...

3 Правила за безопасно, но ефективна пролетта за дъбене

Какво се случва през лятото с нашето тяло, когато ние слънчеви бани? Вместо желаната светлина златна сянка, получаваме изгоряло тяло. За козметиците се препоръчва да започнат слънчеви бани през пролетта – така тенът ще падне върху тялото постепенно, без да причинява кръв на кожата.

3 Правила за безопасно, но ефективна пролетта за дъбене

Можете да започнете слънчеви бани с началото на топли дни, без да чакате лятото. И след няколко месеца кожата ви ще получи светлина златна сянка.

Съдържание на статията

Защита

Проверете индекса Ultraviolet в приложението на смартфона, за да разберете какво ниво на защита имате нужда. През пролетта, като правило, индексът е 1-2, така че има 30+ защита на лицето и на тялото – 15+. До края на сезона нивото на защита може да бъде по-високо, за да се противопостави на ефектите на агресивното слънце.

Овлажняващ

Кожата е необходима влага – само в този случай тенът ще забави тялото ви. След душа не забравяйте да нанесете кокосово масло върху кожата. Това може да се намери във всеки козметичен магазин или на AliExpress, той е евтин. Но бъдете внимателни – маслото оцветява дрехите, така че отивате гола преди да бъде напълно погълната.

Витамини

Витамини Е, D и А са отговорни за състоянието на кожата и качеството на тен. С тяхната липса се препоръчва да се използват подходящи продукти и сокове: например сок от моркови (съдържа витамин А) в комбинация с тост, смазочно масло – съдържа витамин Е и мастни киселини, които допринасят за леката абсорбция на витамини.

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 1
  1. Simeon Kolev

    Какви са тези 3 правила за безопасно, но ефективно дъбене през пролетта? Бих искал да науча повече за тях и как мога да ги приложа в своята градина. Моля, споделете повече информация!

    Отговор
Добавяне на коментари