...

1000 и едно правило за градински мебели

Хамаци, беседки, фотьойли, люлки – само някои от тях ви карат да мислите за релакс. Но за да се уверите, че почивката в действителност не е развалена, изборът на градински мебели трябва да бъде взет възможно най-сериозно. Нека разгледаме основните му правила на примера на продуктите на компанията Leda.

Дружество с ограничена отговорност Леда произвежда градински мебели и детски съоръжения за игра от 1992 г. Днес Leda успешно се конкурира с чуждестранните производители на мебели за открито. Многобройни награди и дипломи потвърждават надеждността и безопасността на нашите продукти. Компанията е участник във ВсеБългарския регистър на социално отговорните предприятия и организации. Модерното европейско оборудване позволява на специалистите на Leda да произвеждат висококачествени продукти със стилен дизайн. Продуктите на компанията се продават в България и в чужбина.

Окачени хамаци

Хамак е правоъгълно парче плат или тъкана мрежа, окачено в два противоположни края. Сега хамаците обикновено се изработват от устойчиви синтетични влакна. Монтира се на високи опорни точки, разположени на разстояние една от друга: стълбове, стени, дървета или специални рамки.

  • Размерът на хамака е важен фактор при избора на хамак. Хамакът е удобен за спане, ако е широк повече от 80 см и краищата му са свързани с въже за издърпване. Предлага се в различни дължини така, в обсега на Леда има редица варианти, които отговарят на различните нужди на човека и интериора, като всички те могат да издържат до 200-300 кг. Седалката може да бъде единична или двойна.
  • Материалите, от които е направен хамакът, са важни. Тапицерията трябва да бъде изработена от по-устойчива дървесина ( иглолистна ). Оптималният избор за нетна Полиамидна прежда, която по своите свойства не отстъпва на естествените влакна, но има много предимства: полиамидът не е токсичен, не предизвиква алергии, износоустойчив, траен, има максимална прахоустойчивост и влагоустойчивост. И накрая, полиамидната прежда изглежда много елегантно.
  • В допълнение към полиамида "Леда" използва нишки от сизал, които се получават от листата на растението агаве. Продуктите от сизал са устойчиви на слънчева и топлинна радиация, не натрупват статично електричество и са екологично чисти.
  • Производство на хамаци това е място за въображението на дизайнера. Основната характеристика на хамаците Leda Разликата между хамака и люлката се състои в техниката на макраме. Изкуството да се плетат възли идва от Изтока. Преждата за тъкане трябва да е антиалергична, да не се страхува от слънце и температурни промени. По този начин те няма да се напукат, изгорят или изсъхнат. Ръчно тъкани, за да се гарантира здравината на възлите те не "изчезват".

Хамаци върху скелети

Хамак с рамка- е съвременно изобретение. Предимствата му са очевидни: рамката може да се постави навсякъде, лесно може да се премести от слънцето на сянка и обратно. Няма нужда да мислите къде да закачите хамака, къде и как да изкопаете стълбовете.

  • Рамките на хамаците могат да бъдат изработени от метал или дърво Дървото, от гледна точка на дизайна, е вероятно най-изгодното решение. Но не всички видове са подходящи за различни метеорологични условия. Ето защо Леда е в рамка изработени от твърда сибирска лиственица и смърч – този дървен материал е с особена здравина. За рамката се използва ламинирана греда. Той е минимално деформируем, издръжлив и дълготраен. Дървеният материал преминава през няколко етапа на обработка, в резултат на което се получава "мебел" качеството на повърхността и подходящия външен вид.
  • При избора на рамката вземете предвид материала ( ако е дървена, изберете по-твърда дървесина ) максималното натоварване ( не по-малко от 200 kg ) защитата от влага ( слънце, гъбички и насекоми ) и външния вид за да бъде използването на хамака удоволствие.

Беседки

Беседките на място правят живота на село много приятен. Те ще ви предпазят от летните горещини и есенните дъждове. беседка – Не е фундаментален – интегрира се добре във всеки ландшафт, независимо дали е дървесен или тревен.

