...

7 Удивителни приложения Банана кора, за красота и не само

Банан е многофункционален зрънце (да, да, от ботаническа гледна точка, точно това е така). В допълнение към приятен вкус, той може да се похвали с високо съдържание на калций, витамин В, бета-каротин, желязо и фосфор, което го прави изключително полезен за цялото тяло.

Но това не е всичко: докато повечето сладки зъби хвърлят бананови кожи, други внимателно ги съхраняват за по-нататъшно използване (и как можете да се уверите в тях, колко!Чест.

7 Удивителни приложения Банана кора, за красота и не само

И парцал, и торове и лекарство за акне

Банановата кора винаги е полезна и навсякъде – тя може да се използва в кухнята, в банята, когато се оставя за себе си, и дори в оранжерия. С него можете:

  1. Полски обувки и листа от стайни растения. Glitter гарантира!
  2. Борба акне. Достатъчно е редовно да избършете проблемите на кожата с бананов пулп, оставяйки за 5-10 минути и след това да се сгъстят добре.
  3. Борба с бръчки. Благодарение на високото съдържание на калий и желязо, бананови кожи помагат да се поддържат еластичността и младежката на епидермиса. Необходимо е само да избършете кожата, дайте на магическия инструмент да действа в рамките на 30 минути, измийте и нанесете овлажняващ крем. Препоръчително е да се извърши процедура 2-3 пъти седмично.
  4. Чиста маса сребърна и сребърна бижутерия. Направете кора и водата към касици и смело разтрийте среброто, за да го върнете на стария блясък.
  5. Оплодете растенията. За естествен тор можете да направите бананова тинктура. За да направите това, поставете три кожи в трилитров буркан, наливайте вода и оставете да стои за няколко дни. Получената тинктура трябва да се разрежда с вода 1: 1 и водни разсад и цветя. Можете също така да направите бананов прах, да изрежете кори до парчета, сушене и смилане в мелница за кафе.
  6. Набиране. За да направите това, е достатъчно да се прикрепите към кожата парче кора с 15-20 минути и след това внимателно да слезете.
  7. Избягване. Преди да си миете зъбите, да ги прекарвате с парче обелване в рамките на три или четири минути, и voila!

И не забравяйте, че във всички примери се използва вътрешната страна на кора.

Съвет: Ако искате спешно да тествате всички тези съвети, но не знаете как да използвате толкова много банани, пригответе бананов шоколадов сладолед. Една част от десерта ще вземе два зрели банана и една супена лъжица какао на прах. Вземете всичко в миксер и поставете във фризера за три четвърти от час – вкусна и полезна деликатес е готова!

7 Удивителни приложения Банана кора, за красота и не само

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 1
  1. Ivan Kolev

    Можете ли да ми кажете някое от тези приложения на банана? Интересувам се от красотата, какви са ползите за кожата?

    Отговор
Добавяне на коментари