...

Чигонг за начинаещи

Чигонг за начинаещи

Смята се, че в Китай хората живеят дълго. Те могат да запазят обвинението за весело до старост. Какво лъжи тайната? Може би фактът, че китайците са ангажирани в гимнастика Чигонг. Нищо чудно, че тази посока във физическото упражнение е придобило почитатели от други страни. И наистина е. Много любители на здравословния начин на живот отдавна са разбрали, че Чигонг развива не само тялото, но и ум.

Чигонг за начинаещи

Какво е?

Практиката Чигонг е свързана с даоистки учения, както и с такава концепция като конфуцианство. Въпреки това, експерти твърдят, че не е така. Трябва да се има предвид, че има някои отличителни характеристики между предаването на даоистки, конфуцианството и китайската гимнастика. Но и подобни моменти между тези концепции също са достатъчни.

Чигонг е по-вид духовно преподаване, отколкото да работи по тялото ви. Въпреки това, такъв човек се нуждае, като физическо и енергийно развитие, тази практика също не е чужбина. И затова: както вече знаем, Чигонг е свързан с Dassyism, който е оформен в будизма. И това означава, че духовното и физическото развитие в този случай отиват по медиания начин.

Традиционната медицина вярва в енергията на Чи. Просто тази енергия е свързана с даоизма. Ако движението на чи в тялото е счупено, експлоатацията на цялата система е намалена. Ето защо впоследствие започва човешкото здраве проблеми. Трябва да се каже, че горната гимнастика е неразделна част от китайския живот. Тази практика е разпространена през 1949 година. Тогава това бяха разработени от експертите тези чудотворни здравни упражнения. Следователно думата „Qigong“ е преведена доста проста – „Дишащи упражнения“.

Тази техника предвижда такъв закон за поддържане на живота: дисциплина на тялото, дишане и ум. С помощта на специални упражнения, енергийното движение на ЦИ се преражда, засилено и се прилага в цялото тяло. Следователно възстановяването е.

Чигонг за начинаещи

Трябва да знаете това Движенията на тялото и крайниците му в окупацията на Чигонг осигуряват гладкост. Пози вървят много бавно един към друг. Дишането трябва да бъде естествено и коремно. Понякога трябва да се забави.

И голям Чигонг е динамична медитация. И този фактор ви позволява да увеличите потенциала на практиката. Тази опция дава възможност да се увеличи естествената концентрация и концентрация върху нещо полезно, както и да отвлече вниманието от ежедневните мисли.

Практиката на Чигонг включва в състава му:

  • Динамичен Упражнения – тук има концентрация върху движенията+
  • Статик Упражненията осигуряват запазване на позата и дишането+
  • Има I Елементи на Samoissage.

Начални часове на Цун От затопляне на ставите, мускулите и докосване на стомаха и гърдите. Тези упражнения засягат всички точки на човешкото тяло. Ще овладеем гимнастиката Всички, които искат хора.

Cygun упражнения за начинаещи прости. Те са дори подходящи за хора, които са напълно физически подготвени. Комплексът от движения изисква оскъдно пространство. Редовните класове Чигонг водят психиката на човека към нормалното.

Чигонг за начинаещи

Каква е разликата от обикновената йога?

така, Чигонг е класове с енергия. Под думата „енергия“ трябва да означава прана. Енергията на Чи прониква в цялото създание на човека и запълва цялата жива и неживна природа около нея. По време на класификацията на Чигонг, енергията на Чи циркулира от тялото от дъното до върха и гърба. И това движение е много подобно на движението на енергия в чакрам.

Въпреки това практиката на Чигонг има някои различия от класовете на комплекса Йога. Преди всичко Йога осигурява много добро физическо обучение. Не всеки човек може да седне на лотосовата поза и да седне по този начин за 20 минути. В същото време аз също съм произнасяне на неусложните думи и дори цели фрази. В практиката на Чигонг, гладкостта на движенията ви позволява да не се фокусирате върху една позиция на тялото, но да продължите телевизора.

Независимо от това е необходимо да се направи резервация като в Qigun има много сложни движения. Трудността се крие във факта, че те са необходими за известно време. Въпреки това, упражненията на Чигонг все още са много по-лесни за изпълнение, за разлика от упражненията и задачите, които позициите на йога.

Чигонг за начинаещи

Когато е по-добре да се учи?

Всички полезни практики, индивид може да направи по всяко време на деня, тъй като всеки от нас има свои собствени биологични ритми. Най-добре е да изберете следващия път.

Сутринта

Нощувка в тялото се натрупва и фокусира лошата енергия на чи. Всичко това се дължи на факта, че за предходния ден човек е изправен пред голям брой отрицателни моменти: трошачката в автобуса, недоразумения, умора и т.н.

