...

Zumba за начинаещи: характеристики на обучение за хора от различни възрасти

Zumba за начинаещи: характеристики на обучение за хора от различни възрасти

Zumba – фитнес за музиката за тези, които искат да отслабнат, затегнете тялото си, да получите положително отношение, премахнете стреса и физическата умора. Този вид спортно обучение произхожда сравнително наскоро. Основателят е Beto Perez, колумбийският хореограф, който започна да харчи часовете си под запанния латиноамериканска музика и ми хареса много, защото лесно можете да танцувате и да отслабнете и да затегнете всички мускулни групи.

Zumba за начинаещи: характеристики на обучение за хора от различни възрасти

Особености

Zumba – нова посока в областта на фитнес обучението – произхожда от танци-фитнес, латински танц, има свои собствени характеристики и е малко по-различно от аеробиката или спортното обучение.

  • Класовете се държат за енергична музика, най-вече латински американец с традиционни латиноамерикански танцови движения. Това е класически вид на зомбито. Но в момента вече се появиха нови посоки: Continental Zumba използва различни музикални стилове и танцови движения, аква Zumba – басейни и други.
  • Извършват се неусложнени ритмични танцови упражнения, които лесно се запомнят и които равномерно депозират дори начинаещи, а движението винаги е различно и не дават силно натоварване върху тялото, но в същото време активно изгаряне на калории и, съответно, съответно изгаряне на излишък се случва теглото.
  • Танцовата програма развива издръжливост, телесна пластимост, тъй като всички мускулни групи се разработват. В резултат на това доверието се появява в движението и в резултат на това, самочувствието, способността да се запазят позата. Следователно този вид обучение може да бъде препоръчано на тези хора, които се чувстват неудобни и съединения.
  • За професията Zumba не се нуждае от специална зала с оборудване и инвентар, без специално физическо обучение. Можете дори да учите у дома в удобни дрехи и обувки.
  • Интензивността на упражненията и ритъма на музиката може да бъде избрана според възрастта и нивото на физическата форма на участниците, т.е. Zumba не е трудно да се направи дори и в напреднала възраст.

Zumba за начинаещи: характеристики на обучение за хора от различни възрасти

TAK като Zooba е по-танци от спорта, след това класовете донесат по-забавно, И това обяснява факта, че Този вид фитнес най-често се занимава с жени и жени, отколкото мъже. Въпреки че ползата, която може да бъде получена от такова обучение, се разпространява абсолютно на всички хора, няма значение какъв секс са и възраст. От медицинска гледна точка най-основният индикатор за възстановяването от зомбито е Балансиран хормонален фон, подобряване на сърдечно-съдовата система и лимфоток, закупуване на тон в мускулите.

Как става ясно от изброените, в съвкупността на Zumba подобрява не само образеца на лицето, но и качеството на живота като цяло, защото резултатът е жизнеността и лекотата на тялото, енергичното, увереното състояние и отлично настроение.

Zumba за начинаещи: характеристики на обучение за хора от различни възрасти

Основни упражнения

Основните движения в Зумба са стъпките на Meringue и Reggeton, както и салса, заимствани от латиноамериканските танцови видове. Реджантът е по-гладка и спокойна опция, чрез активна енергийна стъпка, в елементите на салсата има повече движения с гладко огъване на тялото. Стъпките се извършват отстрани, напред-назад, с завой, клякам, скок. Където Едновременно с това работят раменния колан и ръцете: тесни, ръчни филми нагоре и страни, превръщат горната част на тялото в ляво на дясно. По-активен цикъл на упражнения в Zumba-fitness включва скокове, склонове, скача от крака пеша, капки и остри мафове крака.

Опитни инструктори Те ви съветват да започнете с движенията на краката и се появяват само след лекотата и сръчността, движенията на раменния колан и ръка се появяват. Повтарянето на същото упражнение неколкократно, което го довежда до автоматизъм, можете да закупите много леснотата, която е толкова важна в танца.

