...

Архитектура 2020

XXVIII международен архитектурен фестивал "Архитектура 2020" ще се проведе от 11 до 13 ноември в Гостиния двор в София. Организира се от Съюза на архитектите на България и се подкрепя от правителството на град София, Министерството на строителството, жилищното строителство и комуналните услуги на България, Московския комитет по архитектура и градоустройство и Съюза на московските архитекти.

Фестивалът ще бъде куриран от основателя и главен редактор на водещото архитектурно издателство в страната TATLIN- Едуард Кубенски.

Тема на фестивала «Eternity.

«Архитектура 2020 ще представи мащабен преглед на постиженията в областта на архитектурата и градоустройството на Българските градове и региони.

В рамките на фестивала ще се проведат:

  • 8 конкурсни предаванияРегиони на България, «Архитектурни творби 2018-2020", «Творчеството на младите архитекти", «Творби на студенти по архитектура и колежи", «Архитектура на храма, «Архитектурно и художествено творчество на децата", «Най-доброто печатно издание за архитектура и архитекти и "Най-добър филм за архитектура и архитекти";
  • 3 изложби: «Материали и технологии", «Творчески архитектурни групи и студия", «Обекти на недвижими имоти";
  • както и повече 50 специализирани събития — лекции, майсторски класове, кръгли маси и открити дискусии – като част от бизнес програмата.

Фестивал на архитектурното изкуство традиционно действа като универсална комуникационна платформа за общуване и обмен на опит между всички членове на професионалната общност.

Фестивалът е поканен да участва:

  • архитектурни бюра, дизайнерски институти и студия, частни архитекти;
  • строителни и строително-монтажни фирми;
  • Български и чуждестранни производители на материали, иновативни технологии и решения в областта на архитектурата, строителството и дизайна;
  • представители на регионалните отдели по архитектура и градоустройствена политика в Българските градове, както и на местните власти;
  • млади професионалисти в областта на архитектурата, студенти по архитектура и ученици в училища по изкуства и архитектура.

Заявките за участие в конкурса и изложбената програма на фестивала са отворени до 27 септември 2020 г. Подробности на уебсайта: www.zodchestvo.com

През 2020 г. за първи път на една и съща платформа с фестивала в Зодчево III ОбщоБългарски архитектурен фестивал «Най-добър фестивал на интериора. BIF- е единственият фестивал в България, посветен на изучаването на архитектурното пространство.

Програмата на събитието ще включва — изказвания на водещи Български архитекти и дизайнери, изложба на дизайнерски интериори и архитектурни инсталации.

Оценете статията
( Все още няма оценки )
Dimitar Ivanov

Поздрави на моите колеги почитатели на домашния комфорт и подобренията! Аз съм Dimitar Ivanov, опитен дизайнер, и за мен е удоволствие да ви преведа през моето дългогодишно пътешествие в сферата на дизайна, където всеки проект се развива като уникална история на елегантност, функционалност и стремеж към вечен комфорт.

Spisanie.info - Женско списание | Мода, красота, живот и грижа за дома, психология и взаимоотношения
Comments: 1
  1. Hristina Georgieva

    Какви нови тенденции или иновации в областта на архитектурата можем да очакваме през 2020 година?

    Отговор
Добавяне на коментари