Сутрешно зареждане на гимнастика Zigong допринася за пълненето на свежа енергия на тялото. Този потенциал перфектно стимулира работата на вътрешните органи. Така че определено ще се издигнете. В допълнение, в резултат на упражнения, кръвта бързо ще се разпръсне на тялото ви. И след това полезната Ци ще попадне във всяка клетка на тялото ви. В този случай мръсният Чи успешно отхвърля.

  • Практиката трябва да започне да лежи в леглото. Първо трябва да се простирате добре: разтягаме гръбначния стълб, ляво, и след това десен крак. След това разтегнете лявата си ръка, дясната ръка.
  • След това продължаваме да лежим в леглото и гладко да вдигнем ръцете ви към тавана. След това трябва да свържете дланите и да ги загубите добре преди появата на топлина. С тази топлина почистваме лицето от Bad Qi и го изхвърляме от ръцете до страната.
  • След това трябва да се почисти по същия начин козина и цялата глава като цяло.
  • Едновременно с такива движения, които трябва започнете да правите положителни мисли. Помислете за тези приятни моменти, които ще ви се случват през деня.
  • Не забравяйте да прекарате ръцете си по цялото тяло и си представете, Колко разрушителен qi оставя тялото ви.
  • След всички манипулации е желателно да почистите ръцете си от мръсни чи, тъй като с тяхната помощ сте премахнали цялото отрицателно. Почистете ръцете на измиване под кран.

В заключение на всички почистващи събития, които сте прекарали с тялото си, направете енергийно хранене. Китайската медицина смята, че такова приемане до много ефективен превантивен инструмент срещу всички болести. Енергичното хранене се извършва по този начин. Резбата на ушите си, тъй като много акупунктурни точки са концентрирани в тях. Първо превъртете лофа и след това започнете да ги разтривате. След това леко дръпнете ушите си. Разтегнете ги в двете посоки. Чувствайте се като кръв и енергия Qi се различават по цялото тяло.

След което трябва да направите това упражнение. Стойте гладко, сложете краката си на ширината на раменете. Започнете гладко люлеете бедрата си. Релаксирайте ръцете. Те също трябва да се движат гладко от страна на страна. Тя трябва да бъде дълбоко вдъхване. Такова упражнение трябва да отнеме около 3-4 минути.

Чигонг за начинаещи

Вечерта

Вечерно време също е полезно за класовете по Чигонг. Избрано е от тези хора, които са много заети през деня. няма нищо лошо. Те обаче трябва да обмислят това Не може да се яде 2 часа преди това.

Вечерта е много полезно да се прилага практика, тъй като помага да се елиминира безсъние. В допълнение, класовете на Цигун насърчават загубата на тегло. За да направи практиката още по-ефективно, американски д-р Андрю Вейл изобретил специална дихателна гимнастика. Вечерни упражнения, които се държат за 30-60 минути, допринасят за пълненето на добрата енергия на организма.

Какви упражнения трябва да се извършват преди лягане.

  • Извършване на леко докосване в бъбреците, гърдите, шията и раменете. Така че можете да увеличите кръвния поток и да попълните кислорода си пред леглото.
  • Необходимо е също да се вдигнеш ръцете и да дишат точно. След това можете бавно да разреждате ръцете си встрани и след това да ги съберете.
  • В заключение, прекарайте дланта на ръката си. Упражнението трябва да се повтори за определено време.

Чигонг за начинаещи

Основни принципи

Във всяка практика има правила. Има и двете полезни гимнастика. Кажи ми какво да правя.

  • Трябва да се съсредоточим. Нека не отвличате нищо в света. Много добре, тази ситуация е описана от китайците: „Ако драконът ще лети в небето, не обръщайте внимание на това“.
  • За да въведете мозъка към състоянието на пълна почивка, трябва да се съсредоточите върху точката на почит към Tian (Inth). В този момент енергията на Qi е концентрирана. Първо няма да можете да извършите описаното по-горе състояние, но в процеса на тренировки, научете.
  • Необходимо е да се отпуснете всички мускули. Така че можете лесно да преместите енергията на чи от дъното до върха. И обратно.
  • Дишайте измервателно, дълбоко и дълго. Когато вдишването на енергията на Чи достига горната точка, когато издишването – долната точка. Следователно дишането и издишването трябва да бъдат същите по тяхната продължителност и интензивност.
  • Спазвайте задължителната редовност на класовете. Не забравяйте, че не трябва да се отпускате за първи път.
  • Гимнастика може да бъде стартирана на всяка възраст, да се чувствам много весел.
  • Най-доброто време за гимнастика е сутрешните часовници. През този период можете да почистите тялото и да събудите свежа енергия за нов ден.
  • Не яжте веднага след класовете. Трябва да изчакате около час и след това да продължите с храната.
  • Контрастният душ е полезен преди. Когато тялото е почистено от прах и мръсотия, тогава енергийният напредък се улеснява във всички точки на тялото.
  • Не прекалявайте с физическо усилие. Трябва да се съсредоточите върху благосъстоянието си. Първо изпълнете 10 упражнения и след това постепенно увеличете този номер в зависимост от състоянието ви.
  • Изпълнявайте всички движения гладко и с удоволствие. Само когато сложат душата ви да работят, тогава тези бизнес предимства.
  • По време на практиката трябва да покриете очите си и да отпуснете клепачите. Така достига до релаксация.

