...

Облеклото ще изпрати уведомление за опасност – в Русия създаде дизайнер за интелигентни дрехи

Скоро ще получаваме сигнали на мобилния ви телефон от собствено облекло. Тя ще предупреди, ако започнем да изпотяваме, ще съобщя, че въздухът е надвишен или съдържа вредни и опасни вещества. Възможно е измиването и гладенето да ни напомнят. Това не е скрипт на фантастичен филм, а не идея за бъдещия бестселър книга, но Най-реалната реалност.

На научния фестивал на научния фестивал, минаващ в Санкт Петербург, модният квадс е демонстрирал нов набор от технологии в областта на модата, леката индустрия и създаването на модни старти.

Облеклото ще изпрати уведомление за опасност - в Русия създаде дизайнер за интелигентни дрехи

Създаден от руснаци строител за интелигентни дрехи, които ще комуникират с нас чрез сигнали, е предназначено за създаване на 7-10 артикула с вградена електроника. Как работи?

Ако интегрирате сензора за поза в блузата или рокляте, тогава дрехите ще започнат без уморени, за да внимавате, ако не се придвижите. Ако сте забравени и залепете, тя веднага ще ви уведоми чрез приложението на мобилен телефон за този крещящ факт.

Облеклото ще изпрати уведомление за опасност - в Русия създаде дизайнер за интелигентни дрехи

Датчик-газ анализатор в дънки или костюм ще оцени Въздушен газове около вас. Ако изглежда признаци за превишаване на опасните вещества, дънките или костюмите веднага ще отпразнуват собственика от съобщението. С такъв сензор дрехи става необичайна интелигентна – тя може да разпознае продуктите на горенето, тежки метали, няколко отровни газове.

Облеклото ще изпрати уведомление за опасност - в Русия създаде дизайнер за интелигентни дрехи

Има радиационен сензор и също Температурни сензори. Ако се потите и прегрявате, дрехите със сигурност ще изискват съобщение, за да намалите товара и да почивате, вентилирате и охлаждате в буквалния смисъл на думата.

Облеклото ще изпрати уведомление за опасност - в Русия създаде дизайнер за интелигентни дрехи

През следващата година вторият конструктор ще бъде освободен, учените планират да включват нови сензори, гъвкави и невидими, които лесно могат да се зашиват в дрехите. Планирано е също така да се освободят интелигентни тъкани, които самите ще събират, анализират и предават всички необходими данни на собственика.

Въпроса за създаване на тъкани, които могат да бъдат изхвърлени и получаване на нови. И само си представете, Какво ще даде възможност на модерното!

Облеклото ще изпрати уведомление за опасност - в Русия създаде дизайнер за интелигентни дрехи

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 2
  1. Ivana Ivanova

    Може би ще ми обясните повече за това какво означава „интелигентни дрехи“? Каква е приносът им и как функционират? Има ли конкретни опасности, които тези дрехи могат да предотвратят? Бих се радвал да науча повече за този иновативен дизайн!

    Отговор
    1. Dimitar

      „Интелигентни дрехи“ са облекла, оборудвани с вградени технологии като сензори, Bluetooth връзки и други, които позволяват на дрехите да взаимодействат с носителя си и с външната среда. Те имат различни приложения като мониторинг на здравето, подобряване на производителността или дори реагиране на околната среда (например термо-регулация). Предимствата им включват удобство, функционалност и възможност за персонализация.

      От друга страна, конкретни опасности свързани с интелигентните дрехи включват нарушаване на личната неприкосновеност поради проследяване на данни или може би дори хакерски атаки. Въпреки това, с правилната защита и използване, интелигентните дрехи могат да бъдат ценен актив към подобряване на нашия ежедневен живот.

      Отговор
Добавяне на коментари