...

Fay Danauway

Fay Danauway

Звезда на независимо кино, муза Kusturica и Polanski, Fei Danaway не е просто актриса, това е време за героиня и икона. Как е кариерата на голямата актриса в различни години, като работа, която се състои от личен живот и как се развива съдбата на легендарната Бони – научава в нашата статия.

Fay DanauwayFay DanauwayFay Danauway

Биография

Бъдещата Кинодива е родена на 14 януари 1941 година. Фей Данан излезе от най-лесното семейство: баща й Йоан беше военен човек, а мама Грейс – домакиня. Детството на Fay се състоя в постоянни движения, свързани със семейството на семейството на семейството. Родителите са живели като душа в душата, а Фей мечтаеше да отглежда и оставя неблагоприятната си баща. За щастие, Fay Danauway рано открили гласове в себе си и твърдо реши да влезе в университета за театрален отдел.

Fay DanauwayFay Danauway

Кариера

Талантите на Фей са достатъчно необходими, за да го направят лесно в Англия на Флорида. Тя завършва театралния отдел и през 1962 г. започва да работи като актриса на Американския национален театър. През същата година Fei Danaway за първи път се появява на Бродуей: при формулирането на актриса „Човек за всички сезони“ получила ролята на дъщеря Томас Мора.

Fay DanauwayFay Danauway

Работата в театъра беше постоянно на Fay, но всякакви актриса в младежките мечти да бъдат заснети във филма. Следователно, след още няколко години, Данауей е изпълнил това. 1967 г. станаха актриси за начална точка. Първите филми – „случващи се“ и „Porotindi Sunset“ – това е епизодичният вид на Fay в рамката, самите картини не са забележителни.

Fay Danauway

Но през същата година Fei Danauway успя да получи роля, която я прослави и я направи идол и икона на стила завинаги. Фей одобри ролята на гангстер Бони Паркър в сензационния филм „Бони и Клайд“.

Fay Danauway

След пускането на тази снимка Fay Danauway покрива вълната на предложенията: роли във филмите, фотосесия за популярни лъскави списания. През 70-те години филмът на Fay се проведе в излитане, получава много ярки и разнообразни роли:

  • Андерсън Уики в „лицето на Томас Крауна“ (1968)+
  • Г-жа Луиз Фапрейк в „малкия голям човек“ (1970)+
  • Джил в „къщата под дърветата“ (1971)+
  • Милади в „трима мускетари: кралски висулки“ (1973) и „четирима мускетар: отмъщение на Милади“ (1974)+
  • Евелин Малки в „Китайския квартал“ (1974)+
  • Диана Кристенсен в „Телестовой“ (1976)+
  • Уанда в „Пиян“ (1987)+
  • Elaine stalker в „аризона мечта“ (1993)+
  • Вилхелмин Купър в „JI“ (1998).

Fay DanauwayFay DanauwayFay DanauwayFay DanauwayFay DanauwayFay DanauwayFay DanauwayFay DanauwayFay DanauwayFay DanauwayFay DanauwayFay DanauwayFay DanauwayFay DanauwayFay DanauwayFay DanauwayFay Danauway

През 80-те години се наблюдава малък спад в популярността на Фей Данауей от директорите. Ролята на ролята в неуспешна картина – на възраст актрисата Джоан Крауфорд не може да приеме залеза на кариерата си (биографичния филм „Уважаеми мама“). Ролята на леко развалена репутация на Fay: актрисата получи срамна награда „Златна Малина“. Въпреки това, тази „лъжица“ лъжица компенсира за всички други заслуги, за киното – няколко „златни глобуси“, почетен „Оскар“ и много номинации.

Fay DanauwayFay DanauwayFay DanauwayFay DanauwayFay DanauwayFay Danauway

Личен живот

Магиграчността на красотата и очарованието на Charm Fay Danaway винаги привлича много интересни и светли работници до актриса. Един от тях става Marchello Masthani – звезда на италианското кино. По време на срещата Марчело и Фей актьос вече беше женен. Влюбен за известно време се срещна тайно, но когато Фей осъзна, че махвата не възнамерява да даде на жена си, двойката се разпаднал.

След това тъжно преживяване, FEI не нарушава тежкото си правило: не смесвайте работата и личния живот. Актрисата беше омъжена два пъти. Първият съпруг на Кинодий беше Питър Волф – китаристки рок банди гелс група. Fay се влюби в него на пръв поглед, когато един ден случайно удари рок концерта. Така че две ярки звезди от два различни свята се срещнаха, те се събраха и живели заедно с изоразяваща и много къса история – само пет години.

Тери О’Нийл стана вторият съпруг Данауейд – известен британски фотограф. Този съюз не продължи повече – седем години. През 1980 г. една двойка имаше син Лиам през 1987 г., Тери и Фей се разведоха.

