...

Подправки за подобряване на метаболизма

Правилно подбрани подправки не само подобряват вкуса и дават пикантни нотки за ястие, но и помагат за поддържане на тялото с полезни свойства.

Тези подправки са полезни за тялото. Обърнете ги във формулировката и скоро ще забележите положителни промени!

Подправки за подобряване на метаболизма

Подправки, полезни за тялото

Джинджифил се използва в много ястия: те се подготвят солено, сладко или просто пият чай. Джинджифилът подобрява храносмилането и, ако е необходимо, помага за преодоляване на гаденето.

Използвайте пресен джинджифил, за да направите чай – достатъчно е да отрежете тънка плоча и да я хвърлите в чаша.

Куркума – роднина на джинджифила, също има благоприятен ефект върху тялото. Много индийски ястия са приготвени с тази подправка. Това вещество предотвратява появата на рак, борби с депресия и има противовъзпалително свойство. Освен това изследователите предполагат, че куркучът помага за борба с наднорменото тегло.

Също така включва канела, кимион (Zira), Cayenne Pepper – тези подправки ще дегенерират вкуса на ястия и ще се възползват от цялото ви тяло.

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 1
  1. Svetlana Georgieva

    Какви подправки препоръчвате за подобряване на метаболизма? Има ли някакви научни изследвания, които подкрепят тези претенции, и колко ефективни може да бъдат тези подправки при подобряване на метаболизма? Благодаря предварително за отговора!

    Отговор
Добавяне на коментари