...

Доклад от Maison&Objet-2011

Декораторът Татяна Ляпнева се разходи с нас из щандовете на парижкото изложение Maison&Objet 2011 и посочи акцентите на тази есен.

A la naturairelle

Кой е участвал? Като купувач мога да кажа, че изложението ми хареса: имаше много италиански и холандски марки. Те са добра конкуренция за французите и белгийците. Благодарение на тази здравословна конкуренция пазарът запазва цените и качеството си. Въпреки че е жалко, че този път на изложението нямаше "високи" местни френски марки –

Кой беше там?? Като купувач мога да кажа, че изложението ми хареса: появиха се много италиански и холандски марки. Те са добра конкуренция на французите и белгийците. Благодарение на тази здравословна конкуренция цената и качеството се запазват на пазара. Въпреки че е жалко, че този път на изложението нямаше "високи" френски марки – Hide

Модата на природата. Тези, които са свикнали с италианските цветове в интериорния дизайн, се оплакват, че настоящите Maison&Objet- тъжен. Естественият, органичен стил е на мода () по отношение на цветовете, по отношение на качеството на нещата;. Докато в миналото дори високите Френските марки излизаха с яркозелени или оранжеви дрехи. Имаше мода на мароканския стил, но сега на щандовете преобладава естествената цветова палитра.

За материала

Старото е добре забравено. Използване на дърво в естествения му цвят, изглежда като орех, ако е "дъб" — дъб. За стенните панели често се използва филц. Използва се и за производство на мебели. Въпреки това, за разлика от материала на древните номади, съвременният филц и плъсти се боядисват.

Дискретна елегантност

Пънове и хралупи. Миналата есен се наблюдаваше определена тенденция – "stubs". Пилените дървени гвоздеи се използват за табуретки, подложки на легла и крака на маси. В днешно време тази техника се използва само от марки, които винаги са работили с прихващане на топката. Например Kiinau L от Bleu Nature.

Стилни детайли.
имаше значително по-малко крещящи етнически аксесоари. Това отново се вписва в общата тенденция Завръщане към неутралността. В миналото почти на всеки щанд имаше ориенталски аксесоар или причудлива раковина природните елементи са използвани в непосредствена близост до тях, а сега тези елементи се рециклират и стават по-вградени към цялостния стил.

Монохромен

Цветовете на небето и тревата. Много производители избягват принтовете и шарките в полза на монохромните. Използват се всички нюанси на бялото, сивото, кафявото и черното. Активно използване на сини и индигови тонове, много нюанси на зеленото. Оранжевото и червеното отстъпваха на заден план. Лилавият цвят, който доскоро беше толкова модерен и разпространен, се оттегля от колекциите. Въпреки че Blanc D'Ivoire, например, има цвят "слива" ( сливи ) в колекциите. Същият нюанс се предлага от Hanjel, Nobilis, Home Spirit…

Пачуърк

Отново на мода. Килимите с ватирани мотиви привличаха вниманието на много щандове. Интересно е, че в тази, така да се каже, "мозайка" Пъстрата мозайка може да бъде с еднакъв цвят или контрастна, пъстра… И всички те със състарен ефект – тя задължително е.

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 1
  1. Krasimir Kolev

    Какъв вид продукти и услуги бяха представени на изложението Maison&Objet-2011 и какви нови тенденции се наблюдаваха в индустрията на дизайна и интериора? Бихте ли споделили повече информация от вашето изследване и впечатления от събитието? Благодаря предварително за отговора!

    Отговор
Добавяне на коментари