...

Тя не се преподава в училище: тайните на личния живот Анна Ахматова

23 юли в Русия – специална дата. През 2019 г. в този ден 130-годишнината от раждането на руския поетес Анна Ахматова, чиято творчество се връща в училищните години.

Но в рамките на училищната програма, малко говори за това, Какво наистина беше тази невероятна жена, Това, което е живяло, това, което мечтаеше защо невероятните действия и половината от тяхната биография просто се появиха, вземайки някои факти, които станаха очевидни само наскоро.

Тя не се преподава в училище: тайните на личния живот Анна Ахматова

Анна Андреевна Горно – дъщерята на морски инженер е родена близо до Одеса на 23 юли 1889 година. Голямо семейство, където имаше шест деца, държани на мъдростта и търпението на майката Анна, посветена на децата напълно. Вече една година след появата на Анна, семейството се премества в царското село.

Момичето стана впечатляващо, уязвимо, болезнено. С първия съпруг Анна се срещна, когато беше само на 14 години. Николай Гумилев по това време е на 17 години, а младежът се оказа завладян от странната и необичайна красота на Анна – сиви дълбоки очи, черна и гъста коса и напълно гръцки античен профил с лек хъб. Какво друго е било необходимо за млад поет за вдъхновение?

Анна не беше красота в общоприетото разбиране за това време, но тя беше красота за него – Gumilyov. Само тя не беше като никого.

Тя не се преподава в училище: тайните на личния живот Анна Ахматова

Точно 10 години Гумилев усърдно се грижи за Горенко, даваше цветя, написаха нейните стихове. И веднъж решил на откровената глупост, за която може да плати скъпи – стесняване на цветя за рождения си ден близо до прозорците на имперския дворец. Но всичко се приближи, не беше хванат.

Анна остана непрекъснато като скала. От отчаяние Гумилев се опита да приключи. Най-вероятно е бил импулсивен панталон с ранена поетична душа, която се надява да привлече вниманието на възлюбения си, но Анна се страхуваше и спря да общува смола.

Анна започна да пише стихове, като взема творчески псевдоним в чест на прабаба, чиято раса дойде от хан Ахмат – Ахматова. Гумилев е обсебен от идеята да се ожени и продължава да прави предложения. Историците казват, че през това време той прави около три неуспешни опита на самоубийство, но въпросът е противоречивият.

Трудно е да се каже какво мисли Анна, когато е неочаквана през 1909 година се съгласи да излезе за унижение. Тя го смяташе – съдбата, не обича, както си е писал в писма до приятели, които са оцелели в архивите. Тя поиска да я осъди за това решение.

Роднините на Анна в един глас казаха, че такъв брак е първоначално обречен. Нито една от тях не е почела присъствието си сватбена церемония. Анна искаше да направи нещастен Humilleva щастлив. Но, както често се случва с творчески хора, като е придобил желаното, Николай се охлажда и се охлажда до съпруга. Той удари пътуването, само често да отиде у дома.

Две години след сватбата Анна Ахматова пусна първата компилация от стихотворенията си и през същата година се роди синът на лъва. На баща, Гумилев не е готов да се ожени. Той не обичаше бебето плач. Детето е дадено на възпитанието на свекърва, майка Николай.

Тя не се преподава в училище: тайните на личния живот Анна Ахматова

След като преживя всичко това, Анна продължи да пише, но се промени направо – от момичето, която се превърна в величествена жена. Имаше фенове.

С началото на Първия свят Гумилев намерих причина да отида на фронта, беше ранен и след нараняването бях оставен да живея в Париж. Анна почувства вдовица с жив мъж. Тя остана в Русия.

Когато търпението се спука, тя попита развода и се ожени за втори път Владимир Шилийко – учен и поет. Това беше стъпка от отчаяние, Анна след това се обади на втория брак „междинно“. Владимир е грозен, патологически ревнив. Той не позволи на Ан да ги остави у дома, принудени да пренаписват преводи на своите научни статии и бодливи дърва за отопление. Той я заблуди да съответства на приятелите си, усети писмото и накрая забранени стихове. Всичко завърши с полета си от дома и развода.

Тя не се преподава в училище: тайните на личния живот Анна АхматоваТя не се преподава в училище: тайните на личния живот Анна Ахматова

След ареста й бившият съпруг Гумилева Ахматова падна в позор в сила. Тя не беше отпечатана, тя беше на ръба на бедността. Една шапка и едно старо палто Ахматова носеше при всяко време. Но с това, което величието носеше тези стари неща!

Анна стана третият и граждански съпруг, Анна стана критик и историк Николай Пуйн. Той донесе жена си на настаняването си, където първата му съпруга и дъщеря продължаваха да живеят. Връзките се превърнаха в болезнен вечен триъгълник за всички. Ан отпусна диван и малка маса. Това беше нейната територия. Пунин все още е страдалник – той страда от факта, че съпругата му е талантлива от него. Редовно унижава Анна.

Тя не се преподава в училище: тайните на личния живот Анна АхматоваТя не се преподава в училище: тайните на личния живот Анна Ахматова

През годините на репресиите и пунин и синът Лео на денонсирането на някого е изпратен на връзката. По време на голямата патриотична война Анна е безкористно дежурство на покривите, окопите на окопите в Ленинград. В евакуацията се оказаха в Ташкент.

След войната тя е била лишена от членство в Съюза на писателите, избрани хранителни карти, не даде отпечатан.

Рехабилитирана Анна само 4 години преди смъртта.

Преди смъртта му Ахматова остана Красива и горда жена, която не нарушава никакви обстоятелства, нито човек, с когото тя, честно, не е твърде щастлива. Бяха в нейния живот и кратки романи на флота, но истинското щастие на поетесата не намери.

Тя не се преподава в училище: тайните на личния живот Анна Ахматова

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 2
  1. Zhivko

    Интересно е да научим повече за тези „тайни на личния живот на Анна Ахматова“. Защо не се преподава в училище? Какви са тези тайни и какво са ги направили толкова значими? Бих искал да разбера повече подробности!

    Отговор
  2. Kremena Georgieva

    Можете ли да споделите повече информация за тайните на личния живот на Анна Ахматова? Каква беше ролята й в литературата и идеите, които изразяваше в трудовете си?

    Отговор
Добавяне на коментари