Музикалният съпровод помага да се запази темпото и танцовия ритъм, създава празнично високо настроение и това е много важен компонент в класовете Zumba-fitness.

Zumba за начинаещи: характеристики на обучение за хора от различни възрастиZumba за начинаещи: характеристики на обучение за хора от различни възрасти

Zumba за начинаещи

За тези, които искат да се отърват от наднорменото тегло, да извадят формата си и само планове да се ангажират с всякакви спортни тренировки, можете спокойно да препоръчате зомбумбата на входното ниво. Има специални групи за начинаещи, където учебният комплекс се състои от прости движения и не се усложнява с интензивност. Класовете притежават треньор, просто трябва да повторите всички движения зад него. В началото на класовете – загряване, след това овладяване на елементите на танца, фиксирането им и в края на релаксацията. Като цяло, цялата професия се провежда в ритъма на танца под красива ритмична музика.

За обучение, само удобни обувки и дрехи, които няма да снимат. Дрехи е желателно да изберете красиви ярки тонове, които заедно с активни упражнения ще повишат настроението и жизнената тонуса.

Освен това, Ако няма възможност да отидете в класове в залата, тогава този вид фитнес танци е напълно възможно да се направи у дома при всеки видеозапис, който сега има страхотен комплект, Или, в крайна сметка, просто включва музика и се движи енергично в такта, изпълнявайки неусложнени движения. Важно е да се използват възможно най-много мускули на цялото тяло. Основни упражнения – Първо трябва да се изпълняват бавно, като се повтаря няколко пъти впоследствие да танцуват, движещи се и лесно.

Но все пак е желателно да се измъкне от къщата на класове някъде в група с треньор, за да диверсифицира монотонен живот, да попълни делничните дни с нови впечатления и познати, да придобият нови приятели и хора и с удоволствие да нулират наднормено тегло и доведете тялото си в добра форма.

Zumba за начинаещи: характеристики на обучение за хора от различни възрастиZumba за начинаещи: характеристики на обучение за хора от различни възрасти

Zumba за възрастните хора

Класовете Zumba не изискват специално обучение, така че този тип фитнес може да се препоръча за пенсионери, които не искат да седят у дома и да водят активен начин на живот. Има специални групи за класове Zumba за възрастни хора. Просто трябва да помните това Във всеки случай, преди започване на обучение, трябва да се консултирате с Вашия лекар. Треньорът ще покаже основните упражнения, стъпка по стъпка ще обясни как да изпълни това или това движение. Първите тренировки са желателни за извършване на не повече от 30 минути, постепенно увеличаване на продължителността на класовете и скоростта на движението.

Има специален цикъл на класове за пенсионери, така наречената Zumba Gold – Golden програма за Golden Age. Той също така се приближава към хората с увреждания, както и за тези, които са имали каквато и да е операция, тъй като обучението за тази програма се извършва с бавни темпове, елементи с скокове, клякам или остри движения са изключени от упражненията, които не дават силно натоварване сърдечно-съдовата система и на цялото тяло, а също така не оставят чувство за умора в края на класовете.

Като цяло, професиите на Zumba носят голямо предимство на факта, че той се нормализира чрез кръвно налягане, създава положително емоционално отношение и в крайна сметка ще подобри нивото на живот не само на пенсионерите, но и хора от всякакви възрастови групи.

Zumba за начинаещи: характеристики на обучение за хора от различни възрасти

В следващия видеоклип чакате урок за начинаещи.

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 2
  1. Svetlozar

    Каква е минималната възраст, с която може да започне обучение по Zumba за начинаещи?

    Отговор
  2. Valeriya Georgieva

    Каква е възрастовата граница за участие в зумба за начинаещи? Има ли специфични характеристики на обучението за деца, възрастни или по-възрастни хора?

    Отговор
Добавяне на коментари