...

3 болести на жените, които изострят стреса. Ако имате нещо от това – е време да елиминирате причината за болестта!

Според някои проучвания всеки 3-ти възрастен живее в условия на хроничен стрес. Стресът негативно засяга не само психо-емоционалното състояние, но и физически.

3 болести на жените, които изострят стреса. Ако имате нещо от това - е време да елиминирате причината за болестта!

Нека да разберем с това, което най-често се сблъскват с жени, изпитващи стрес.

Съдържание на статията

Метаболитен синдром

Хората с тази патология имат риск от захарен диабет, развитието на заболявания със сърце. Факт е, че стрес хормонът (кортизол) засяга способността на организма да абсорбира глюкозата. Ако тя е постоянно повишена, след това с течение на времето системата от отзивчивост на клетките към инсулина е счупена.

Запек

Ако сте постоянно в стресови ситуации, вероятно е, че рано или късно ще имате проблеми с стомашно-чревния тракт. Храната ще започне с трудности при движение около червата, като резултат – често запек. Това води до други заболявания: диария, увеличено образуване на газ.

Какво може да се направи? Пийте всяка сутрин за превенция на чаша температура на водата. Ако желаете, можете да добавите лимонов сок.

Студ

Стресът потиска имунитета, в резултат на което човек става лесно податлив на ORVI. Лесно е студено и като цяло се чувства отслабено. Ако сте забелязали, че наскоро често болни – просто се отпуснете. Това може да помогне за медитация, дълбока дихателна техника.

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 1
  1. Stoyan Ivanov

    Моля, извинете ме, но може ли да посочите по-подробна информация относно тези трите болести на жените, които се споменават? Бих била благодарна, ако можете да дадете повече контекст и да уточните какви причини възникват и как можем да ги елиминираме. Благодаря предварително за съдействието!

    Отговор
Добавяне на коментари