Fay DanauwayFay DanauwayFay DanauwayFay DanauwayFay Danauway

След всички неуспехи в личния живот на Данюан решиха да намерят сърцето си на замъка. Всички отношения, които се случиха от актрисата след втория развод, бяха позиционирани към нея като мимолетни хобита, това, което беше в бързаме, за да уведоми партньора. В автобиографичната си книга „Чакането на Гетсби“, актрисата очерта всички любовни преживявания в живота си. Изненадващо, как понякога съдбата играе своята злия рок: за разлика от реалния живот, на екрана, Данауейва винаги е била много успешна в любовта.

Fay DanauwayFay DanauwayFay DanauwayFay DanauwayFay DanauwayFay DanauwayFay DanauwayFay DanauwayFay DanauwayFay DanauwayFay Danauway

Актриса днес

От 1990-те години актрисата става все по-малка. През 1996 г. на алеята на славата в Холивуд се появява звезда, която увековечаваше името на Фей Данауей. Последният път на екрана на Fay се появи през 2009 г., на снимката „баладин“ с епизодична роля. Актрисата води скромен и затворен начин на живот. Веднъж признат от една от най-красивите жени от 20-ти век, днес Фей разбира, че годините са собствени и се опитват да не се появят публично, ако е възможно.

Fay DanauwayFay Danauway

Стил на Fay Danaway

До киното

След пускането на филма „Бони и Клайд“ на Fay екрани, Данауей неволно популяризира изображението, въплъщано от него на екрана. Гладка Боб-Каре, шийният шал и поема, измести скута на основните тенденции през цялото десетилетие. Много дизайнери започнаха да въвеждат подобни атрибути на колекциите си, фотографите държат фотосеси в Бони и стила на Клайд специално за публикации в модерни лъскави списания. Дори и днес подобни фотосесии са в голямо търсене.

Fay DanauwayFay DanauwayFay DanauwayFay DanauwayFay DanauwayFay DanauwayFay DanauwayFay DanauwayFay DanauwayFay DanauwayFay Danauway

В живота

Заслужава да се отбележи, че Fay Danauway прикрепи славата на жените с труден характер в Холивуд, но в същото време много сексуално. И тези черти на характера напълно се допълват и завършват стила си в дрехи. В гардероба Fay винаги се противопоставят на две крайности: крехки и трогателни ансамбли, съседни към актрисите на арсенал с мощност и агресивни образи. Заедно с луксозни Fay рокли, обичани да очароват стриктни костюми, заимствани от мъжки стил.

Fay DanauwayFay DanauwayFay Danauway

Ако анализирате стила, кои актриси демонстрираха в младежта, особено на върха на филмовия си режисьор (1970-1980 г.).), можете да намерите много набори или отделни елементи, които са подходящи днес. Например, това са изображения в стила на ежедневника, въплътени с бели chinos и пясъчни цветни поклони, или деним костюм – панталони с леко извита врана и джъмпер. Много оригинални и подходящо, такива слънчеви очила ще изглеждат.

Fay DanauwayFay DanauwayFay Danauway

Що се отнася до цветовите предпочитания, актрисата много често се появява в обществото в черно, черно и бяло, розово или коралово облекло. В младостта си може да си позволи да демонстрира стила на доп. Може да носят монофонични тоалети или два цвята. Тя може да бъде проста черна покланяне, украсена със сребърни вериги и суспензии и може да бъде хитър мини пола, балансиращ строг наметало. В възрастовата възраст, Fay се премества в ограничена класика.

Fay DanauwayFay DanauwayFay DanauwayFay Danauway

По едно време, в многобройни снимки, Fei Danaway демонстрира много възхитителни поклони: това е образ на палав момиче и марионетен грим, и най-добрите екземпляри за жени в стил.

Fay DanauwayFay DanauwayFay DanauwayFay Danauway

Дори през последните години, когато актрисата вече е 70, Fay все още демонстрира високия стил и способност да създават възхитителни изображения. Така че, в един от светските събития, Дауейвъе се появи в зашеметяваща рокля: дължина на пода, комбинация от кадифе и прозрачен шифон, елегантен съединител и високи ръкавици – всичко в духа на истинска дама.

Fay Danauway

Друг вариант – костюм за панталони. Първо – комбинация от бял и пастелен, втори – черен и бял комплект с луксозна риза с дълбоко деколте, украсено с лебеди. И двата панталони неизменно завършват класическите лодки в обхвата на ансамбъл.

Fay DanauwayFay Danauway

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 1
  1. Krasimir Ivanov

    Здравейте! Аз чета текста на Fay Danauway и имам един въпрос. Fay, какво те вдъхновява да продължаваш да пишеш?

    Отговор
Добавяне на коментари