...

Роберто Снайдеро на изложението i Saloni 2015

От 14 до 19 април в Милано ще се проведе Salone del Mobile ( i Saloni 2015 ) един от най-големите панаири за мебели в света. Роберто Снайдеро, президент на Federlegno Arredo Eventi Spa, която организира събитието, обяснява с какво ще изненадат посетителите дизайнерите и изложителите.

За изложбата. Както и в миналото, Salone del Mobile ще представи най-добрите мебели и аксесоари за интериора, а SaloneSatellite ще покаже работата на млади дизайнери. Основната разлика на настоящия панаир е, че в нечетни години като тази се провеждат биеналета, посветени на светлината и офиса Euroluce и SaloneUfficio ( от тази година Работно място3.0 ). Общо 2106 компании ще участват в изложенията, а 700 млади дизайнери ще участват в конкурса SaloneSatellite. Очакваме общо над 300 000 посетители от повече от 170 държави.

За промяната. SaloneUfficio се превърна в Workplace3.0, тъй като самото работно пространство се променя. Съвременният офис се превръща в място за социално взаимодействие и срещи. Работно място3.0- изложба с новаторска концепция, която се фокусира върху дизайна и технологиите на работното пространство. В рамките на изложбата е планиран специален проект, наречен "Разходката" от известния архитект Микеле де Луки. Както самият той казва: "Трябва да мислим за работното място като за гимнастически салон за ума. Това е място, където се генерират нови идеи и възможности. Офисите на бъдещето ще имат свободен от условности и ограничения начин на живот.

За 'нокти'. Проектът Favilla на Attilio Stocchi ще бъде едно от бижутата на i Saloni 2015. За всяка светлина има глас" ("ISKRA. Светлината е глас» ). На площад "Сан Феделе", в близост до Театро Ла Скала, се провежда изложба, илюстрираща възможностите на светлината. В голяма черна кутия, Подобно на кристал, светлината ще създаде зашеметяващи ефекти. Още едно голямо събитие ще бъде посветено на италианските продукти. Мултимедийна инсталация ще представи продуктите на 64 италиански производители. Интериор на пет апартамента в Лече, Милано, Рим, Венеция и Сиена – Мултимедийната инсталация ще представи продуктите на 64 италиански производители и е създадена от различни дизайнери в напълно различни стилове, за да подчертае уникалността на италианското производство. Архитект Дарио Куратоло отговаря за проекта.

По темата за това какво не е включено в картината. Изложителите на Salone del Mobile започват да подготвят щандовете си 9 дни предварително. Не разполагаме с определени места за съхранение, затова мебелите се внасят в последния момент. Невъзможно е да се открадне такъв експонат на изложението има много служители по сигурността. Като организатори на салона ние декорираме в рамките на една концепция и поотделно едно от споделените пространства. След това всеки изложител може да украси своя експонат в съответствие с философията на своята марка.

За тенденциите в дизайна на мебели. Виждам, че все повече се набляга на устойчивостта и ергономичността. Кухните и всекидневните се превръщат в единно цяло, а функционалните предмети придобиват все по-голяма естетическа стойност. Детската стая е създадена като многофункционално пространство, защото възрастните искат да я "изстискат" За децата – максимален комфорт и удоволствие.

Лукс. Луксозната секция изобщо не е засегната от икономическата криза – Ето защо имаме толкова много изложители, които увеличават асортимента. Не забравяйте, че луксът е синоним на висококачествени материали и висококачествени покрития.

За Българския пазар. България е много важен пазар за Италия въпреки всички геополитически нюанси. Има проблеми през последните месеци на 2014 г. износът в тази област спада със 7-8%. Но се надяваме, че следващото издание на i Saloni WorldWide Moscow ще бъде много успешно.

Българските клиенти предпочитат класическите мебели, въпреки че през последните години все повече внимание се обръща и на дизайнерските мебели. Във всеки случай те са склонни да избират по-скоро ярки цветове, златни и сребърни покрития, отколкото минимализъм.

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 1
  1. Velizar Petrov

    Какви бяха впечатленията на Роберто Снайдеро от изложението i Saloni 2015? Има ли конкретни предмети или дизайнери, които го впечатлиха? Ще следва ли новите тенденции в света на дизайна или ще запази своя индивидуален стил? Бих искал да разбера повече за неговите реакции и вдъхновения от това събитие.

    Отговор
Добавяне на коментари