...

Heimtextil България 2018

Основната бизнес платформа на Българския пазар за домашен текстил – Heimtextil Russia, се проведе успешно в София на 18-20 септември 2018 г. Взаимодействието на производители и доставчици с търговци на дребно, както и с представители на сектора HoReCa, тенденциите в интериора на дома, хотела и ресторанта бяха основните теми на изложението.

Heimtextil Russia 2018, Международен панаир за домашен текстил и интериорно обзавеждане Зали 3 и 4 на павилион 1 в Crocus Expo IEC и събра 229 изложители от 19 държави. Повече от 17 000 купувачи, дистрибутори, вносители, дизайнери, представители на търговски вериги и ХоРеКа индустрията посетиха изложението, за да видят най-добрите колекции от домашен и интериорен текстил на водещи производители и доставчици от цял свят, да установят нови бизнес контакти и да общуват директно със съществуващи и потенциални партньори. «Преки преговори и нови бизнес контакти същността на всяка b2b изложба. Тази година Heimtextil Russia се отличава не само с много богата експозиция, но и с обогатен бизнес компонент. Въведохме редица нови начини за взаимодействие на изложителите с посетителите, за да направим участието им в изложението още по-ефективно, – Главен изпълнителен директор на Messe Frankfurt RUS Ойген Алес.

През трите дни националните павилиони на Германия, Китай, Пакистан и Турция, както и избрани изложители от България, Италия, Франция, Полша, Португалия, Индия, ОАЕ, Узбекистан, Казахстан и други страни демонстрираха широка гама от своите продукти на професионалните посетители. ( Казахстан ) Arya ( Турция ) G.M Syntex ( Индия ) KT Exclusive ( Германия ) Orsha flax mill ( Беларус ) Safeco ( Франция ) SUPERtextil ( Турция ). Българските участници бяха представени от такива марки като Decor City, Gerd Billerbeck, KARIGUZ "TDL Textile, «Treartex, Unico Interiors Decoration и други.

Разширена бизнес програма за професионалисти в текстилния бизнес

Освен изключително пъстрата експозиция, панаирът предложи на участниците си и богата съпътстваща програма. Програмата се фокусира върху актуални въпроси, свързани с продажбите на текстилни продукти на Българския пазар, ефективното сътрудничество с чуждестранни доставчици, както и върху въпроси, свързани с текстилното оборудване за сектора HoReCa.

С цел да се повиши ефективното взаимодействие на изложителите с представители на търговски вериги и търговци на едро, първият ден на изложението беше изцяло посветен на мащабно събитие, което включваше международния форум "Продажби 2018/2019" и преговори b2b. Представители на големи вериги за търговия на дребно, като Hoff, OZON и др.д., водещи пазарни експерти обърнаха внимание на най-горещите теми: анализ на потребителското търсене, потребителски тенденции и ефективни канали за продажби в България и други теми. Темата за работата с търговските вериги беше една от най-актуалните: в рамките на преговорите b2b бяха проведени близо 150 срещи с 12 регионални и федерални вериги.

Вторият ден на изложението беше посветен на следните теми текстил в индустрията HoReCa. Татяна Кибирева, президент на Първия клуб на професионалистите в хотелиерството и модератор на програмата, заяви: "На това прекрасно изложение в София всеки хотелиер в България ще получи професионални съвети както от компаниите, така и от нас, експертите по текстилно обзавеждане за хотели. Татяна Кибирева направи и специализирана обиколка на щандовете на изложителите с текстилни продукти за хотели и ресторанти. Благодарение на обиколката изложителите успяха да информират участниците за предимствата на своите продукти, включително за издръжливостта и безопасността, които са толкова важни, когато се използват в сектора HoReCa.

Heimtextil България Академия за дизайн: текстил и дизайн се обединяват

По традиция Академията за дизайн е творчески център на изложението Heimtextil Russia, а тази година в нея се проведоха няколко събития за дизайнери и декоратори: в зоната Trend – лекции и семинари на Български и европейски дизайнери, в зоната Design Education – професионален интериорен дизайн и декорация за дизайнери и декоратори практически майсторски класове от водещи Български училища по дизайн.

Финалът се проведе в Академията за дизайн Годишна награда за текстилен дизайн Heimtextil Russia. Петима финалисти за наградата представиха своите колекции в експозицията за текстилна графика и според резултатите от гласуването на експертното жури беше определен победителят – студент от Московската държавна художествено-промишлена академия на името на В. И. Вернадски, студент от Московската държавна художествено-промишлена академия на името на М. В. Ломоносов. С.Г. Строганова Мария Мамай. Като голяма награда Мария ще участва със свой щанд на изложението Heimtextil 2019 във Франкфурт.

Heimtextil Russia навлиза в третото си десетилетие на Българския пазар и с нетърпение очакваме да ви посрещнем на Heimtextil Russia 2019 от 17 до 19 септември.

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 1
  1. Diana Ivanova

    Какво представлява Heimtextil България 2018? Каква биха били основните теми и интересни представяния на тази изложба? Има ли изложители от страната и кои са най-известните участници? Бихте ли препоръчали посещение на изложението и защо?

    Отговор
Добавяне на коментари