...

Актуални тенденции в ISaloni 2017

Изложението за мебели ISaloni в Милано е основното събитие за дизайнери и производители на мебели, на което се определят тенденциите за цялата следваща година. Елена Крилова, дизайнер на премиум интериори, посети изложбата и сподели интересните си наблюдения.

Естествен камък и неговата имитация. Основната тенденция през следващата година ще бъде активното използване в интериора на естествен камък и неговите имитации, дори фотоизображения. Що се отнася до каменните резби, производителите са се ориентирали в геометричната тенденция и са предложили някои хубави, добре подредени геометрични мраморни щампи. Според експертите подобни дърворезби са достъпни само за професионалисти от високо ниво; геометрията в дърворезбите – висш пилотаж.

Метал. Металът все още е актуален в интериора. Месингът и медта в различни нюанси могат да се видят в арматурата, мебелите, осветлението и декорациите. Розовите метални акценти изглеждат особено свежи в такива комбинации. Металните повърхности се усложняват от инкрустации от дърво, кожа, текстил.

Цвят. Ако се съди по дизайна на кабините, модерната цветова палитра се състои от пастелни и прахообразни нюанси на синьото, сивото и розовото. А акцентите са зелени и жълти. Сложните нюанси на зеленото, сивото и маслиновото също са често срещани в интериора.

Джунглата. Миналогодишната тема за джунглата в интериора все още е популярна. Но тя получава съвсем нов живот: основният дизайн е в черно и бяло, а големите листа не са само обикновени мотиви върху тапетите и тъканите. Те са популярни и под формата на осветителни тела, декорации и стенни покрития.

Форми на мебели. Формите на обзавеждането стават все по-изчистени, спокойни и сдържани. Популярни станаха например полукръглите и еркерните дивани. Те са не само удобни, но и служат за обособяване на зони дори в най-малките пространства.

Дизайн на светлината. Специално трябва да се спомене изложбата Euroluche, посветена на иновациите в дизайна на осветлението. При осветителните тела фокусът е върху сложни композиции, които създават архитектурата на пространството. Единичните и свободно стоящите лампи на практика излизат от мода. Рамка, флорална лудост със смесица от кристали и лалета, групи от стенни лампи, бионични идеи всичко това може да се види на щандовете на производителите на осветителни тела. Основната тенденция Енергийна ефективност и функционалност.

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 1
  1. Boyan Georgiev

    Какви са най-интересните новости и модни тенденции на изложението ISaloni 2017? Има ли нещо, което специално привлече вниманието на посетителите? Бихте ли споделили повече информация за актуалните тенденции и иновативните продукти, представени на изложението? Благодаря предварително за информацията!

    Отговор
Добавяне на коментари