...

Завършване на конкурса ARCHIWOOD-2016

Обявени са носителите на наградата ARCHIWOOD 2016.

На 22 май бяха обявени носителите на наградата ARCHIWOOD-2016, определени от професионално жури, както и чрез популярно гласуване на официалния уебсайт. В ресторант "Master" Церемонията по награждаването се проведе в Централния дом на художниците.

В категорията "Градски дизайн" Журито избра Театър на сенките за победител от Антон Яковлев и неговия екип. Първият проект, спечелил популярното гласуване, е Ruinu, представен на фестивала "Революция" през лятото на 2015 г. в Таврическата градина в Санкт Петербург. Този деликатен, носталгичен предмет, напомнящ на руините на беседка в парка, е проектиран от екип от 11 момичета от София и Санкт Петербург.

Други необичайни предмети, които спечелиха в категорията "Арт обект": "Гнезда" от детската книга "ArchStanding" Речен клуб Конаково спечели по мнението на публиката, а Hammocks от Нижни Новгород ( Фестивал "O`City" )- според журито.

Българският павилион, представен на ЕКСПО 2015 в Милано ( Сергей Чобан & SPEECH ) спечели в категорията "Дърво в декорацията" според мнението на журито, а публиката гласува за друг проект от територията на "Конаково Ривър Клуб" – Апартаментна къща Aston, пространствен тетрис, създаден от дуото Петър Костелов и Алексей Розенберг.

Алексей Розенберг също спечели в категорията "Интериор" с Z-плоскостта, като по този начин се превръща в най-титулувания – 5-кратният носител на наградата ARCHIWOOD! А най-добрите в тази категория според публиката са Дмитрий Барюдин и Игор Апарин ( Контора )- с музейна експозиция на ГУЛАГ.

В категорията "Обществени работи" ( от хората ) спечели магазинът за велосипеди под наем ( бюро Алпбау ), който се намира в парк Мещерский в близост до МКАД. Журито гласува за екохотела "Altika ( от Алексей Смирнов и Константин Стефанцов ).

Къща за гости "Woodpile" Рустам Керимов спечели симпатиите на професионалисти и непрофесионалисти ( номинацията "Малък обект" ). Предприятието за отдаване на велосипеди под наем ( на Alpbau ) спечели в категорията "дизайн на обект" Споделят си я две момичета: Алиса Минкина с колекцията си дървени мебели Sagano () изборът на журито, и Анна Феоктистова с осветителното тяло Tumbler ( изборът на народа ).

В категорията "Възстановяване" ( публичен избор ) печелившият проект е преустройството на Порженския полог в националния парк Кенозеро. Журито взе решение за реставрацията на къщата с каруците в имението на Брянчанинови Вологодска област ( фирмата Elektra.

И накрая, номинацията за основната награда – «Къща в страната" – се оказа най-силен. Според общественото мнение наградата бе присъдена на "Шведски селски къщи" ( известен още като Ден Екологично селище Gilbert ) в Самара, ) а журито избра къщата за гости на FAS( t на Александър Рябски и Ксения Харитонова.

В конкурса участваха общо 38 творби, които бяха избрани през април от експертната комисия на наградата. Всички те скоро ще бъдат показани в павилиона Peripeter на входа на Централния дом на художниците.

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 2
  1. Bogdan

    Има ли информация кой печели конкурса ARCHIWOOD-2016 и как можем да я научим? Предоставяте ли списък с победителите или други подробности за конкурса? Благодаря предварително за отговора!

    Отговор
  2. Iva Georgieva

    Какви са изискванията за участие в конкурса ARCHIWOOD-2016 и какъв е крайният срок за подаване на проектите? Бихте ли споделили повече информация за целите на конкурса и как ще се изберат победителите? Благодаря предварително!

    Отговор
Добавяне на коментари