Извършете упражнение на улицата. Ако няма такава възможност, извършете полезна гимнастика в добре проветриво помещение. Необходимо е да се насити организмът с кислород.

Чигонг за начинаещи

Основни упражнения

Зигунската гимнастика е лечението както за възрастни, така и за деца. За да овладеете практиката за начинаещи, можете да поръчате уроци от специалист. И можете да разрешите този проблем и по различен начин: направете го сами у дома. Техниката изисква плавно изпълнение. За да зареждате – медитацията, която успявате, действайте стъпка по стъпка. Започнете със следните манипулации.

Стабилизиране на дъх

Такива упражнения възстановяват правилното движение на циркулационния поток. В резултат на това всички столове, които се срещат в тялото, постепенно се почистват. С тази техника можете да се отървете от хипертония, бъбречно и чернодробно заболяване.

Какво трябва да направите у дома, за да стабилизирате дъха си.

  • Спрете гладко, ръцете ми се спускат, краката са на ширината на раменете. Ние се концентрираме върху ръцете на ръцете.
  • Вдишайте и повдигнете прав ръце напред длани до височината на раменете.
  • Издигам и бавно спускам ръцете ви. В същото време краката се огъват в коленете. Така изпълняваме полу-човек.
  • Вдишайте и изправете краката си отново. Вдигнете ръцете си към раменете.

Забележка: Такива класове са предназначени за около 10 минути. Всички пози повторете 6-7 пъти.

Чигонг за начинаещи

Разширяване на гърдите

Този комплекс е полезен за лесно развитие. Той също така има добро влияние върху работата на сърцето, премахва недостиг на въздух, тахикардия, има благоприятен ефект върху психичното състояние.

  • Поставете краката на ширината и поставете дланите на бедрата. Извършил полу-украсен.
  • Вдишвам и бавно изправете краката си. Бавно повишавайте ръцете си. Четките директно към другите длани вътре. Разделете прави ръцете на страните.
  • Издишайте и повторно дайте на тялото тамян: продълговатите ръце се свързват пред себе си, след това ги спуснете на бедрата. Огънете краката отново в полуглавия.

Забележка: Такъв 15-минутен комплекс трябва да се извършва ежедневно.

Rainbow Swinging

Основите на този комплекс могат да намалят теглото ви. Отстранете допълнителните килограми на долната част на гърба и поддържайте мускулите на гръбначния стълб.

Трябва да действате така.

  • Вдигнете ръце с разгънати длани на височината на рамото. Краката слагат ширината на раменете и се огъват малко.
  • Диша и издига.
  • Издишайте и наклонете тялото от дясната страна, като преместите всичките си десни тежести на краката. Кракът в същото време трябва да се наведе в коляното.
  • Вдишайте и изпълнете същото упражнение, просто направете фокуса върху лявата страна.
  • В крайна сметка издишайте и леко седнете.

Забележка: Комплексът трябва да бъде изпълнен 6 пъти в двете посоки. Общо за да направите 12 склонове.

Разпространение на облаците

Проучването на тези упражнения показва, че с редовни класове при хора има укрепване на бедро и раменни фуги. Гръбнакът става по-силна, болки в стартера.

  • Стойте гладко и огънете коленете си. Ръцете трябва да бъдат пропуснати (в същото време те трябва да бъдат кръстосани в китките и да го поправят) и да сложат краката на ширината на раменете.
  • Поеми си дъх. Следващите крака трябва да се изправят. Вдигнете ръце. Всеки от тях последователно описва въздушната клетва.
  • След такива манипулации свържете ръцете си над главата си с китка. Цялото ви внимание се фокусира върху гръдната. Запомнете: в този момент се опитвайте да увеличите междукостните мускули и гръбначния стълб.
  • Издишам и се върнете към първоначалната позиция.

Забележка: Извършете това упражнение поне 10 пъти.

Раменната клонка назад

Този набор от упражнения помага да се установи работата на белите дробове. Ако имате проблеми с горните писти за дишане, астма, тогава трябва да направите това упражнение. В допълнение, можете да се отървете от болката в треков, лакътя и коне.

