...

Истинската дама няма да намали листата на салата: експертът разпространява безплатни съвети за етикета

За това каква дама не трябва да прави, можете да направите цял списък. Но нека поговорим за най-важното. Наближават се Новогодишните празници, което означава, че много жени ще отидат със семейството или втората половина в ресторанта.

Истинската дама няма да намали листата на салата: експертът разпространява безплатни съвети за етикета

Експертът каза на какви грешки за жените на масата в ресторантите – дамата не се държи така!

Където истинска дама поставя чаша вино?

Може да се изненадате, но също така има значение. След като извадим глътката, истинската дама винаги поставя чашата надясно от себе си. Така написана в етикет. Ако в чаша вода, напротив, тя се поставя отляво. Между другото, какво друго е важно: дамата никога не излива питие първо – в началото тя ще го предложи на всички, които споделят ястието си.

Дали дамата отрязва листата на марулята?

Според експерта по етикет, често момичетата в ресторантите правят същата грешка: те отрязват листата на салата с нож, точно като пържола. Друга непростима грешка за истинска дама – сандвичи на хляб. Хлябът трябва да бъде нарязан с малки парченца и да ги сложи в устата, а да не се оттегли. В допълнение, те не трябва да поставят нещо на върха – оставете такива манипулации за къщата.

Може ли истински устни за бояджийски бои?

Сигурен! Но не на масата. За това има дамска стая. Няма нужда да коригирате грима на масата в ресторанта. И дамата никога няма да духа на масата (дори в носни кърпички!) разсейване на други посетители от хранене. Ако дамата не е добра чувство, тя ще премине в дамската стая или ще поиска да я прекарва в къщата.

Същите правила работят в други институции. Истинската дама държи етикет, без значение къде е.

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 1
  1. Rositsa Ivanova

    Мога ли да получа информация за експерта? Какъв е неговият опит и квалификации в областта на етикета? Изглежда интересен, но бих искал да науча повече за него и защо се фокусира на списъка със салати на истинските дами. Има ли някаква специална причина за това? Бих искал и да знам къде мога да получа тези безплатни съвети. Благодаря предварително за отговора!

    Отговор
Добавяне на коментари