...

Николета Науман за Ambiente 2016

Какви нови тенденции в интериора за следващата година ще покаже предстоящото изложение Ambiente 2016? Кои са задължителните акценти на панаира?? Кои емблематични продукти ще бъдат представени от изложителите на Ambiente? Николета Науман, бранд мениджър на Ambiente, разказва за новото издание на най-големия европейски панаир за потребителски стоки.

На снимката: Николет Науман, вицепрезидент на Messe Frankfurt GmbH, бранд мениджър за Ambiente и Tendence.

За спецификата на изложбата. Ambiente има огромен потенциал. Няма да е пресилено, ако кажем, че целият световен пазар се събира тук, във Франкфурт на Майн, където се провежда всяка година. Ambiente предлага най-широката гама от продукти От продукти за масово потребление до луксозни стоки. Всяка година Ambiente привлича над 4 400 изложители от цял свят. Изложбата е структурирана в три традиционни сектора: "Живот", "Даване", "Хранене". Тази структура е много полезна преди всичко за купувачите, тъй като им дава възможност да проучат подробно областта, която ги интересува, и им дава възможност да се запознаят със свързаните сектори, да видят какво предлагат изложителите и да се вдъхновят от нови идеи. Ambiente Uniqueness- в един напълно взаимосвързан сектор.

За специалната програма. По време на изложбата ще се проведат три знакови събития Тенденции, таланти, решения ( английски. «Тенденции", «Таланти", «Решения" ). "Тенденции" е предаване, в което експертно жури подбира необичайни продукти, от които прави изводи за актуалните тенденции на бъдещето. Купувачите ще харесат събитието: ще могат да се запознаят с най-горещите цветове и материали за сезона, да получат изчерпателна информация за стотици топ продукти от цял свят в режим на пестене на време и да направят поръчки за артикулите, които са харесали. Още едно събитие, което не бива да се пропуска Решенията показват. Тя се провежда във фоайето на зала 4.0. Изложението представя изключителни продукти в областта на дома и кухнята, които имат огромен функционален потенциал и наистина позволяват да се решат много домашни проблеми. Друга забележителна изложба "Таланти" е посветена на работата на изгряващи млади дизайнери. Провежда се едновременно на две места: зала 4.0/ Модерен дизайн на масата и стая 11.0/Loft. Тук можете да видите с очите си как добрите идеи се превръщат в продукти за цял живот. Решихме, че прототипите и концепциите на младите таланти трябва да бъдат изложени в най-престижните и добре посетени зали на панаира. Проучванията показват, че повече от половината изложители очакват успех: участниците в Шоуто на талантите да намират клиенти и производители за своите продукти на място.

За тенденциите. Тазгодишните тенденции са много разнообразни и включват нещо експериментално, футуристично и оригинално. Можете да се запознаете отблизо с тях в изложението на тенденциите Ambiente, което е посветено на четири теми: "Артистична градина, «Футуристична мода", «Функционална простота, «Свобода на комбинацията". Тези четири тенденции, идентифицирани от Бюрото за тенденции на Bora.херке.Осветителното тяло Moscito е вдъхновено от света на висшата мода, изкуството, дизайна и архитектурата. По мое мнение доминиращата тенденция е "Градината на изкуствата". Това е естетиката на природата, пренесена в интериора Топлата, ярка палитра на късното лято и естествените материали като глина, керамика, дърво. В тази тенденция се усеща ясното влияние на фолклора от Северна и Източна Европа, вижда се актуалността на националните техники на шиене, тъкане, бродиране. Втора по ред е футуристичната мода. Ето каква е голямата идея – е комбинация от иновативна технология и традиционни производствени методи. Домашните аксесоари и декорации, изработени от пластмаса, плексиглас, метал, синтетичен каучук и други рециклирани материали, сега са на мода. Вази, блестящи лампи и други фантастични продукти от този свят декор за дома. Светлозелено, синьо, розово и нюанс на никел са предпочитаните цветове в тази тенденция.

Италианският начин на живот. Нашият водещ дизайнер Паола Навоне ( Паола Навоне ) внася нотка на dolce vita в дизайна на Ambiente — на известния италиански сладък живот. Нейната родина Италия е партньор на изложението, така че на Ambiente ще има павилион с продукти, с които Италия е известна по целия свят: ножове, съдове, покривки, аксесоари за маса, тенджери, тигани, други прибори и всякакви кухненски уреди. Всички продукти в италианския павилион са в цветовете на националния трикольор В бяло, зелено и червено, в чест на средиземноморския начин на живот. В графика на панаира един цял ден, т.е. понеделник, е запазен за събития, организирани от страната партньор. На територията на Ambiente ще има и две италиански кафенета. Един от тях е "Rimini Rimini", в зала 8.0 проектирано от дизайнера

Една от премиерите, които ще представим на нашето специално шоу – Кафемашина La Pilcina от Alessi. Той е интересен не само с оригиналния си дизайн, но и с начина на приготвяне на италианското еспресо, който разкрива вкуса на кафето по много специален начин. Riedel Glas ще представи ръчно издухани и ръчно обработени чаши за вино, които спечелиха тазгодишната награда Design Plus. Грилът за барбекю Big Green Egg заимства формата и функционалността си от традиционната японска керамична печка камадо и постига превъзходни резултати при готвене. Още един забележителен продукт – Колекция ножове Amo на AB Gense. Самата Паола Навоне е работила по дизайна и нейното педантично внимание към детайлите личи в декорацията на дръжките на ножовете Те са украсени с миниатюрни фигурки на рибки. Със своя индустриален шик и ретро излъчване новият полилей Moscito от Lambert. Има и още една привлекателна нова функция – Хармонична колекция бижута, създадена от дизайнерката

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 1
  1. Rumyana Ivanova

    Моля, имате ли информация за годишното изложение Ambiente 2016? Какви са най-новите тенденции в областта на домашното обзавеждане, декорация и посрещане на гости? Има ли информация за изложителите и програмата на събитието? Бих искал/а да получа повече подробности. Благодаря предварително!

    Отговор
Добавяне на коментари