...

Фотьойл пуловер на Designersblock London 2009

По време на ( Лондонския фестивал на дизайна ) целият град се превръща в гигантски шоурум. Тук можете да видите работата както на утвърдени марки, така и на млади дизайнери. Популярна тема е метаморфозата на познатото. Например фотьойл, който изобщо не е фотьойл, или покривка за маса, която не е просто покривка за маса…

Designersblock 2009 се проведе в рамките на фестивала Designersblock от 24 до 27 септември 2009 г. Посетителите на Лондонския фестивал на дизайна бяха изненадани от нарастващата популярност на корейския дизайн по време на изложението.

Дизайнерите Чо Ън Уан и Шин Тай Хо от корейското студио MAEZM донесоха на фестивала, наред с други предмети, и необичайни "дрехи" за председателя Случай, наречен Sofa-dress.

Двойката е носител на наградата Red Dot през 2008 г. за концепцията на покривка с вградени чинии (изцяло от гъвкав силикон;.

Кухият диван от уретанова пяна Sofa-dress е оформен като триизмерен фотьойл и се нахлузва върху стола, за да му придаде вид на истински фотьойл и, както подсказва името, (диван. «диван" )- комфорт на дивана. Диванът-дреха от MAEZM е подходящ за столове с размери 90x70x67 cm.

Свидетели сме на оригинална игра с пространството и формата «рамка" Запазва външния вид на фотьойла, когато е седнал, а полупрозрачната текстура на роклята на дивана разкрива очертанията на фотьойла в нея.



Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 1
  1. Anna Petrova

    Какъв вид фотьойл пуловер бе представен от Designersblock London през 2009 година? Честно казано, това звучи доста интересно и необичайно. Бих искал(а) да разбера повече подробности за този проект. Дали това е нещо от технологична или дизайнерска гледна точка? Какъв беше основният материал, използван за изработката му? Благодаря предварително за отговора!

    Отговор
Добавяне на коментари