...

Maison & Objet – 2013

От 18 до 22 януари в Париж ще се проведе изложението Maison & Objet 2013. Vivant или "Живият свят" е основната тенденция, обявена от парижките агенции за стил за зимната салонна сесия.

Международен салон Maison& Objet се провежда два пъти годишно: през септември и януари. Зимният салон е традиционно по-важен. Той представя първите новости за новата година и определя тенденциите за предстоящия сезон. Как оценяват и чувстват Българските декоратори? Нашите новинарки Наталия Орлова и Елена Середа ни разказват за примера на септемврийската сесия на Maison& Objet.

Наталия Орлова:

Като цяло, на изложбата можете да намерите всичко: прости екологични линии, психеделичен поп-арт и изискан минимализъм, ретро без ограничения, романтичен винтидж и етнически. Екологията и използването на рециклирани материали несъмнено са специална тема. Всичко става: стари палети и щайги за плодове се превръщат в рафтове, метални саксии – със стилни ретро осветителни тела. Всичко е пребоядисано, адаптирано и получава втори живот.

Елена Середа:

Влиянието на органичния дизайн от 50-те години, особено на скандинавската му линия, е много силно. В частност се забелязва желанието на дизайнерите да облекчат и опростят мебелите. Дори марки, които са специализирани в класиката, този път променят колекциите си. Преобладаващо светло дърво, с прости, плавни линии. Диваните и масите се вдигат на крака, многобройни възглавници на диваните изчезват и т.н.д.
От друга страна, дизайнът днес се стреми да бъде радостен, сякаш изпадайки в детинщина. Много от мебелите напомнят на обикновени детски дървени играчки, рафтове комплект лего. Същото важи и за цветовете отдавна забравените розово-оранжеви багри от 50-те години се появяват, а наивните и семпли графики изобилстват в тапетите и тъканите. В същото време прашните цветове бавно се изгубват.
Напълно ново за мен: разпространението на кича, или по-скоро една много иронична негова интерпретация. Сигурна съм, че това е тенденция. Зимното изложение имаше първите си симптоми, а сега е феномен.

Очаквайте скоро видео дневника на Sites Group от Maison & Objet 2013 Objet- 2013. Останете на линия!

Разгледайте новостите в предстоящата изложба.

На снимката: Vivant – Корицата на тетрадката за зимната сесия на Maison&Trends Objet- 2013.

На снимката: Вази Helios от IVV ( Industria Vetraria Valdarnese ).

На снимката: тапет Big Croco от Elitis.

Легло Cameo и нощно шкафче Canova на Fendi Casa.

На снимката: диван Achille, диван Dorchester и фотьойли от Fendi Casa.

На снимката: колекцията Fibonacci на Bitossi Ceramiche.

Повече информация можете да намерите на официалния уебсайт на Maison& Objet.
Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 1
  1. Viktor Petrov

    Моля, може ли някой да сподели впечатления от Maison & Objet – 2013? Какви са най-интересните новости и тенденции, които са били представени на тази изложба? Кои са били най-популярните продукти и дизайнери? Бих искал да науча повече информация за това събитие и какво ново може да очакваме през следващата година. Благодаря предварително за отзивите и коментарите ви!

    Отговор
Добавяне на коментари