...

Rogein: описание, видове и правила

Rogein: описание, видове и правила

Rogaine е отлична възможност за екипна спортна дейност дори за тези хора, които нямат професионално обучение и изключителни физически данни. Основната същност на играта се премества над груб терен, според разработената по-рано тактика.

Rogein: описание, видове и правила

Какво е?

Рогаин е спорт, смисълът, който всъщност е да се ориентира груб терен. Работейки в екипа, участниците посещават редица контролни точки, опитвайки се да се срещнат като няколко пъти. На етапа на подготовка участниците мислят за стратегията за движение по маршрута и тактиката на съвместното действие. Всеки елемент дава възможност на участниците да избират очила. Като ги посещавате, по пътя можете да направите в който и да е ред, който също се определя на подготвителния етап по време на изследването на картата.

Въпреки факта, че класовете на Rogein все още изискват малка физическа фитнес, всеки може да участва. Достатъчно е да се изследват правилата, да четат статии за подготовката и също така да разберат как се разработват тактиката. Екипът пристигна в Рогаин, първото нещо преминава регистрацията и получава началния комплект. След това, като правило, той получава карта, ако е необходимо, провежда запечатване на документа и започва да формира маршрута си.

Промяна на времето и слушане на брифинга, можете да отидете в началото.

Rogein: описание, видове и правилаRogein: описание, видове и правила

История на произход

Рогаин се появи в Австралия през 1976 г., така че се счита за сравнително млада дисциплина. Спортът е получил името си чрез комбинацията от първите букви, наречени след тримата основатели – обикновените хора, чиито хобита са пешеходни.

Играта бързо спечели популярност и получи финансова подкрепа, а след 4 години асоциацията на Рогаин включваше повече от хиляда участници. През 1989 г. е основана международната федерация на Рогаин. През 2012 г. официалната федерация на Рогаин започна да функционира в Русия, въпреки че се запознават с този спорт руснаци през 1997 г., благодарение на жител на Перм.

Rogein: описание, видове и правила

Сортове

Рогаин – млада дисциплина, която продължава да се развива, така че не е изненадващо, че се появяват нови видове този спорт. Понастоящем е обичайно да се разпределят Две класификации Рогаин.

  • Първо предполага разделяне според продължителността на продължаване на разстоянието. Има четири основни вида: първите – това са маршрути, преминаването от 3 до 5 часа и затова те са кратки.
  • Втори изглед Съчетава разстоянията, които ще бъдат необходими от 6 до 11 часа – това е средното. Дългите разстояния изискват участници от 12 до 23 часа свободно време. И накрая, преминаването на класическото разстояние ще отнеме точно един ден.

Втората класификация се основава на отличителни начини за движение. Участниците могат да карат велосипед, да управляват ски или да се движат с помощта на класически план. Не е забранено да се комбинират няколко начина или дори въвеждане на нови.

Например, тя може да бъде воден реен с каяци или вариация за възрастните хора, което предполага използването на скандинавска разходка.

Rogein: описание, видове и правилаRogein: описание, видове и правилаRogein: описание, видове и правила

Екипи на оборудване и оборудване

Тъй като състезанията на Rogaine са на открито в условията на естествената среда и следователно и променянето на времето, спортното оборудване и оборудването са изключително важни. Важно е дрехите да защитават участниците от валежите, поддържащи топлина или, напротив, охладени, в зависимост от температурния режим и се движат удобно. Тя не трябва да бъде вдъхване, но не и да се прекъсне изпарението на потта. Освен това е важно дрехите да създадат надеждна бариера между тялото и насекомите, дърветата клони и бодливи храсти. Като правило модерното спортно оборудване отговаря на всички горепосочени изисквания.

Се препоръчват спортисти да имат с тях и Допълнителни дрехи в случай на промяна на времето. Например, ранната пролет може внезапно сняг, която в комбинация с вятъра ще създаде осезаемо неудобство. Обувките са по-добре да се изберат маратонки, създадени за груб терен. Те отговарят на всички възможни изисквания, осигуряващи както вентилация, така и трайност и защита, и други важни условия. Чорапите са по-добри да спорят. Експерти по пътя препоръчват Дървесина на върха и специални спортове хамаши, предотвратяване на камъчета и други боклук в маратонки.

Оптималната раница има обем от 10 до 12 литра, ако говорим за класическо разстояние. По-малките състезания могат да се изпращат с по-малки раници или дори с торбички. Вода за пиене на пиене Състав, за да се излее в специални спортни бутилки с тръби. Капацитетът на контейнера варира от 1 до 2 литра. От оборудването до участниците ще се нуждаят от мощна водоустойчива лампа, в идеалния случай на фар, спортни магнитни компас, часовник за китки, свирка и първа помощ.

