...

Всичко се променя, остава ирландската седмица!

Всичко се променя, остава ирландската седмица!

Легендарният годишен ирландски културен фестивал ще се проведе в Москва и Санкт Петербург от 17 март до 28 март

След трудното и много тревожно 2020 г. програмата „Ирландска седмица 2021“ беше решена да посвети важността на човешките отношения, любовта и взаимното разбирателство. За първи път в продължение на много години започват на фестивала съвпадат с деня на самия Св. Патрикс, който традиционно празнува 17 март, прославяйки празника на пристигането на пролетта, връщайки същността и енергията на живота. Ценителите на ирландската култура в Русия ще оценят наситената програма ирландска седмица 2021, където 14-ти ирландски филмов фестивал В Москва, деветчасовия фолк фестивал „Ден и нощ ° СПатрикс в клуба Хол Нюз, Специална програма за деца в Дома на журналиста, Фестивал на ирландския танц В концертната зала „Мир“, Изпълнения на ирландската драматургия На сцената на театъра „Модерен“ и театрален център „На страст“. Седмица на Ирландия 2021 ще се проведе с подкрепата на марката Bushmills.

Отворен Седмица на Ирландия 2021 14-ия годишен ирландски филмов фестивал в рамките на проекта KARO. Изкуство. Филмите на филмовия фестивал също ще съответстват на основната идея на ирландската седмица 2021 и ще повлияят на темите на любовта и взаимното разбиране. Фестивалните предавания ще се проведат в Москва (Karo 11 октомври) и Санкт Петербург (Caro 9 Warsaw Express). Тържественото откриване на фестивала ще се проведе на 17 март в киноцентъра на октомври, където публиката ще види перлата на ирландската анимация, дългоочакваният филм „Легенда за вълците“ (Wolfwalkers) от студио за анимационни седан. Зашеметяваща 100% от оценката на зрителите и 99% от рейтинга на критиците на гнилите домати авторитетни сайтове, 92 линии в топ 250 на най-добрите филми на портала „Феврами“, номинацията за златния глобус е само някои от тях Причините да видите прекрасна нова приказка на големия екран на премиерата Cinema Center „октомври“. Във фестивалната програма от 17 март до 28 март зрителите също чакат комедийни къси филми и новини и документални филми от Ирландия.

20 март в клуба Хол Нюз Ще се проведе годишен деветчасен народен фестивал „Ден и нощ на Св. Патрик“. Музикалната програма ще бъде изпълнена от ирландската свобода на песента Тинтал, смел марширувания оркестър Вольири цити тръби, бретонски традиции, средновековни балади Шедда, корен фолк загубени братя и шотландски рок зелена охрана. Специален гост на празника ще бъде истинският ирландец Мъри и групата му детелина. Празникът ще допълни танцовото шоу, атмосферния келтския панаир и ирландското видео изкуство на големия екран, и гостите, които дойдоха в самото начало на фестивала, ще дадат щастлива детелина „За късмет“.

21 март В къщата на журналистаСпециална детска програма за най-младите гости ирландска седмица 2021 ще се проведе: ще има пясъчно шоу „мит и легенди за невероятна Ирландия“ от „театъра на пясъка“ Катрин Шефер, ще разкаже ирландските приказки в концерта на бурни на Юрий Андрейчук и неговия „CID“.

Следващата седмица фестивалът ще продължи театралните производства и танцовия маратон. 22 и 23 март „Модерният“ театър ще бъде изпълнен на ирландската драма: „Череп от Конемира“ Мартин Макдонач и „Поле“ Джон Б. Кина. 25 март На етапа на театралния център „На страст“ Мартин Макдонаха ще бъде показан на „CRIPP“ – изпълнение на тема емиграция, вечен стремеж към по-добър живот, сцепление и любов към родния дом.

И вече 26 март Най-добрите танцови екипи на Москва ще споделят с обществеността с взривяване енергия и красота в рамките на фестивала за ирландски танцов парад Св. Патрик »С Танц Парад » на сцената Концертна зала „Мир“. Танцовото шоу ще бъде придружено от концертна програма на музикантите от отбора на братя от изгубените храм, в ръцете на които хората ирландски музикални инструменти оживяват. А онези, които дойдоха на фестивала предварително във фоайето на концертната зала на открит майстор клас, ще преподават неусложнени движения на ирландския танц.

Всяко от събитията на ирландската седмица е голяма причина да се радваме на дългоочакваното идване на пролетта и да го достигнете към нещо зелено.

Дейностите се провеждат с подкрепата на посолството на Ирландия, Фондационната култура Ирландия, Фондация Хедър, ирландският клуб и марката Bushmills.

ЦитатиОрганизатори:

Джерард Майкъл Маккарти, основател ИрландскиСедмица и фестивал на ирландски киноВ Русия, сценарист и режисьор, основател на музикалния проект „S за 7“: „Предишният ни 13-ти фестивал беше рязко разбит на 15 март 2020 г. През тази година научихме толкова много за себе си, един за друг и за света около нас. Основният урок беше, че независимо от това кой смята себе си за най-важното, по-мощните сили участват в играта. Всички сме просто организми. Организми, които имат сърце и душа, но които са уязвими към силата на природата. Ние имаме, докато сме здрави. И докато сме здрави, имаме воля. Затова здравата воля на нашата седмица на Ирландия е да споделят част от нашата култура с нашите прекрасни приятели в Русия и да им напомнят, че сме заедно дори в най-трудните времена. И в сравнение с поколенията, предшестващи ни, това е „трудно“ – капка в морето. Животът продължава, а за нас започва на 17 март „.

Иван Донецв, основател на ирландската седмица и фундамент на Хедър. \ T Известните събития удариха миналата година в сърцето на седмицата на Ирландия, спиране на нейната програма в пълен ход – нашите ирландски гости вече бяха на куфарите, когато границите започнаха да се затварят, а събитията бяха отменени по искане на властите. Имахме достатъчно време, за да отразим какво да правим след това, и колкото повече ценност е общото решение да не спираме и да продължим да работим – тези дни, да бъдем в различни страни и без да се виждаме в продължение на месеци, осъзнахме, че международният екип на Организаторите свързват приятелство, общи ценности и желанието да бъдат в общата културна среда, която развиваме заедно. За щастие, в Русия, ситуацията е по-добра сега, отколкото в повечето страни от световните – ограничителни светове са почти премахнати, показателите се подобряват всеки ден и фестивалът е събрал силна програма, която символизира, че основните трудности вече са зад тях!„.

Анна Гризнова, директор ИрландскиСедмица и ирландския кино фестивал в Русия: „Бяхме много щастливи, че имахме време да прекараме половината от фестивала през миналия март – филмите бяха с голям успех и тази година планираме напълно да оправдаем очакванията на любителите на ирландското кино. Надявам се, че нашите постоянни и нови гости ще оценят програмата „Седмица на Ирландия“, защото основната тема на филмите тази година е връщане, любов и силни семейни ценности – всичко, което помогна да се оцелее 2020 г. и да влезе в 2021 г. с оптимизъм. Фестивалът на ирландската култура в Русия винаги е бил пролетен празник на края на зимата и началото на нов живот и това време е необходимо преди това.

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 1
  1. Ivan Kolev

    Каква е ирландската седмица и защо е толкова важна, че все още остава непроменена в сравнение с останалите?

    Отговор
Добавяне на коментари