...

Модната къща Лоуе се извини за дрехи, подобно на формата на затворници на концентрационни лагери

Луксозна марка Loewe влезе в неудобна ситуация. Трябваше да се извини на модата на целия свят и да премахне нещата нова колекция от техния сайт. Факт е това Риза и панталони в черно-бяла ивица, Представени наскоро, напомни на всички Дрехи на затворници на концентрационни лагери на Втората световна война.

Разбира се, модерната къща не означаваше нещо в ума, а районните неща станаха част от колекцията на капсулата Уилям де Морган.

Модната къща Лоуе се извини за дрехи, подобно на формата на затворници на концентрационни лагери

Представители на Loewe съобщават, че не искат да намекват нищо и за черните страници на световната история, когато създават тези неща, дори не мислеха.

Ето защо скандалната риза и панталоните вече са отстранени от площадката и са премахнати от продажба, въпреки факта, че само преди няколко дни се продават. Цената на раираната риза е $ 950, пълна с панталони – $ 1840.

Този скандал в модерния свят не е първият подобен. Преди пет години ZARA мрежа Предлагат детски пижама в райета с жълти звезди на гърдите, много напомнящи униформата на жертвите на Холокоста.

Тогава дизайнерите се опитаха да направят „шерифски“ звезди и изобщо нямат еврейски. Както днес, те трябваше спешно да отговорят на нещата от продажбата и да премахнат всички споменавания.

Модната къща Лоуе се извини за дрехи, подобно на формата на затворници на концентрационни лагери

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 3
  1. Zlatan

    Здравейте, имам въпрос относно извинението на модната къща Лоуе. Какви бяха мотивите и причините, поради които избраха да създадат дрехи с подобна форма на затворници от концентрационните лагери? Бих искал да разбера повече за тяхната идея и какви са били гледните им точки. Благодаря предварително!

    Отговор
  2. Evgeni

    Защо модната къща Лоуе се извинява за дрехи, които наподобяват формата на затворници в концентрационни лагери?

    Отговор
  3. Georgi Petrov

    Наистина ли Модната къща Лоуе прилага толкова спорни и контроверзни дизайни в модата? Какво е становището им по въпроса и какво ги подтикна да съжаляват и се извиняват за своите визии, които приличат на затворнически униформи? За мен е важно да разбера защо този стил е избран и дали се отразява на модно тенденциите или има по-дълбока идея зад него.

    Отговор
Добавяне на коментари