...

Новости в Милано 2017

SaloneDelMobile.Милано 2017 отново представи новите си открития на професионалистите. Дизайнерката Лела Кавтарадзе разказва на нашите читатели за новостите от Милано 2017.

Довършителни материали. Много фабрики, работещи с дърво, представиха този сезон екзотични дървени повърхности, както и естествени покрития. Една от фабриките, които активно работят в тази посока, е Riva 1929. Производителите предлагат много камъни в интересни комбинации с други материали. Така например фабриката Giorgetti изработва впечатляващ плот от камък и стъкло. Ониксът и другите скъпи камъни се заменят с естествени камъни с проста текстура. Лично аз забелязах появата на щандовете в декора на мебелите и детайлите на камъка chippo negri, с който е обточен цял Милано. Много благороден материал, който изглежда прилично, когато се обработва. Тенденцията е щастлива. Между другото, ние използваме този камък в нашите проекти от дълго време. Настъпи промяна и в метала. Ако преди две-три години щандовете бяха украсени предимно с бронз, сега има бяло злато, розова мед и месинг. В мебелите и осветителните тела се използват всички нюанси на цветните метали.

Живи растения. През последните дванадесет години дизайнерите и фабриките ни предлагат да използваме активно живи растения в интериора. Тенденцията набира скорост. И ако по-рано само на щандове се използваше зеленина на изложения, днес растенията се използват навсякъде – както в декора, така и в дизайна. Така че тази година изложбата се превърна в истинска цъфтяща градина!

Нови идеи. Фабриките все по-често привличат художници, бижутери и скулптори – свързани с тях професионалисти – за създаването на своите колекции. Техният свеж поглед и оригинални идеи помагат на професионалния дизайн.

Що се отнася до фабриките, например Flexform, Minotti, Giorgetti произвеждат всичко с отлично качество. По отношение на дизайна обаче те са доста консервативни и все още се придържат към минималистичната си линия.

Фабрика Cassina е по-отворена за експерименти, като освен исторически копия на класическия дизайн, този сезон показа и много нови неща.

Фабриката Baxter също започна да експериментира наскоро. Представя малки предмети на изкуството, изработени от стъкло и перфориран многослоен метал. Трябва да се споменат плотове, изработени от камък с груби включвания на нефритени фрагменти. Изглежда сякаш дизайнерът е използвал дефектен материал с естествени примеси. Изглежда страхотно!

Фабриката Saba пък показа много интересни модели в стила на 70-80-те години на миналия век. Много добър!

Светлина. По отношение на светлината се наблюдава ясна тенденция към органични форми. Камък, воден поток, лед всичко това се превръща в осветителни тела. Както винаги фабриката на Flos представи някои отлични новости. Новата работа на талантливия дизайнер Майкъл Анастасиадис е нещо, което аз лично наблюдавам с голям интерес.

Фабриката Kinetura показа необичайна лампа от перфориран камък с осветление. И фабриката Sasinstruments – красиви минималистични осветителни тела – скулптури.

Санитарен фаянс. Този сезон наистина ми хареса първокласният дизайн на фабриката Cea. Всички елементи са изработени от медицинска стомана, имат безупречни форми.

Цвят. Синьо-зелените и розово-златните комбинации, които се виждат на повечето щандове, всъщност винаги са били в интериора. Цветовата схема зависи най-вече от стила и целта на проекта, от предпочитанията на клиента, от начина, по който дизайнерът вижда проекта, а не от актуалните модни тенденции.

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 1
  1. Rumiana Georgieva

    Какви новини има в Милано през 2017 година? Има ли интересни културни, спортни или туристически събития, за които струва да се чуе? Ако имате информация, моля споделете!

    Отговор
Добавяне на коментари