...

Откраднат идеята: руската марка копира облеклото на известния дизайнер и опозорен

Руските маркови дрехи Расарио влезе в неприятна ситуация. Той бил хванат в плагиатството – копиране на облеклото, чието авторство принадлежи на френската модна къща Ив Сен Лоран (YSL).

Това, че моделът на руския Couturier е много подобен на легендарния и най-важното, много известното облекло от френски майстори, обърна внимание на изядените и прецизните администратори Instagram сметка @diet_prada, която осветява най-различните иновации и любопитство на модерните свят.

Откраднат идеята: руската марка копира облеклото на известния дизайнер и опозорен

Става дума за облеклото от сатенен розов връх, който е фиксиран на гърба голям розов лък и дълга черна пола от кадифе.

Moscow Brand Rasario го представи в новата си колекция PF19. За проверката и снимката потвърждава това, роклята се оказа, че е брат близнак, наречен „Париж Роуз“, който е представен от дизайнери на Yves Saint Laurent в представянето на есенната колекция от 1983 година.

Откраднат идеята: руската марка копира облеклото на известния дизайнер и опозорен

Администраторите на канал бяха възмутени от такъв гол плагиатство и помолиха представители на руската модерна марка, за да обяснят защо са го направили, и какво очакват, с изключение на това Хората просто не помнят легендарната рокля от Франция.

Не си спомням си трудно – розовото с лък от YSL екипировка е признат референтен и лесен за разпознаване, почти същият като малка черна рокля Коко Шанел. Тя многократно е изложена в различни музея на света като забележителност. В същото с разрешението на Yves Saint Laurent, преди година облечена кукла на Барби в ограничената поредица от играчки.

Откраднат идеята: руската марка копира облеклото на известния дизайнер и опозоренОткраднат идеята: руската марка копира облеклото на известния дизайнер и опозорен

Известно е, че някои от уважаваните в света свят са закупили капиталова колекция заедно с розово „угнетяване“ екипировка, в което нищо не се е променило, дори цветовата палитра.

Докато представителите на Расарио съхраняват горди мълчание, но всеки е ясно, че обясненията трябва скоро да следват.

Марката е създадена Расида Lacoba преди седем години. Майсторите създават роклите си в столицата на Русия в малка броня. Rasario колекцията е позиционирана като подчертаване на красотата на всяка жена. В по-голямата си част марката произвежда вечер и коктейлни рокли с корсети, направени на ръка.

Представители на марката повече от веднъж подчертаха, че не са си поставили задачите да правят модерни тоалети със сложен дизайн, за тях много по-важни от красотата и хармонията. Очевидно, красотата и хармонията този път успя да намери в легендарния екип миналия век.

Откраднат идеята: руската марка копира облеклото на известния дизайнер и опозоренОткраднат идеята: руската марка копира облеклото на известния дизайнер и опозорен

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 1
  1. Ivanka Georgieva

    Може ли да се каже, че руската марка е извършила плагиатство, като копира екипировката на известния дизайнер? Има ли юридически последици за това действие и какви са възможните репутационни неблагоприятности за марката?

    Отговор
Добавяне на коментари