...

Битката при Трафалгар 2009

От 19 до 27 септември в Лондон се проведе нов фестивал ( 100% Design );. В конкурса участваха общо 200 проекта. Най-интересните инсталации бяха показани на посетителите в центъра South Bank във V&A ( V&A ). И на площад Трафалгар, където Bisazza, световният лидер в производството на мозайки, проведе своята.

Площад "Трафалгар" е сърцето на Лондон, което всеки ден се посещава от десетки хиляди хора. Радвам се, че Хайме Айон е успял да създаде такава впечатляваща инсталация, за да покаже на гражданите и посетителите, че дизайнът може да бъде динамичен и интересен!

Площад Трафалгар е сърцето на Лондон, посещавано от десетки хиляди хора всеки ден. Радвам се, че Хайме Айон успя да създаде такава впечатляваща инсталация, за да покаже на гражданите и посетителите, че дизайнът може да бъде динамичен и интересен!

Скрий

Лондон 100% Дизайн- едно от най-големите събития на годината. Тук няма да откриете щандове като такива: по-скоро това е заявка за нов начин на живот «ние не създаваме дизайн, а дизайнът създава нас". Един такъв манифест на високо равнище ще бъде представен на площад Трафалгар. Турнир за инсталиране ( дизайнер- Хайме Айон ) не се побира в никаква рамка в истинския смисъл на думата: това е шахматна дъска с площ от 160 квадратни метра.м., Изцяло облицована със стъклена мозайка Bisazza.

Един темпераментен испанец предлага да се преместят двуметрови керамични шахматни фигури върху нея. Интересното е, че инсталацията има за цел да представи нов поглед върху историята на битката при Трафалгар.

Харесва ми идеята, че лондончани и гости на града могат да дойдат на площад Трафалгар, за да се полюбуват на композицията и може би дори да участват в партия шах…

Харесва ми идеята, че лондончани и гости на града могат да дойдат на площад Трафалгар, за да се полюбуват на композицията и може би дори да участват в партия шах…

Скрий

Това не е първият проект на Jaime Jaime и Bisazza. Първо изработва гигантски клоуни, а миналата година по повод на изложението в Милано дизайнерът покрива истински самолет със стъклени мозайки.

«Enfant terrible на съвременния дизайн, Хайме Хайон предизвиква човешки емоции. Основната мисия на всички "жители неговия фантастичен свят на порцеланови човечета с шлемове, пиедестали от стоножки, огледала и люлеещи се столове с формата на зелени пилета (- отличителен белег на дизайнерът )- Завладяване и възбуждане на въображението.

  • На снимката: единичен фотьойл Showtime от B.D Barcelona дизайн на Hayon Jaime
  • На снимката: Шкаф Showtime Multileg от B.D. Barcelona, дизайн на Hayon Jaime
  • На снимката: Twentytwo от Ceccotti, проектиран от Hayon Jaime
  • На снимката: Elements by Moooi, дизайн на Hayon Jaime

На снимката: единичен фотьойл Showtime от фабриката B.D Барселона дизайн, от Hayon Jaime.

Дизайнерът не спира да фантазира: измисля вази с формата на космически пришълци, фотьойли с качулки и стълбове със стоножки… Ако нещата продължават да се развиват така, най-големите училища и академии по дизайн ще изпращат студентите си на стаж не в Лондон или Милано, а в Барселона – под "зеленото крило" Айона.

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 2
  1. Emil Georgiev

    Какъв бе резултатът от битката при Трафалгар през 2009 година?

    Отговор
    1. Lyuben

      Резултатът от битката при Трафалгар през 2009 година беше победа за британските военноморски сили под командването на адмирал Нелсън. Британците нанесоха поражение на френския и испански флот, което им позволи да укрепят своето господство в морето и да засилят своето влияние в Европа по време на Наполеоновите войни. Тази победа имаше голямо значение за историята на морските сили и за развитието на европейската политика през началото на 19 век.

      Отговор
Добавяне на коментари