Един от най-силните фобии при жените – да остане един: психолог разказа за най-често срещаните страхове

Всеки решава как да отговори на страховете си. Ако някой те мобилизират и придават сила, тогава другият пада в ступор и по всякакъв начин се избягват ситуации, в които можете да се срещнете лице в лице с вашите фобии.

Сергей Ланга в интервю с Спутник каза как да победят страховете си, така че те да не отровят живота си.

Един от най-силните фобии при жените - да остане един: психолог разказа за най-често срещаните страхове

Първо място се нарежда самотата

Днес страховете не са необичайни – човек няма време да филтрира потока от информация, която идва при него. Той трябва да чуе много отрицателна информация. Отрицателна информация хората приемат чрез себе си, в резултат на това се ражда страх.

Психологът изброява 3 големи опасения от жителите на Руската федерация, първото място е било взето от страха от самотата.

„Заради тази фобия жените са особено засегнати. Те се страхуват да останат сами, не раждат дете. Наскоро жените все повече без двойка – те не вярват в себе си и се фокусират върху факта, че времето им остава „, казва Ланг.

Във връзка с пандемията хората имат страх от загуба на работа и доходи. Третото място се възползва от страха да лети върху самолети. Като психолог вярва, тази фобия се появява в хора, които гледат новини и пропускат цялата информация за себе си.

Говорейки за начините да се справят с вашите фобии, Сергей Ланг препоръчва да направим това, от което се страхувате, разбира се, само ако не е опасно. Например, ходене близо до стада кучета поне неразумни.

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 1
  1. Ivaylo Aleksandrov

    Какви други фобии са често срещани при жените освен страха от да останат сами? Как можем да се избавим от тези страхове и да се освободим, за да постигнем по-голяма самостоятелност и увереност?

    Отговор
Добавяне на коментари