...

Бетина фон Шлипе на Salone del Mobile. Милано 2016

Какви вълнуващи събития очакват посетителите на предстоящото издание на Salone del Mobile. Милано 2016? Какво очаква гостите извън панаирното градче Fiera Milano. И как да се ориентирате в изложбената зала? Разказва и дава полезни съвети Бетина фон Шлипе.

За изложбата в Милано. Тази година за Salone del Mobile. Милано е юбилеят. 55-ото издание на изложението е огромно начинание, което задължително трябва да се посети за всяко събитие от такъв мащаб. Наистина има какво да се види! В перспектива на SaloneSatellite се представиха почти две и половина хиляди изложители, сред които над шестстотин млади дизайнери. Размерът на ревюто е сравним само с този на Седмицата на модата в Милано. Създадена в Милано по време на Salone del Mobile. Милано си заслужава, най-малкото, ако искате да видите феерията със собствените си очи и да усетите атмосферата на дружелюбност и сплотеност. Професионалисти от 160 държави пристигат в Милано от цял свят, за да се запознаят с основните тенденции в дизайна през този период.

За събитията по време на изложбата. Фокусните точки на тазгодишното търговско изложение са две двугодишни издания Международното изложение за кухненско обзавеждане ( EuroCucina ) и Международното изложение за кухненско обзавеждане ( Salone Internazionale del Bagno );. Те се фокусират върху най-новите разработки в областта на дизайна на мебели, санитарни изделия, уреди и аксесоари за кухни и бани. На EuroCucina ще се проведе и изложението "Кухненски технологии на бъдещето" ( FTK ). Изложителите ще представят последните иновации в кухненските технологии.

На снимката: проект "Епоха преди дизайна: класиката".

Бих ви посъветвал да посетите и щандовете на специалния сектор xLux. В него ще бъдат представени мебели, изработени в ново, но бързо набиращо популярност направление. Това е съчетание на два стила изчистени и прави линии и използване на разнообразни богато декорирани детайли и покрития.

Друга важна част от салона ще бъде проект «Ерата преди дизайна: класиката", който има за цел да разказва и да "мисли" за това как класическите стилове Made in Italy се представят в съвременните домове. Продължението на този проект ще бъде късометражен филм на италианския режисьор Матео Гароне, носител на Голямата награда на филмовия фестивал в Кан.

И, разбира се, не забравяйте да посетите SaloneSatellite- конкурс, отворен за млади дизайнери на възраст до 35 години. Тази година темата е "Нови материали, нов дизайн". Между другото, в конкурса ще участват и Български дизайнери Победители в SaloneSatellite WorldWide 2015 София.

За програмата на събитията извън панаирното градче. Тази година, по случай годишнината на Salone del Mobile.Организаторите от Милано са подготвили и специална програма от събития за посетителите извън Fiera Milano.

Международна изложба на Триенале ди Милано "Дизайн след дизайн", която ще се проведе в Двореца на изкуствата във връзка с изложбата "Стаи. Новата философия на дома, ще отвори врати за първи път след двадесетгодишна пауза. 11 големи дизайнери и проектанти ще създадат 11 стаи, всяка от които ще отговаря на едно или повече литературни произведения, които отразяват тяхната философска представа за дома. Известният роман "Непоносимата лекота на битието" на бохемския писател Милан Кундера ще влезе в диалог с проекта на Фабио Новембре и "Оптичното несъзнавано" Розалинд Краус- със стаята на Alessandro Mendini. Провежда се от 2 април до 12 септември.

Друг акцент, пряко свързан с изложението за мебели в Милано, е изложението space&interiors, организирано от MADE expo, Международното биенале на строителството и архитектурата, което ще се проведе в бизнес центъра The Mall В сърцето на дизайнерския квартал Порта Нуова. Покрития, подове, врати и облицовки за помещения …и всички те ще бъдат представени на публиката…

Шоурумите, салоните и бутиците в Милано по традиция ще организират многобройни презентации и партита всяка вечер, а музеите, галериите и други места ще представят специални изложби и инсталации. Например в Националния музей на науката и технологиите "Леонардо да Винчи" изложбата "Местни икони. Изток/Запад", където посетителите ще могат да видят предмети на изкуството, създадени от водещи съвременни дизайнери с помощта на уникалния материал Alantara®. Преди това изложбата е показана в Националния музей на изкуствата на 21 век MAXXI в Рим. Уникална изложба, чиято тема е.. пътуване до най-големите столици в света, ще ви отведе на "околосветско пътешествие", без да напускате стаята си.

Как да се ориентирате в изложбата. Инсталирайте мобилното приложение, разработено от организаторите на Salone del Mobile. Милано 2016. С него можете лесно да се ориентирате в мястото на провеждане, както и да получите достъп до списъка с изложителите и допълнителна информация за събитията. Официалният уебсайт на Salone del Mobile е обновен за годишнината на изложението. Милано 2016 (

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 1
  1. Greta Todorova

    Какво е впечатлението на Бетина фон Шлипе от Salone del Mobile в Милано през 2016 година?

    Отговор
Добавяне на коментари