6 странни правила на етикета в различни страни, които ще ви запознаят с ступор

Пътниците се връщат у дома с много впечатления – понякога традициите и правилата на други хора са откровено странни, но в същото време хуманното!

6 странни правила на етикета в различни страни, които ще ви запознаят с ступор

С една дума, ако решите да стъпите на земята някой друг, не забравяйте, че всеки има свои собствени правила.

Египет: дяволската ръка

Жителите на Египет вярват, че лявата ръка – от дявола. Няма да сте пропуснати, ако вземете нещо или поздравете тази ръка. За да се избегне осъждането на възгледите, е по-добре да се използва правото!

Япония: „Аз ви размахвам!“

Ако дойдете да вечеряте в японски ресторант, оставете Chavinc от време на време. От това ще покажете на персонала на услугата, който харесвате ястието. Chavavit в Япония всичко, но тишината е лош тон. Освен това се смята, че вкусът на храната е.

Италия: Няма кафе вечер

Ако разхождате вечерта в Италия, решавате да отидете в кафене или ресторант, за да пиете кафе – не се изненадвайте, ако сте странни да погледнете. Факт е, че италианците пият ободряваща напитка само сутрин, вечер им изглежда странно.

Доминиканска република: Разходка в Bigudah

Няма да изненадате никого, ако не завършите Марафета и излезте така на улицата. В тази страна, жените са напълно спокойно в Bigudah, и никой не ги гледа.

Тайланд: Минимални притеснения

Тайс не може да се похвали с корона, защото те просто не знаят как да готвят. В плана за изграждане на къща, дори и кухня! Хранителната култура на Тайланд е разработена по такъв начин, че да е достъпен за почти всички. Thai просто няма смисъл да се „притеснява“ с храна.

Прочетете повече  Какво твърда: експерти, наречени звезди, които постоянно носят същото

Португалия: ранна вечеря

Малко вероятно е да ядете тук на обществено място, ако на часовника ще има повече от 21:30 часа. Факт е, че в Португалия ресторантите обикновено се затварят по това време – хората тук вечерят рано.

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 1
  1. Svetlana Koleva

    Здравейте! Имаме интересно заглавие за 6 странни правила на етикета в различни страни, но сега оставаме с въпроси. Какви са точно тези правила? Кои страни ги следват и какви са причините зад тях? В частност, какви предизвикателства може да срещнат пътуващите, ако не спазват тези правила? Бихме се радвали да чуем вашето мнение или опит във въпроса. Благодарим!

    Отговор
Добавяне на коментари