...

Красотата изисква жертви: шокиращата красота на миналото

Козметологията е напреднала много далеч. С помощта на модерни продукти за красота можем значително да подобрим нашия външен вид.

Говорейки за външен вид, жените се притесняваха за това винаги, защото това са техните основни оръжия! Вярно е, че са отишли ​​в изключително шокиращи процедури ..

Красотата изисква жертви: шокиращата красота на миналото

Таблета хармония

Жените винаги се опитват да тъшат. Худоба е свързана (и все още е свързана) с аристократичност. За да поддържате тялото си в перфектна форма, жените влязоха в чудовищни ​​процедури.

Първоначално те носят корса, притискащи вътрешните органи, след това ги замениха с хапчета за загуба на тегло – капсули с яйца от паразитни животни (наистина работил!Чест

Оловен прах

Вече в древен Египет жените оценяват бледото цвят, подчертавайки аристократичността. В преследване на желаните бледи дамите, приложени ориз и пшеничен прах.

Въпреки това, в древен Рим, водещ прах, съдържащ креда и избелен. Перспективите на миналото могат да бъдат завишени – такъв прах наистина е бил перфект на кожата, истината за красотата може да бъде платена на живота в буквалния смисъл на думата.

X-лъчи

Нежеланите косми по цялото тяло се тревожат жените от цял ​​свят. През 20-ти век жените са използвали рентгенови лъчи – косата наистина изчезна, но след такива процедури жените ходиха тревожно ..

Всички, защото последствията могат да бъдат тежки, до рак на кожата.

Битиил Листа

След като индийските жени излязоха с уникално изобретение – годни за консумация „червило“. Дамите постоянно дъвчеха от ветел листа, така че устните им бяха яркочервени.

Често тази процедура доведе до унищожаване на зъбния емайл.

Лебед врата

В племето на Кайън, лебедната врата беше високо ценена – не беше позволено от природата, но момичетата „създадоха“ тя собствена.

Майките облечени дъщерите си от 5-годишна възраст, поставяйки шията на медните барове. Шията под тежестта на такава декорация.

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 1
  1. Nadezhda Todorova

    Я редовно се чудя дали красотата наистина изисква жертви и какви са тези жертви? Ще се радвам да науча повече за шокиращата красота на миналото. Какви практики се използвали и тези жертви дали бяха непременно нужни за постигане на красота? Моля, споделете повече информация.

    Отговор
Добавяне на коментари