LE SALON. Salon de la Haute Art et de Design – 2020

От 21 до 24 май 2020 г. Музеят на архитектурата в София ще бъде домакин на втория Международен салон за изящни изкуства и дизайн – единственото събитие в България, съчетаващо изящно изкуство, най-новите постижения в дизайна и бижута.

Знаково събитие за Салона-2020 ще бъде участието на известния Галерия Jean-François Cazeau в Париж, в сърцето на квартал Маре, близо до музея Пикасо. Наследил познанията си за модернистичната и съвременната живопис от своя чичо Филип Казо, известен международен експерт и търговец на изкуство, с когото си сътрудничи от почти двадесет години, Жан-Франсоа Казо представя шедьоври на Пабло Пикасо, Хуан Миро, Амедео Модиляни и Макс Ернст, както и творби на известни съвременни художници като Ли Шевалие, Судапорн Тежа, Робърт Комбас и Ко Ян Хонг.

Berkeley Renaissance Duke Tourbillon Baguette

Предлага се и широка гама от съвременно изкуство от водещи нюйоркски Галерия LAVERDIN, работа с талантливи художници от всички дисциплини, видове изкуство и независимо от местоживеенето им.

Изложени са и великолепни образци на европейската модернистична живопис немска галерия dr. Nöth Kunsthandel + Galerie, специализирана главно в творчеството на немските експресионисти и френските фовисти. Картини на Раул Дюфи, Луи Валт и Арман Гийом ще бъдат основната украса на щанда на московската галерия.

Почитателите на руското изкуство ще могат да видят Нюйоркска галерия ABA, която от много години работи в партньорство с големи музеи в София и Санкт Петербург. Особено внимание заслужават грандиозният портрет с бална рокля на мадам Марти от Константин Коровин, едно от най-добрите платна от късния парижки период на художника, както и ранните платна на Михаил Ларионов и Наталия Гончарова, заемащи почетно място.

Guillaumin, 1914 г., Agay

Уникална колекция от картини на стари майстори ще бъде представена от базираната в Монте Карло галерия Maison d'Art, в която има изключителни произведения с музейно качество, включително великолепната картина "Диана и Калисто" на Парис Бордоне, Дълго време се смяташе, че е дело на четката на Джорджоне.

Ексклузивните бижута и галериите за бижута имат специална роля на Салона през 2020 г. Много от водещите световни марки ще бъдат представени за първи път в София.

Централно място в този раздел заемат артикулите на световноизвестната лондонска марка GLENN SPIRO, уникални комбинации от скъпоценни камъни и бижутерски сплави с по-малко традиционни материали като титан или дърво, както и бижута от лондонския клон Къща CHATILA, специализирана в класически и редки цветни диаманти. Ексклузивен часовник с диаманти от базираната в Лондон фирма Backes& Strauss ще бъде придружен от иновативни бижута, които ще бъдат показани Хонконгска галерия WALLACE CHAN.

Прочетете повече  LG G3: лесно снимане, лесно гледане, лесно писане

Bordone Diane & Callisto

Сред хедлайнерите на Салона 2020 са Галерия BOCCARA в Париж, Собственост на Дидие Мариен, известен експерт по текстил. Понастоящем галерията работи с различни форми на съвременно изкуство, но най-голямата част от колекцията ѝ е посветена на оригинални гоблени от големите майстори на европейския модернизъм. Галерия BOCCARA ще представи подписан и номериран ръчно изработен гоблен от вълна по дизайн на Соня Делоне, първият от лимитирана серия от шест броя.

Кураторите на проекта Flowing State Франческо Стоки – куратор на музея "Бойманс ван Бойнинген" в Ротердам и на Швейцарския павилион на Венецианското биенале през 2021 г., и Самуел Грос, художествен директор на artgenève. Изложбата ще заеме пространството на крилото Ruina Музеят на архитектурата, който е превърнат в едно от най-престижните места за изложби в София след мащабна реставрация и ремонт, приключили през 2017 г. В проекта участват 25 водещи галерии, сред които такива, които отдавна са се утвърдили на международния пазар на изкуство: Kamel Mennour, Gagosian, Franco Noero, White Cube, Pace, Victoria Miró, Hauser & Wirth, Air de Paris, Laurent Gaudin, Scopia, Natalie Obadia, Sebastien Bertrand, Tornabuoni Art и много други.

WC Спокоен живот

Съорганизатор от руска страна «ART-Courier, създадена през 1997 г., е една от водещите логистични компании на Българския пазар, специализирана в организирането на Български и международни изложбени проекти, съхранение и транспортиране на произведения на изкуството от колекциите на големи музеи и частни колекции.

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 1
  1. Radostin Georgiev

    Моля, на този адрес мога да намеря повече информация за изложението LE SALON. Salon de la Haute Art et de Design – 2020? Интересувам се от датите, местоположението и как мога да закупя билети за посещение на изложението. Благодаря предварително!

    Отговор
Добавяне на коментари