...

Чисти рафтове и лъскави огледала: прости и ефективни Lifhacks с водороден пероксид

Повечето от нас са свикнали да използват водороден пероксид чрез назначаване, а именно за обработка на рани. Но всъщност този малък балон може да бъде много повече.

Чисти рафтове и лъскави огледала: прости и ефективни Lifhacks с водороден пероксид

Оказва се, че в някои случаи е ефективен. Решихме да споделим с вас полезни „трикове“ за дома – вземете бележка!

Рафтове за хладилник

За да започнете, можете да изплакнете стените на хладилника и вътре в храната сода, смесени с вода – тя ще премахне замърсяването. След това увийте целия водороден пероксид – той елиминира неприятната миризма и убива патогенните бактерии. Често в хладилника можете да забележите гъбичките – пероксидът е добре отстранен.

За справка: 50 ml. Пероксид може да се добави и към съдомиялната машина, така че да не се стартира плесен.

Гъбични заболявания

Водороден пероксид също ефективно се справя с гъбички върху растенията. Ще помогне на началния етап на заболяването. При първите следи от инфекция, напръскайте растението със смес, състояща се от пероксид и вода (3. Лъжиците ще бъдат достатъчни за водната кофа).

Очила и огледала

Перфектно показва пероксид в работата с очила и огледала. Пероксид трябва да се смесва с вода (50 до 50) и след това избършете повърхността. Освен това те се разпръскват, така че не трябва да се промиват! Той не оставя след разводите.

Жълти петна по дрехите

Няма нужда да се отречеш удоволствието от носенето на бели неща. Те изглеждат зрелищно освежаващи. Но много от тях са спряни от жълти петна, което скоро се появява от пот. Без паника! Просто вземете пероксида и импрегнирайте замърсената зона. След измиване на петна, както не се случи.

Тиган като нов

Измийте тигана и копелето също ще помогнем на пероксид. Смесете го с вода в състояние на овесена каша и след това се прилагат за замърсена зона. След 15 минути измийте ястията или копелето с обичайния инструмент с гъба.

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 2
  1. Nadezhda Marinova

    Има ли други начини да се използва водороден пероксид помимо почистване на рафтове и огледала?

    Отговор
    1. Velizar

      Да, водородният пероксид може да бъде използван за различни други цели. Той може да бъде използван за почистване на бяла дреха, за почистване на уста и зъби, за почистване на рани и убиване на бактерии, за боядисване на коса и дори за почистване на овощето и зеленчуците. Важно е обаче да се обърне внимание при използването му, тъй като водородният пероксид е силно оксидиращо вещество и може да причини раздразнение или изгаряне при неправилно приложение.

      Отговор
Добавяне на коментари