  • Седнете до края. Краката трябва да бъдат полуобхванати. Ръцете държат на нивото на раменете. Те трябва да бъдат напреднали напред.
  • Вдишайте и завъртете корпуса на дясната страна. Ръцете трябва да останат в права позиция. Въпреки това, една ръка трябва да бъде оставена отляво, а другата се завръща. След това опишете дъгата си над въздуха.
  • Издишам и вземете първоначалната позиция на тялото.
  • Вдишайте и повторете упражнението, Въпреки това, този път вършете отляво.
  • Издишайте отново и вземете първоначалната позиция на тялото.

Забележка: Повторете този комплекс за 10 минути.

Планиране на лодки

С това упражнение можете да повишите цялостния си тон, както и да подобрите психичното си състояние. В допълнение, работата на стомашно-чревната работа ще се подобри, а вашият сърдечен мускул ще укрепи значително. И така, какво да правя.

  • Поставете ширината на краката си. Леки колене за завой. Жилището трябва да бъде толкова изправено, колкото е възможно и леко наклонено напред. Ръцете Натиснете към тялото и се огъвайте в лактите. Лактите трябва да бъдат насочени само напред.
  • Вдишвайте и постепенно изправете краката първо, а след това и ръцете. След което те трябва да направят максимума зад гърба. Опишете някои дъгови ръце зад гърба си. Опитайте колкото е възможно повече да ги вдигнете. Заключете ръцете в горната позиция.
  • Издишайте и се върнете към първоначалната позиция. В същото време се концентрирайте върху ръцете и ставите.

Забележка: Извършете такъв комплекс около 5-6 пъти. За опитни хора можете да донесете този номер до 10 пъти.

Игра с топка

Такъв комплекс е в състояние да подобри работата на вътрешните органи. На повърхността на дланите има точки. Те просто оказват влияние върху цялостното състояние на тялото и състоянието на всички вътрешни органи. Именно тези точки използват в упражнението „игра с топката“.

  • Поставете краката си върху ширината на раменете и огънете коленете, т.е. изпълнете полу-човека. На бедрата палма.
  • Вдишайте дълбоко. Обърнете тялото наляво. Десния лифт на височината на рамото. Дланта едновременно.
  • Извършете такова движение: хвърлете невидима топка нагоре. В същото време прехвърлете цялото си тегло на краката, което е в противоположната страна на търна.
  • Издишам I Връщане към първоначалната позиция на тялото.
  • Вдишайте и повторете упражнението, Изпълнява само обрат на тялото вдясно.

Забележка: Извършете този набор от упражнения в една посока 6 пъти. Общо трябва да бъдат 12 гола. За начинаещи можете да намалите броя на манипулациите до 3 пъти (ще се окаже само 6 пъти).

Знайте, че когато изпълнявате задачи, трябва да се фокусирате върху краката, тъй като максимално натоварвате се последователно, а след това един от тях.

Луна Придаденост

Тези упражнения са насочени към подобряване на работата на вътрешните органи, като бъбреците, далака и черния дроб. В допълнение, с помощта на този комплекс можете лесно да се отървете от наднорменото тегло. Особено допълнителни килограми бързо изчезват в областта на кръста.

  • Сложи краката си на ширината. Огънете ги в коленете до полу-човека. Инсталирайте дланите си на бедрата и твърдо фиксирайте.
  • След това дишайте дълбоко. Изправете коленете. Прехвърлете теглото на левия крак и наклонете малко в това лице. Повдигнете противоположната ръка и извършете движение назад.
  • След това заключете на бедрото. След това повдигнете лявата ръка и извършете движение назад. Огънете ръката си в лакътя и я заключете на рамото.
  • Издишам И върнете тялото си в началната позиция.

Забележка: Извършете този комплекс 5 гола за всяка страна. Всички случаи трябва да бъдат 10.

Преместете движението гладко и внимателно, така че мускулите ви да са повредени. Дръпнете ръцете си и цялото тяло нагоре, за да дръпнете гръбнака до максимума.

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 2
  1. Zdravko

    Интересува ме както начинаещ, как да започна да практикувам чи-гонг? Кои са най-добрите начини и източници за обучение за тази древна китайска практика? Благодаря ви предварително!

    Отговор
  2. Daniela Dimitrova

    Какви са основните принципи и техники на Чигонг за начинаещи? Колко време отнема да се научи идеално начинаеща като мен да влезе в ритъма на практиката? Къде мога да намеря лесни и разбираеми инструкции или видео уроци за Чигонг? Ще има ли някакъв физически ефект или подобрение в здравето, ако продължа да упражнявам Чигонг? Благодаря предварително за отговорите и помощта!

    Отговор
Добавяне на коментари