...

Баня на Villeroy & Boch 2019

В навечерието на Нова година търсим още промени. Приятно извинение да се отървете от лошите навици и да се отървете от всички остарели. Не бива да се пропуска и интериорният дизайн. Villeroy&Boch ще разкрие тенденциите, които 2019 г. ще донесе в дизайна на банята.

Индивидуален и емоционален дизайн

Прагматизмът е в миналото, затова Институтът за бъдещето (Zukunftsinstitut) ( превърна емоционалния дизайн в една от най-големите тенденции на 2019 г. Това се отнася и за ваната. Банята вече не е само функционално помещение, защото в нея хората прекарват голяма част от живота си. Индивидуалността вече е определящ фактор в дизайна. Днес няма правила и конвенции – Разнообразието от възможности за дизайн позволява да се намерят решения за обзавеждане, които да отговарят на всеки вкус, а разнообразието от форми, материали и цветове се увеличава с всяка изминала година.

Приятни цветове

Шутовско червено, Манго мохито и Жив корал – Модерните цветове от цветовата скала на Pantone за 2019 г., които включват чувствени и топли нюанси. Концепцията "Цвят при поискване" позволява на Villeroy& Boch изпълва банята с приятни нюанси и предлага 200 цвята за избор. Например, можете да изберете цветовата концепция за сериите свободностоящи вани Squaro Edge 12, Loop&Friends, Finion и Antheus. Цветовата палитра на Pantone се характеризира с факта, че всички нюанси се съчетават перфектно. Те могат да се комбинират чудесно и с минималистични, контрастни модели, като например сдържания умивалник Memento 2.0 в бяло, черно или с бетонно покритие.

Мебели с история

Обзавеждане за баня, свързано с определен исторически период – една от тенденциите за 2019 г. Премиум колекцията Antheus на Villeroy& Boch напомня за елегантността на двадесетте години на миналия век. Дизайнерът Кристиан Хаас е създал форми, които съчетават линейността на Баухаус и игривостта на Арт Деко. Синтезът е възможен благодарение на използването на различни текстури и материали в Antheus: дърво, мрамор и неръждаема стомана. Всички елементи са съвместими с керамиката TitanCeram или с ваните Quaryl® ( материал, разработен от Villeroy& Boch и позволява създаването на особено деликатни форми ).

В колекцията Hommage на Villeroy& Boch съживява очарованието на епохата на Грюндерцайт. Естетиката на ваната възпроизвежда класическите форми с характерен стъпаловиден релеф, които са били популярни в Лондон, Париж и Берлин в началото на 20-ти век. Романтичната вана с дървени или бели крака е особено популярна.

Един-единствен елемент от обзавеждането, който напомня за цяла епоха: подносът за душ ViPrint напомня дизайна на плочките на Villeroy & Co Boch, която преди повече от век украсява легендарния "Титаник".

Удобна технология

Тънкости като светлина и звук стават все по-важни в дизайна на банята. Колекцията Finion предлага много функционални елементи: индуктивно зарядно устройство, високоговорител с технология Bluetooth, дистанционно управление за регулиране на емоционалното осветление. Интелигентните функции на светлината и музиката ви позволяват да персонализирате обстановката в банята според настроението и желанията си, да се отпуснете и да се възстановите.

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 1
  1. Dimitar Kolev

    Моля, можете ли да споделите повече информация относно новата баня на Villeroy & Boch за 2019 година? Какви са най-новите тенденции и иновации в тази колекция? Какъв е стилът и дизайна на банята? Има ли нови функции или технологии, които я правят уникална? Бихме се радвали да научим повече за тази впечатляваща баня.

    Отговор
Добавяне на коментари