...

Олга Розе. Кратко резюме на Maison & Objet 2017.

За изложението Maison & objet в Париж през 2017 г., перфектното съчетание на естетика и комфорт в повечето от изложените експонати, разказва дизайнерът и декоратор Олга Розе, куратор на курса по интериорно декориране в Британското висше училище по дизайн.

Моята собствена класификация на показаните тенденции е следната:

1. Вдъхновяващ и буржоазен стил от средата на миналия век ( вдъхновяващ стил от средата на миналия век )

Midsenchury ( според моята класификация това включва 70-те години на миналия век ) все още е основният стил в интериорното пространство.

Тази година цветовете, които бяха обявени през 2015 г. на 100%DESIGNE в Лондон, получиха най-пълната си изява. "Особено "прозвуча" розово, за което претендират "създателите на цветови тенденции" като "междуполов и приятелски цвят". Следвайки опростените форми от 60-те години, много производители залагат на удобството и функционалността. Може да се каже, че мебелите са станали по-удобни и все повече съответстват на сибаритното настроение на публиката в този демократичен по своята същност стил.

2. Новият Лакшери ( newLaksheri )

Материалите са, разбира се, скъпи и тенденциите от миналото ( като месинг и матово злато, «приковани", ( моето определение ) метал, мрамор, изискани дървени повърхности, кадифе и като цяло меки, скъпоценни материи. По-голямо разнообразие в декорацията на леглата и диваните, още повече материали с високо качество на допир, чак до козината. Все по-често се наблюдава тенденция към заоблени дивани с форма на боб и холивудски блясък. Накратко, мебелите са коктейл от ар нуво, ар деко и поп арт в някои случаи. Всичко е предназначено за артистична публика. Според мен преобладават две цветови тенденции: монохромната ( естествените цветове на камъните и металите ) и утопично ярката ( тропически рай или психеделичната &#41 от края на 60-те години;.

3. Определям третата част като флора, фауна и изкуство.

Силен акцент е поставен върху декоративните аксесоари: големи насекоми, забавни зайчета, различни животни и растения придават емоция на комфортния интериор. В това, разбира се, има известна ирония – спомняме си за по-малките братя и прекрасните растения, но превърнати в дом като изкуство, така че да няма нужда от грижи или поливане. Насладете се на него!

4. Тишина ( Тишина )

Организаторите твърдят, че тази визия е вдъхновение за 2017-2018 г.

Тишина – Това е и цветът на мебелните тъкани, стъклото и керамичните аксесоари. всъщност. «мълчаливи обекти." За мен обектите са естествени по своя материал и имат същия естествен ахроматичен диапазон.

5. Капризност ( екстравагантност )

На изложбата има доста необичайни, странни предмети, които придават емоция и екстравагантност на всеки интериор. Това са мебели и аксесоари, изработени с много ирония. Скалата на емоциите – от възторжено възхищение ( как? ) за недоумение на ( защо? ) Обърнете внимание на нов моден елемент – пера!

6.Цвят

Както споменах по-рано, тази тенденция е развитие на историята на цветовете през 2015 г. Основна идея – набор от оптимистични цветове от околния пейзаж, флора и фауна. И седмо, графично качество ( графично качество ) Не е нова тенденция, но все още е любима на дизайнерите и обществеността. Най-видими са лампите и малките форми на мебелите ( маси, висящи рафтове, шкафове, умивалници ).

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 1
  1. Gergana Georgieva

    Какво беше най-вълнуващото на изложението Maison & Objet 2017, което може да привлече вниманието на дизайнерите и ценителите на интериорното изкуство? Хареса ли ви специално нещо и какво би препоръчали като най-интересно от събитието? Благодаря предварително за отговора!

    Отговор
Добавяне на коментари