...

Жените в Русия печелят по-малко. Защо?

Жените печелят по-малко мъже. Одобрението е еднакво вярно за Русия и света като цяло: дискриминацията е навсякъде, регионалните различия се отнасят само до степен. В света празнината е 23%. В Испания разликата в плащането за жени и мъжки труд е 21.4%. В Съединените щати за всеки долар за мъже за 79 цента, спечелени от жена.

В Русия до 2012 г. разкъсването на възнаграждение на мъжете и жените е 35%, до 2015 г. той е намалял до 25%.

През 2019 година., Според Росстат разликата е 27,9%. Само на 22 май миналата година средната месечна печалба на руските жени постигна това ниво на приходите, които мъжете бяха на разположение през декември 2019 г.

Жените в Русия печелят по-малко. Защо?

Обществото е виновно?

На нивото на здравия разум, причината за неравенството на заплатите е очевидна: Жената е по-малко продуктивна, ако тази производителност е да обобщи в живота. В края на краищата, една жена не само печели пари, но и се грижи за семейството. По време на постановлението, специалист, специалист губи част от квалификациите и се изисква неговото възстановяване. Отново, обработката не е женски кон + с всеки, който е равен, човек по-скоро ще се съгласи да работи извън нея и мама. Изброените „аргументи“ в съвременния свят са признати за клишета, стереотипите, характерни за традиционалистическите общества. Движенията на общността се борят с клишета, а не само феминистки и индивидуални активисти. И се движи към изравняването на възнаграждението за работа е: разликата в заплатите се намалява. Проблемът е, че клишето продължава да работи, определяйки отношението на една жена.

Жените в Русия печелят по-малко. Защо?

Работните места се разделят редовно от статистиката, показваща колко заплата, чакаща за самите жени, е по-ниска, отколкото при мъжете. Сайт за търсене на работа на Труд.COM потвърди, че изискванията на жените за заплата са по-ниски: средно с 14%. В същото време пропастта в очакванията на заплатите се определя от индустрията и професията.

Например, в категорията „домашен персонал“ жените са готови да работят за възнаграждение с 12% под средното ниво на заплатите в индустрията (25431 рубли.и мъжете твърдят, че печалбите надвишават средното с 21%. В областта на „банки / финанси“, със средна заплата в 40141 рубли., Очакванията за заплатите на жените – 8% по-ниски от средната марка, а заплатите на мъжете са с 17% по-високи. При примера на висшето ръководство разликата в очакванията е най-забележима: жени – минус 22% от средната заплата в 49174 рубли., При мъжете – плюс 28%. Има отрасли, в които очакванията на заплатите са подравнени. Това строителство, производство и продажби (за не-управленски позиции).

Относно разликата в очакванията на заплатите, очевидно засяга естеството на индустрията и професията. Жените улесняват факта, че управленските позиции на човека традиционно печелят повече. Но по отношение на „технически“ функции – когато компетентността определя специфични умения, за които е лесно да се измерва ефективността, например, в производството – жените се чувстват по-уверени.

Жените в Русия печелят по-малко. Защо?

Ние играем според вашите собствени правила

Психолозите вярват в това Жените по-често мъже страдат от „синдром на самостоятелно затвор“ – усещането, че не сте компетентни във вашата професионална област, не сте стигнали до тези върхове, които ви правят експерт. Може би това е друго обяснение за разширяването на слабия под на собствените си очаквания.

Оттук и първата препоръка: Не се поддайте на стереотипите и оценете знанията, уменията и опита си в достойнство. Технологичен съвет: Да се ​​формира заплати, има смисъл да се съсредоточи върху статистиката на заплатите – тя може да бъде намерена на местата за заетост – и не на „интуитивното чувство“ или идеята за доходите, изразени по време на приятелки с приятелки. За успешното развитие на професията и промоцията на пазара на труда са необходими знания и опит. Те се постигат чрез учене, за предпочитане и постоянство.

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 1
  1. Svetlana Koleva

    Защо жените в Русия печелят по-малко? Този въпрос задава зачитателят на текста. Възможно е причините да бъдат различни – дискриминация, сексуални стереотипи, липса на равноправие при заплащането или други фактори. Би било интересно да се изследва проблемът и да се опитаме да открием начини за подобряване на положението на жените на пазара на труда в Русия.

    Отговор
Добавяне на коментари