...

6 лоши навици, поради които се появява акне

Pimples – най-хитър врагове на красивата половина на човечеството. Те се промъкват незабележимо, се появяват в най-неподходящия момент (като правило, в деня на отговорното интервю или вълнуваща романтична дата), и те обичат да плуват по-дълго, оставяйки като спомени за неприятни белези.

Дерматолозите са съгласни, че еднократната причина за появата на акне е невъзможна за идентифициране: тя винаги е резултат от комбинация от цяла група фактори, включително лошо хранене, лични хигиенни грешки, както и човешки характеристики на кожата. Но все пак има лоши навици, които правят кожата само по-лоша и грешките, които си струва да се избегне.

6 лоши навици, поради които се появява акне

Само без ръце!

Каква е тайната на редовния външен вид на акне? Запознайте се с основните извършители:

  1. Мръсен телефон. Звучи сюрреалисти, но използването на притурка с мръсна екран играе значителна роля в появата на акне. Особено когато е горещо, и никой не изтрива екрана между употреба.
  2. Липса на сън. Затворението води до стрес, което от своя страна провокира проблеми с кожата.
  3. Неправилно хранене. Това е, честата употреба на рафинирана захар, млечни продукти и бързо хранене. Дерматолозите съветват да се придържат към балансирана диета, използвайки повече плодове, зеленчуци и цели зърнени продукти.
  4. Сън в козметиката. Понякога твърде мързелив, понякога веднъж, но резултатът е същото: не почиства кожата от прах, пот и козметика преди лягане, ние откровено покана акне на светлината.
  5. Твърде чести пране. Парадоксално, но фактът: аз измивам твърде често, плъзгате кожата, тялото в отговор започва да произвежда повече натурални масла, което води до по-близо. Също така не е особено полезно да се използват агресивни ексфолианти за лицето.
  6. Нестолея. Ако не ги промените поне веднъж седмично (и по-добри две), те стават вид петристи, с идеални условия за развъждане на бактерии (особено ако забравите да изплакнете козметиката преди лягане).

Основното нещо, напомнете на дерматолозите, не се опитвайте да се отървете от неудобния гост механичен начин, ако се появи – колкото повече ще „стиснете“ акне, толкова по-големи са рисковете от възпаление и появата на белези.

6 лоши навици, поради които се появява акне

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 1
  1. Plamen Stoyanov

    Какви са тези 6 лоши навици, които водят до появата на акне? Моля, споделете информация, защото бих искал да се справя с този проблем. Благодаря предварително!

    Отговор
Добавяне на коментари