...

Как да изберем партньори: учените разкриват основната тайна на романтичните взаимоотношения

Често Хората влизат в отношения с партньори, които имат сходства с бившите си партньори. Обяснение на това намерено учени от Университета в Торонто (Канада). 159 мъже и 173 жени взеха участие в експеримента. Всяка от тях беше помолена да се обади на ключови характеристики, които като партньори.

Експериментът започна преди почти 10 години. През цялото това време изследователите бяха наблюдавани от личния живот на темите.

Как да изберем партньори: учените разкриват основната тайна на романтичните взаимоотношения

Оказа се, че хората в 97% от случаите избраха нови партньори, които или външно или чрез психологически характеристики бяха много подобни на техните бивши партньори. Така хората могат да „стъпят по същия рейк“ няколко пъти.

И дори негативното преживяване на минали отношения не може да принуди човек да промени идеята за това, което идеалната втора половина трябва да бъде за него.

Тази презентация, според учените, се развива в детството, а значителен принос за този процес допринася. Дъщерите на възрастните бащи често избират партньори много по-възрастни от себе си, а децата, родени в междурасовите брак, често избират партньори на състезанието, което има родител на противоположния пол.

Как да изберем партньори: учените разкриват основната тайна на романтичните взаимоотношения

В допълнение, единствената функция се разкрива за всички – Хората се опитват да изберат партньор за романтични взаимоотношения в съответствие със собственото си ниво на интелигентност.

Можете да говорите толкова, колкото искате да говорите за тенденциите на красотата, модата, стила, ползите от плешивите мъже пред космат, пълен с жени пред тънкостта или обратно. Всеки от нас все още ще избере някой, който ще изглежда като негов бивш. И работи само така.

Как да изберем партньори: учените разкриват основната тайна на романтичните взаимоотношения

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 2
  1. Elena Ivanova

    Какво можем да научим от учените за избора на подходящи партньори и какви фактори трябва да вземем предвид при създаването на романтични взаимоотношения?

    Отговор
    1. Bilyan

      Учените ни учат, че изборът на подходящ партньор включва много различни фактори като личностни качества, ценности, интереси и комуникация. Те ни помагат да разберем важността на взаимното уважение, разбирателство и подкрепа в романтичните взаимоотношения. Важно е да бъдем отворени и честни един към друг, да учим от миналите си грешки и да се стремим да бъдем подкрепящи и разбиращи партньори. Така създаваме здрави и дълготрайни връзки, които ни правят по-щастливи и изпълнени.

      Отговор
Добавяне на коментари