  • Беседките се изработват от различни материали, най-често- от дърво. Ясно е, че естествената дървесина, особено иглолистната, има благоприятен ефект върху човешкия организъм. Днес обаче е модерно да се комбинират материали. «Леда.", Освен от дървен материал перголите се изработват от сизал ( естествено влакно, получено от растението агаве ) плат, котепал ( мека покривна конструкция ) полиамид. Беседки "Leda" Има оригинален дизайн, ръчно изработени декоративни вложки от тъкане "макраме". Отличен външен вид ажурни леки беседки от дърво с решетки и елементи от сизал. Добра идея е да засадите около тях катерливи растения, които напоследък са хит както за децата, така и за възрастните Те се сливат в една впечатляваща композиция.
  • Едно от най-важните изисквания за качеството на беседката е надеждността на неговия покрив. «Леда" Използва мек покривен материал Katepal, който е устойчив на изгаряне и е изключително влагоустойчив.
  • Дори най-красивите беседки без увивни растения изглеждат непълноценни. Така че освен градински беседки се засаждат клематис, момичешко грозде или каприфолиум. Най-романтичен вид придават буйните къдрави рози.

Градинска люлка

  • Люлки за вашата лятна къща голям хит през последните години, обичан както от деца, така и от възрастни. Но различните аксесоари правят люлките наистина удобни. възглавници осигуряват комфорт, а палатка предпазва от горещото слънце или лекия дъжд. Градинската люлка Leda се предлага в комплект Има всичко: мрежи против комари ( особено полезни през пролетта ) тенти; покривала за защита от влага, прах, слънчево изгаряне; маси; матраци с възглавници.
  • Избирайки хамак, обърнете внимание на удобството и възможността за регулиране на облегалката за глава от вас зависи дали ще можете да се отпуснете напълно. Има модели с прибиращи се опори за крака те ви позволяват да се люлеете, когато сте легнали заедно. И, разбира се, люлка, която се превръща в удобно двойно легло, няма да е излишна.
  • За да сте сигурни, че ще се люлеете уверено дори в дъжд, уверете се, че сенниците за градински люлки са изработени от издръжлива, водоотблъскваща материя.
  • Не е маловажен детайл – външен вид. Изкушението за производителите е да се задоволят с метал и пластмаса, но тези модели изглеждат доста скучно. Различен въпрос Благородна дървесина, смърч и лиственица. Разбира се, работата с тези материали е по-трудна, но резултатът си заслужава. Компания Leda за рамката на люлката се използва същият слепен ламиниран дървен материал от скандинавска иглолистна дървесина, обработен с водоразтворима импрегнация с модифицирано масло. Външното покритие е акрилатно на водна основа. Всички материали – екологосъобразен.

Градински мебели

Специализирани мебели за градината и на открито Изобщо не прилича на градска всекидневна.

  • На първо място, тя трябва да може да издържа на дневната жега, нощната прохлада, а понякога и на дъжд. Което означава, че крехкият дизайн на съмнителни материали, отхвърлени наведнъж. Неслучайно матраците Leda за градински мебели Термо жакардови тъкани с тефлон импрегнирани с. Термалният жакард не се разтяга, не се трие и не избледнява на слънце. В сравнение с класическия жакард той има по-ярки и наситени цветове. И "тефлон" импрегнирането предотвратява проникването на прах и влага между влакната.
  • Второ, градинското и външното обзавеждане трябва да бъде интегрирано в околния пейзаж. Затова е добре само външният му вид да предизвиква представа за почивка в страната Супермодерните дизайнерски фотьойли не изглеждат толкова добре в дървена къща или в градина. Той има свои специални характеристики. Колекция Leda включва градински мебели, изработени с ръчно изработена техника макраме. Изкуството на плетене на възли прави всяка мебел елегантна. Изтъкан от същата полиамидна прежда, която е изключително здрава и устойчива на агресивни среди. Прилага се в градински мебели Leda's и модерен и практичен сизал. Това е един от най-забележителните и декоративни материали, които в момента се използват от интериорните дизайнери, тъй като придават благороден вид на всяка мебел.


Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 1
  1. Veronika Todorova

    Кое е това правило? Защо е точно 1000 и едно? Има ли някаква специална причина за това число? Какво се отнася точно до градинските мебели? Защо е важно да се спазва това правило? Ще съм благодарен/а, ако някой може да ми помогне да разбера повече информация на тази тема.

    Отговор
Добавяне на коментари