...

Модният дизайнер Жан-Пол Гатие отказа да използва естествена кожа

В седмицата на модата в Париж, модният дизайнер Жан-Пол Гаутие, от който, както винаги, изчака красиви кожени решения, първо въведе събирането, в производството, на което не е било ранено животно.

Той отказа да използва естествена кожа и в бъдеще, според модния дизайнер, кожата ще бъде само изкуствена.

Модният дизайнер Жан-Пол Гатие отказа да използва естествена кожа

Новата колекция е декорирана с кожени отпечатъци, които са направени от изкуствена кожа, допълнена с кристали, пера и дори бижута.

Към въпроса за журналистите за това защо Гатуе е приел такова решение, модният дизайнер отговори, че той става стар, става по-сантиментален, и ерата на потреблението, в която всички живеем, дава много възможности за творчество, без да е необходимо да се унищожат живите същества.

Модният дизайнер Жан-Пол Гатие отказа да използва естествена кожа

За първи път модният дизайнер говори за вероятността да раздаде естествена кожа преди шест месеца, но тогава никой сериозно не е взел думите му.

Никой не можеше да си представи, че нещата от Гола, които винаги са били известни със своите кожени предмети, могат да горят без отличителен символ.

Въпреки това, инициативата на Gauthier е активно подкрепена от организацията за защита на природата. Докато Жан-Павел подготвяше фенове на марката „Изненада“, британската марка Burberry и Donatella Versace каза за прехода към изкуствена кожа.

Трябва да се отбележи, че за модната индустрия всяка година по целия свят е убит преди това 70 милиона животни. По-голямата част от кожата Шури падат върху подиумите, а не с кофата, но от дивата природа.

Едно кожено покритие може да стигне до две десетки лисици, шест десетки норки, до 170 чинчила или до 400 протеина.

Модният дизайнер Жан-Пол Гатие отказа да използва естествена кожа

Gautier на Решение, подкрепено от защитниците на природата, не подкрепя модата и модата. Те не губят надежда, че модният дизайнер ще промени мнението си и ще върне дрехите на клас „Лукс“ естествена кожа.

Междувременно е уверено, че изкуствената козина може да създаде оптични илюзии на присъствие на кожа. Например, якета Jean-Paul добави характерен обемни облекчения вместо пухчета, а палта за подмяна на кожи, заменени с пера и кристали.

Най-важното е, че нещата не губят топлина, казва Готие и това може да бъде постигнато и без кожа.

Модният дизайнер Жан-Пол Гатие отказа да използва естествена кожа

Козина, казва Готие, е красива сама по себе си. Но той лично никога не харесваше жените в кожа. Според модния дизайнер те са подобни на съдържанието на богатите господа. Да, това е остарял стереотип, но ще отнеме повече от много десетилетия, за да промените тази идея.

Междувременно можете да бъдете доволни от изкуствени кожи, осъзнавайки, че схващаме планетата.

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 2
  1. Yasen Dimitrov

    Защо модният дизайнер Жан-Пол Гатие реши да откаже използването на естествена кожа? Какъв е мотивът му и какво влияние има това решение върху модната индустрия?

    Отговор
    1. Zlatin

      Модният дизайнер Жан-Пол Гатие реши да откаже използването на естествена кожа, защото смята, че производството й вреди на околната среда и на животните. Мотивът му е да създаде модни колекции, които са по-етични и устойчиви към вредите за природата. Това решение има голямо влияние върху модната индустрия, като поставя акцент върху устойчивото производство и отговорно поведение към околната среда. Вдъхновява други дизайнери да следват неговия пример и помага за създаването на по-светло бъдеще за модата.

      Отговор
Добавяне на коментари