...

8 тенденции в Maison&Objet 2017

Дария Шевченко разказва за тенденциите на есенното изложение Maison&Objet, което се проведе в Париж от 08 до 12 септември 2017 г.

8 просторни павилиона, които, щом влезете, разкриват колорита на новия сезон.

Изтъкнах основните тенденции:

Съдържание на статията

1.Цвят

  • Водещ е дълбокият синьо, Той е буквално навсякъде – в декорацията на стените, в меката мебел, в лампите, в текстила…
  • Много зелен. От гореща и сочна зеленина гамата преминава към наситено изумрудено зелено, често с жълти тонове на горчица и охра.

  • Характерните за есенния сезон цветове се проявяват активно: теракота, бордо, нюанси на червеното
  • И още един от цветните лидери – сив. Предлагат се във всички 50 нюанса – от хладни светли палитри до топли кафеви и черни акценти.

2.Метал

Месинговите и бронзовите елементи са заменени с хром и черен метал в осветителните тела, рафтовете и предметите за изкуство на стената.

3.Стилистика

  • Всички марки, независимо от стила си, поставят акцент върху представянето"зони на комфорт», А районът е едновременно мек, уютен, личен и чист. Много природа, съчетана с винтидж, и това вече не е онзи крещящ шик, а мека и приятна стилизация на природата, която създава настроение на релаксация. Това са неща, които са навлезли в историята и са представени в хармония със съществуващата реалност.
  • Изток изложени във форми и цветове. Формите на облегалките на диваните и фотьойлите придобиват плавни и извити форми, характерни за ориенталските култури. Ориенталски мотиви виждаме и в комбинацията от бордо и зелени матови текстури на материалите.
  • Бих искал да спомена цветните етномотиви. Стоманените черепи на антилопи, украсени с кристали, и индианските накити от Дивия запад се превръщат в магнит за изкуството.

За първи път в парижката изложба Maison& Objet беше представен Стойка на Руската федерация, където бяха представени 9 фабрики, произвеждащи занаятчийски изделия и предаващи Българските традиции.

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 1
  1. Rumiana Koleva

    Кои са основните 8 тенденции в Maison&Objet 2017 и кое от тях ще влияе най-силно на съвременния интериорен дизайн?

    Отговор
Добавяне на коментари