...

Защо алое вера се отглежда в съветските апартаменти

Алое Вера може да се види почти във всеки съветски апартамент. Домакиня го използваше, за да поддържа здраве и красота.

Защо алое вера се отглежда в съветските апартаменти

Алое – течът на хората, е трудно да се изброят всичките му положителни свойства, но нека да се обадим поне на това, което може.

Алое за овлажняване на кожата

Вечерта, домакините, нарязани алое и го почистиха в хладилника. Извън той става отличен помощник за овлажняване на кожата! Студената повърхност обструктивно се стеснява порите и подчертава овала на лицата.

Алое се използва и вместо тен крем: влажната му текстура успокои травматичната кожа. И накрая, растението е подходящо и като средство за бръснене – овлажнява кожата и предотвратява дразненето.

Маска за коса

Сега пазарът е изпълнен с оставяйки косата, но преди това не е било там, така съветската красота използва алое. Те извадиха месото от листата, месирани в картофено пюре и се прилагаха към косата си. След 10 минути бяха измити.

Но това не е всичко, което може да замъкне алое! Също така, растението може да бъде поставено палави къдрици. За да направите това, загрявайте сока в дланите и след нанасяне върху косата.

Алое за лечебни рани

При лечението на рани алое ви позволява бързо да постигнете желаните резултати: да анестезират засегнатата област, да дезинфекцирате раната, намалявайте възпалението.

Ако къщите не са имали мазилки, алое е нарязано на малки квадрати и се прилага към лъчите: дали е ожулвания или драскотини. Също така, растението помага с болест на венците.

Средства за стомашно

Алое има слабителен ефект, така че е бил използван по време на запек. 200 ml. Сок трябва да се смесва с 50 g. Мед – ден може да се използва вътре. Оптимална опция: 1 h. Лъжица на 3 рецепция, питейна вода. Лечение: 1 ден.

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 2
  1. Dobrinka Petrova

    Защо алое вера се отглежда в съветските апартаменти? На първо място, алое вера е популярно растение, което е известно със своите лечебни свойства. Вероятно хората отглеждаха алое вера в съветските апартаменти, защото това растение е издръжливо, лесно за отглеждане и не изисква много грижи. Освен това, алое вера може да бъде използвано като домашна аптека за лекуване на различни кожни проблеми и ранки.

    Отговор
    1. Dobri

      Алое вера има успокояващи и оздравителни свойства, които могат да бъдат полезни за хората в домашната грижа. Също така, растението е просто за отглеждане дори в условията на ограничено пространство като апартамент. В съветските времена, когато достъпът до медицинска грижа беше ограничен, алое вера беше ценен и лесен за отглеждане козметичен продукт. Това може да обясни защо алое вера беше толкова популярно в съветските апартаменти.

      Отговор
Добавяне на коментари