от други, които са много несигурни в себе си. Като правило, за да спечелим, хората с ниска самочувствие избират обществото на тези, които са по-лоши от тях.

Закъснение

Тук изглежда, всичко е очевидно, но не е доста вина. Медиите ни вдъхновяват, че щастливи могат да бъдат само в един случай: красив, богат, успешен. Ако работите всеки прост консултант на мехурите – априори не може да бъде щастлив. Ние се сравняваме с тези, които са по-добри от нас и завист.

Често късно

Ако човек често закъснява, това означава, че той смята, че не е много значителен човек и че без него ще бъде перфектно на работа. Увереният човек може да дойде пред всички, осъзнавайки, че това е голяма отговорност и допринася значително за дейността си.

Липса на мнение

Несигурните хора обичат да намерят лидер за себе си и да му се подчиняват. За да защитите вашата гледна точка, трябва да сте не само уверени, но и отговорни. По-лесно е да се каже тогава: „Аз го повярвах, но той не ми помогна:“ хвърляйки отговорността за мисиите си на друг.

Страх от признаване на желанията

Ако не сте свикнали да декларирате желанията си, например: „Искам къща в Испания“, това означава, че подсъзнателно считам себе си за недостоен за тяхното изпълнение и че нищо няма да ви се случи. И с това трябва спешно да направите нещо, защото желанията се сбъдват, когато имаме непоклатима доверие в тяхното изпълнение.

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 2
  1. Milko

    Какви са препоръчаните навици за намаляване на ниското самочувствие?

    Отговор
  2. Georgi Petrov

    Какви са някои навици, които може да помогнат на човек с ниско самочувствие да се почувства по-уверен и вярващ в себе си?

    Отговор
Добавяне на коментари