...

Пълна неизпълнение на кофеина вреда кожата

Все повече хора отказват кафе, като се има предвид този продукт вредно – как са погрешни! Разбира се, злоупотребата с кофеин е вредна: тя увеличава алармата и налягането, но също така да се откаже от това погрешно.

Пълна неизпълнение на кофеина вреда кожата

Според проучването кофеинът е засягал кожата. Пълният отказ от него може да доведе до проблеми.

Използване на кафе за кожата

Кафе има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Според експерти, ако включите напитката в диетата, тя ще ви помогне в борбата срещу акне и други обриви. В допълнение, естественото кафе е богато на такива микроелементи като:

  • Витамин В2 – 11.1%+
  • Витамин РР – 96.5%+
  • Магнезий – 50%+
  • Калций – 14.7%+
  • Калий – 4%+
  • Ютия – 29.4%+
  • фосфор – 24.8%.

Започване на пиене кафе, ще забележите, че пигментните петна по кожата са станали по-малко. Пиене на 1-2 чаши кафе на ден, ще забравите за болестта на Розацея, при която кожата примигна.

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 3
  1. Teodora Ivanova

    Здравейте! Имеяки предвид тази информация за негативните последствия от недостига на кофеин върху кожата, искам да попитам дали вие лично сте забелязали някакви отрицателни промени във вашата кожа, след като сте престанали да консумирате или намалили консумацията на кафе и други напитки, съдържащи кофеин? Въздействието ли е било значително или не? Благодаря ви предварително за вашите отговори!

    Отговор
    1. Zdravko

      Според моите лични наблюдения, когато намаля консумацията на кафе и други напитки с кофеин, започна да забелязвам по-суха и безжизнена кожа. Изглеждаше по-мъртва и без блясък. Това беше значително въздействие за мен, защото обикновено имах мека и хидратирана кожа. След като осъзнах тези промени, преминах към алтернативни напитки или добавки, които помогнаха да възстановя естествения блясък и хидратация на кожата ми.

      Отговор
    2. Krasimir

      Самата ми забелязах, че след като намалих консумацията на кафе и други напитки с кофеин, кожата ми стана по-суха и без блясък. Имаше и някои проблеми с акне, които се появиха. Видях значително влошаване на състоянието на кожата си, което ме накара да преразгледам дозата на кофеина, която приемам. От този момент отново включих повече течности с кофеин в дневния си режим и кожата ми се подобри. Важно е да се ​​поддържа баланс и да се следи какво влияние има кофеинът върху кожата ни.

      Отговор
Добавяне на коментари