...

Дария Колесник за модния текстил 2014

Купувачите все по-често гледат предавания за ремонти и четат списания за интериорен дизайн, както и се интересуват от модните тенденции. Текстилната мода през 2014 г. ще ни разкаже Дария Колесник, PR-мениджър на мрежата от салони Ampir Décor

Даря Колесник PR-мениджър на веригата салони Ampir Décor.

Безразличие на Българските потребители. Дизайнерите предпочитат ярки, хармонични интериори, но нашите хора все още се придържат към изпитаните си цветове в бежово, сиво, синьо, шоколадово и тъмнолилаво. Това е обяснимо, тъй като купувачите ремонтират на всеки няколко години и живеят в стил "викане" Интериор, с който не сме свикнали. Популярният стил за мнозина все още е класическият или- спокойна, модерна.

Тенденции в текстила. На първо място, това са идеите, донесени от пътуванията. От Мексико- тъкани с национални орнаменти от островите Галапагос – Снимки на маймуни, плодове, тропически цветя, корали, чуруликащи птици от Япония – Акварелна геометрия в стил Суми-е, нежни лотоси и естествени текстури. Второ, наситени тонове и свежи пролетни цветове. Създаване на настроение за романтика Печатни платове с разцъфнали божури, птици и пърхащи пеперуди в китайски стил, за класически интериор Жакард с розови букети от кръстат бод, лен и кадифе с флорални мотиви, вдъхновени от английската градина.

Чертеж и материал. Изобилие от геометрия е друга текстилна тенденция на сезона. Кръговете, райетата, ромбовете, малките орнаменти и големите мотиви върху естествени тъкани допълват идеално всеки модерен интериор. На мода този сезон са също коприни и кадифета с метални нишки и сложни геометрични елементи, изискани бродерии в топли приглушени цветове, изработени от висококачествени материали, в които властват чувствеността, непреходната красота и висококачествената изработка.

Хижа и модерна страна. Естествен текстил една от най-характерните черти на интериора в стил "шале", който е особено популярен в нашата страна. Ефектни едноцветни тъкани, опушени метални или ненатрапчиви матови тъкани и иновативни текстури със смели шарки ще се съчетаят добре с дървени мебели и каменна камина.

Изборът на професионалистите: модерен комплект

Fiona от Manuel Canovas. Каскадно кадифе от протектори. Burr Velvet Cerise от Mulberry.
Rossini Velvet от Mulberry. Ayda Nattier от Manuel Canovas. Ayda Nattier от Manuel Canovas.
Ayda Nattier от Manuel Canovas. United 331387 от Eijffinger.
Текстил за тапицерия Създаване на усещане за уют и лекота Материята Fiona на Manuel Canovas е идеалната материя за тапицерия. Този плат за тапицерия е изработен от фин лен, ще бъде много удобен и красив в интериора.
Завеси За декорация на прозорци сини завеси със златни кадифени зигзаги. Кадифе Cascade на английската компания Treads, от колекцията Variation one.
Декоративни възглавници, покривки за легло Както възглавниците, така и завесите са съчетани с геометрични мотиви в модерните цветове виолетово, боровинка и фуксия, като кадифе Burr и кадифе Rossini на Mulberry, Nikita на Manuel Canovas и много дискретен, малък леопардов принт Salambo на Nobilis. Тъканите на възглавниците хармонират с кадифето на завесите и с цялостната концепция за геометрични модели.
Тапети За тапетите бих избрала обикновен тапет без никакви щампи, например от тапетите за пленер на Eijffinger в светъл нюанс от нашата цветова гама, може би дори в пастелно-лилав нюанс, или тапетите с минерално покритие Flamant Les Mineralux на Arte. Тъй като сме избрали текстила като основен акцент в интериора, фоновият тапет ще допълни и подчертае цветовете и шарките. Монохромните тапети могат да бъдат украсени и с нещо на ръка, така да се каже "да се маркират" Пространство, като панели, рамки, цветя.
Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 1
  1. Simona Koleva

    Можете ли да ни дадете повече информация за модния текстил през 2014 година? Какви са новите тенденции и стилове за тази година? Какви са най-популярните материи и цветове? Има ли някакви изключителни дизайни или колекции, които са привлекли вниманието на хората? Бихме се радвали на вашата експертна информация и препоръки за модата за 2014 година.

    Отговор
Добавяне на коментари