4 Екоди, които не само спасяват планетата, но ще позволят спасяването

Всеки човек може да придобие полезни навици, които не изискват финансови разходи. Ако ги представите в живота, спечелете само, тъй като ще ви помогне да спасите бюджета.

4 Екоди, които не само спасяват планетата, но ще позволят спасяването

Ecoblogger Настя Евдокимова е разделен на полезни спасителни средства – те могат да бъдат въведени в живота си сега! Общо тя каза за около 10 навита – избрахме най-бързо устойчивото.

Естествени средства за почистване

Продукти за грижа, включително битови химикали, съдържат токсични повърхностно активни вещества и микропластични, което влияе неблагоприятно на околната среда. Влизане в морето и реката от водопровод, където живее риба, те правят сериозни щети. Впоследствие ядем тази риба.

Отидете в „зелени“ битови химикали – средствата са толкова ефективни, и те не са по-високи в цената.

В магазина – със списък

Под нуждите на селското стопанство се изразходват тонните вода и горите са намалени, химическите торове влияят негативно на екосистемата. Хората, които купуват продукти в магазини и други неща, понякога дори не се нуждаят от тях.

Купете толкова, колкото планирате да ядете. Винаги можете да дойдете отново в магазина, особено от сега те са на всяка стъпка.

Няма пакети

73% от хората купуват храна на пазари в опаковки, а само 1 от 10 попадат в рециклирането. Вземете раница с вас в магазина или чанта за многократна употреба и сменете пакетите за опаковане на еко-мекохите – удобно за съхранение на ядки, плодове или зеленчуци в тях.

Отхвърляне на нещата за еднократна употреба

Това, което използвате и изхвърляте, например, купата за еднократна употреба ще се превърне в стотици години. Всичко може да бъде намерено алтернатива.

Прочетете повече  Главен експонат: Като руска жена премести Ван Гог до входовете и дрехите

Отказвам:

  • Елате пръчици+
  • Очила за еднократна употреба+
  • Мокри салфетки+
  • Пакетчета чай.

Тези елементи се разлагат много дълго – по-дълго от средния човешки живот.

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 1
  1. Anelia Petrova

    на вашите пари.
    Как мога да прилагам тези еко-дейности в своя живот и спестявам пари?

    Отговор
Добавяне на коментари