...

Започнаха заявленията за Flower Jam 2020

Откритият международен конкурс за градски ландшафтен дизайн "Floral Jam" 2020, организиран от правителството на София, ще се проведе в столицата за четвърти път. Проектите на Floral Jam 2020 ще бъдат насочени към подобряване на градската среда в най-широкия смисъл на думата.

Конкурсните градини на 2020 г. трябва не само да са от полза за градската екология, като подпомагат биоразнообразието, генерират кислород, пречистват въздуха в столицата от прах и подобряват микроклимата, но и да подобряват социалния климат в столицата, да представляват притегателни точки за гражданите, пространства, благоприятни за общуване и творчество, създаващи собствена благоприятна социална атмосфера. Тази година ще погледнем на градската изложбена градина като на възможност да се докоснем до природата, като на покана да забавим темпото, да спрем и да се огледаме, да видим себе си и другите по нов начин.

Участниците в конкурса за 2020 г. са поканени да проектират изложбени градини, които благоприятно въздействие върху психо-емоционалното благополучие и физическото здраве на жителите на града, особено за децата, за които контактът с природата е предпоставка за здравословното им развитие.

Концепцията на тазгодишния конкурс изисква създаването на разнообразни и изненадващи градини, вариращи в стила от класиката до новата вълна. В края на краищата, както знаете, новите преживявания, емоции и опит.. Най-доброто средство за справяне с психологическото прегаряне, последиците от стреса, загубата на интерес към живота и други психоемоционални проблеми.

Жителите на града ще имат възможност, без да напускат София, да се насладят на максимално разнообразие от ярки цветове, аромати, текстури и форми на растенията в градините; да чуят жуженето на щурците, шумоленето на тревата, чуруликането на птиците.

Конкурс за сладко от цветя-2020 се провежда в пет категории:

  • «Голямата изложбена градина" ( 200-300 квадратни метра ),
  • «Средна изложбена градина" ( 100-200 квадратни метра ),
  • «Малка изложбена градина ( 50-100 квадратни метра ),
  • който се появи през 2019 г. и получи златен диплом на Десетата национална награда АЛАРОС в категорията "Ландшафтен проект за социални пространства" ( от 70 квадратни метра )
  • «Конкурс за студентски проекти ( площ от 50-70 квадратни метра ) в която традиционно се канят да участват ученици.

Тазгодишната покана за кандидатстване и приемане на проекти текат едновременно и продължават до средата на януари. Кандидатстване за участие чрез уебсайта "Flower Jam", можете да изпратите проекта си веднага, ако вече е готов.

Проектите на участниците трябва да са свързани със социални и екологични въпроси и да имат благоприятен ефект върху градската среда. Участниците трябва да се съобразяват и с техническите изисквания, които са сходни с тези, посочени в /

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 1
  1. Daniel Kolev

    Кога е краен срокът за подаване на заявления за Flower Jam 2020? Има ли специфични изисквания или критерии, които трябва да се изпълнят? Къде можем да намерим повече информация относно събитието и процеса на подаване на заявления? Благодаря!

    Отговор
Добавяне на коментари