Емоционално състояние по-скъпо: видове токсични хора, които са по-добри за избягване

Често срещате ли хора, в чието общество започвате да се чувствате зле? След комуникацията с тях, упадъкът на вилиците може да се усети – изглежда, че с вас „пие“ цялата енергия.

Емоционално състояние по-скъпо: видове токсични хора, които са по-добри за избягване

Ще разгледаме в статията най-често срещаните видове токсични хора – ако е възможно, е по-добре да се сведе до минимум комуникацията с тях, състоянието му е по-скъпо.

Съдържание на статията

Жертва

Този човек винаги е в депресирано състояние. Изглежда, че няма енергия, за да донесе живота си в ред. Не само той страда – заобикалянето също се превръща в депресивен „облак“.

Човекът на жертвата във всичките му неуспехи виси всеки, но не само, и вместо нормална комуникация, той комуникира с методите на пасивна агресия.

Спасител

Спасителите включват хора, които винаги са готови да вършат добро, и самите те налагат! Те винаги знаят колко най-добре, разпространяват мъдри съвети и са готови да измислят много опции за решаване на вашите проблеми.

Но не е ли чудесно да имаш личен свободен психолог 24 на 7?! Капанът се крие във факта, че спасителят вижда във всички жертви. С течение на времето можете да почувствате, че вече не могат да решават собствените си проблеми. Защо, когато има спасител?

Затворник

Този човек винаги е под някого. Какво означава? Той го чака всичко, което ще бъде решено, те ще приемат решения. И ако има какво да попита – той не знае нищо.

Токсичността е, че трябва да поемете отговорност не само за себе си, но и за друг. Всичко това отнема сила и време.

Прочетете повече  + Хората, които са толкова интересни, чужда планина & # 187 +: дъщерята на Zavorotnyuk се застъпва за майката

Рефер

Хората, наречени съдии, винаги са готови да осъдят и обезценяват плановете и актовете на другите. Те винаги знаят: „Колко най-добре“ и са готови да го гласуват. Разбира се, това не се прави с добрата цел, но да се твърди.

В дълбините на душата на такива хора скрита несигурност. Никой не е застрахован срещу грешки – те се учат за тях, но съдията изглежда не знае за това ..

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 1
  1. Yoana Dimitrova

    Как да разберем кои са хората с токсично поведение? Какви са характеристиките, по които да ги разпознаем и как да избягваме да попаднем в техните мрежи? Бихте ли споделили някакви съвети, които помагат да осъзнаем и избегнем такива хора, които могат да ни повлияят отрицателно? Благодаря предварително за отговора!

    Отговор
Добавяне на коментари