Rogein: описание, видове и правила

Основни правила

Основните правила за конкурсите Rogain са разработени от Международната федерация, така че тя е именно основа за всички официални международни състезания. В Русия са разработени руски правила за конкуренция. Като цяло те могат да бъдат разделени на два вида – условията за участие, за които участниците трябва да се придържат, както и принципа на натрупване на очила. Всеки контролен пункт е класиран 3-9 точки.

Общият брой точки зависи от това колко време се оказа, че пътят е пътят към една или друга точка. Има и редица причини, за които екипът може да загуби точки. Например те включват неразрешен начин на движение, сътрудничество между екипите, ако не става дума за нараняване, неблагоприятни фондове за ориентация, допинг и други.

Точки се губят и след завършване на пистата след края на определения период.

Команди могат да се състоят само от мъже, само от жени или да бъдат смесени. Броят на участниците варира от 2 до 5 души. По възрастта на участниците, всички отбори също са разделени на 5 основни групи: „Младеж“, „Ветерани“, „Superwater“, „Ултраверен“ или „Отворена група“. Екипът се отнася до „отворената група“, ако възрастта на участниците не е регулирана. За да стигнете до групата „Младеж“, членовете на екипа трябва да бъдат по-малко от 23 години.

Всички участници, които са на 40 години или повече падане на „ветерани“. „Суперлените“ комбинират участници от 55 и повече години и „Ultrawettera“ – 65 и повече години. И „супер-ултражи“ и „ултраверчи“ също са включени в групата „ветерани“.

Между другото, присъствието в екипа на участника под 14-годишна възраст е автоматично придружено от изискването да има 18 или повече години.

Като цяло, повечето от правилата за участниците се отнасят до безопасността и етикета на всички присъстващи, както и справедливостта на конкуренцията. Например, екипът не може да включва хора, които в момента участват в организирането на състезания в Рогаин.

Важно е членовете на екипа да покажат уважение към частната собственост и земя – не прекосиха посадите, задръстени от жилищата и стадата, не бяха осветени. И не изгори огън.

Разстоянието след Рогаин трябва да остане в същото състояние, в което е останал преди.

Членовете на екипа трябва да са в границите на гласовата координация помежду си и трябва да имат свирка. Точки за посещение на контролната точка се натрупват, когато всички участници подхождат към минимум 20 метра. Контролната карта е направена от композитора, след което се запълва така нареченият лист за намерение.

Почивка на разстояние по-малко от 100 метра от контролната точка е забранена. По време на посещенията в административната зона, контролната карта е предадена на съдиите. Наказанието за нарушения на всички правила е или загуба на очила или дисквалификация.

Стратегия и тактика

Подготвителният етап всъщност започва няколко месеца преди състезанието. Участникът трябва да има време да набере необходимата физическа форма и, ако е необходимо, лекува наранявания. Някъде в един или два дни преди незабавното начало, по-добре е да ограничите интензивното физическо обучение. Преди да напуснете мястото на състезанието, проверете оборудването, научете картата на района, уточнете времето и прочетете цялата информация, предоставена от организаторите. Към оборудването, между другото, се отнася до раница, в която се полагат фенер с батерия, вода, храна и дрехи за промяна на времето.

Правилното решение ще бъде Вижте картата и запитайте за характеристиките на района. Например, не е лошо да осъзнаем какъв вид облекчение е колко силни са разликите във височината, в какви отношения има гориста и отворена част, и дали има на територията на резервоарите. Цялата тази информация по принцип ще получи, ако се свържете с снимки от космоса и картите на различни формати.

Прогнозата за времето ще позволи да изберете правилните дрехи и да се изчисли колко вода ще отнеме.

Организаторите са склонни да публикуват голяма важна информация на сайта: как да стигнете до местоназначението, където е важно да се приспособим каква информация за района е важно да се знае преди началото на състезанието и дали има някакво начало -Up протокол.

Започва разстоянието оформление С определянето на максималната възможна дължина на целия маршрут. Работейки с картата, е необходимо незабавно да се приеме няколко възможности за движение, както и да решат кои контролни пунктове трябва да бъдат взети и кои и които можете да отложите. Маршрутът се определя не само от способностите и възможностите на екипа, но и върху условията за изчисляване. С други думи, да се стремят към най-краткия път, но дава най-голям брой точки.

Прочетете повече за Rogaine, вижте следното видео.

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 1
  1. Stanimir Petrov

    Моля, може ли някой да ми разясни относно „Rogein“ – какво представлява, какви са различните видове налични и какви са правилата за използването му? Благодаря!

    Отговор
Добавяне на коментари