...

Можете да оградите апартамента за пет минути! Крадец казаха как избират апартамент за грабеж

Най-важните правила: затворете вратите и прозорците, ако не искам да загубя имота. На първо място, крадците проверяват къщата за отворени прозорци – ако има такива, те нямат какво да проникнат в къщата и да вземат нещо ценно за няколко минути.

Но има и друг списък на това, което трябва да направи собствениците на вашия дом, за да не станат жертви на разбойници. Експерти от британската компания Джон Луис Дом и крадци, служейки в затвори за кражба, казаха как да изберат жертвите.

Можете да оградите апартамента за пет минути! Крадец казаха как избират апартамент за грабеж

Знаете добре

Най-често престъпниците избират жертвата, която добре учи: те знаят за нейните навици, график, дали оставя апартамента си за дълго време без надзор. Експертите препоръчват да се поддържат отношения със съседите, тъй като разбойниците избират предимно онези, които не общуват особено със съседите.

В случай на заминаване, експертите ви съветват да предупредите за тези съседи, така че да гледат жилищата. Ако собствениците ще бъдат премахнати за известно време, по-добре е да оставите светлината, така че разбойниците ще предположат, че някой е у дома си.

Крадците имат своите трикове, за които разпознават, че къщата е празна. Обикновено те вмъкват между рамката и флаерите на вратата. Разбойниците съветват да не поръчват парцели преди пътуването – отваряне на пощенски кутии, те ще бъдат много привлечени от известия, които са от доста дълго време, и те ще проникнат в апартамента, без да мислят.

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 1
  1. tradmun

    Здравейте, може ли да ми кажете как точно крадците избират апартаменти за грабеж? Ще бъда много благодарен за информацията и за съвети как да се предпазя от подобни ситуации. Благодаря предварително!

    Отговор
Добавяне на коментари